Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „S-a despărțit de mine când l-am întrebat dacă și-a făcut un cont pe o rețea de socializare”

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Eu am 16 ani, iar iubitul meu 19. Am fost împreună timp de 9 luni până când acum câteva zile când a decis să pună stop relației. El a decis asta și nu eu. Ei bine, în aceste 9 luni ne-am certat pe mai multe chestii. De cele mai multe ori motivul era pentru că nu mă țineam de promisiuni. Nu erau promisiuni uriașe,ci unele mărunte, dar pe care de cele mai multe ori le încălcăm. Ajunsese la un moment dat să se supere pe din orice făceam,mai mereu certându-ne pe chestia asta. Când făceam eu o greșeală, acesta stătea supărat pe mine chiar și mai mult de o săptămâna, iar eu îl iertăm imediat. Deși greșelile lui erau mult mai grave. Motivul pentru care a decis să se despartă de mine a fost pentru că îl întrebasem dacă și-a făcut un cont pe o rețea de socializare. Atunci când m-a întrebat „de ce?”, i-am dat niște poze cu niște mesaje în care cineva mă insulta. Știu, a fost și greșeala mea, pentru că puteam să îi trimit pozele direct, însă nici el nu trebuia să aibă acea reacție. Trebuia mai întâi să se calmeze și după să vadă dacă chiar vrea să pună punct relației. Faza este că noi stăm la o distanță de o ora jumate, este mai mult o relație la distanță. În tot acest timp, în spatele tuturor certurilor, lacrimilor, m-am simțit fericită lângă el și l-am iubit tot mai mult. Am încercat în așa fel încât să mă țin de toate promisiunile și să fiu așa cum își dorea el să fiu, dar se pare că nu a fost îndeajuns de mult.

Țin să menționez că atunci când s-a despărțit de mine, a făcut-o printr-un mesaj, iar acum încă mai ținem legătură.

Acum, am nevoie de sfatul tău.

Vreau să îl recâștig că să fim iarăși un cuplu fericit și nu știu cum. Nu știu ce ar trebui să fac, să zic.

Adela răspunde:

Draga mea,

Din câte povestești, chiar dacă acum regreți că nu mai ești împreună cu acest băiat, voi de fapt mai mult vă certați decât vă înțelegeați. Tu ești încă atașată de el, și în plus nici nu ai foarte multă experiență în relații, având doar 16 ani. Te rog să mă crezi pe cuvânt când îți spun că este perfect posibil să întâlnești pe cineva cu care chiar să te poți înțelege și care să-și dorească el foarte tare să fie cu tine, nu să te rogi tu de el. Nu ți-ar plăcea mai mult să fii cu un asemenea om, decât să suferi și să te chinui să fii pe placul cuiva care este mereu nemulțumit de tine? Faptul că el nu mai vrea să fie cu tine este, de fapt, o oportunitate pentru tine să te eliberezi de o relație care îți complică viața și care te trage în jos. Dacă vrei să devii o persoană care își ține promisiunile, fă-o pentru că așa vrei tu, nu pentru că vrea altcineva. Nu ai nevoie de nimeni și nimic pentru a fi așa cum îți dorești să fii. Învață să fii independentă și să nu fii atât de disponibilă pentru primul om  care îți acordă atenție. Cântărește-i caracterul mai întâi, vezi dacă te ajută să te dezvolți sau te descurajează și îți frânează evoluția. Și, încă o dată: nu te milogi! Nu mai vrea, să fie sănătos! Puteți vorbi, dar fără să-i mai dai vreo șansă pentru mai mult. Dacă nu îți dezvolți de pe acum demnitatea și fermitatea, mai târziu se vor complica lucrurile și doar tu vei suferi.

Ce s-a întâmplat cu asistenta din Rusia care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților: „Am alte priorități în viață”
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta din Rusia care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților: „Am alte priorități în viață”
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății