MENIU CAUTĂ
02 Mai. 2018 22:35

Adela vă sfătuiește în sex și iubire: „Soția mea e foarte apropiată de un coleg”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Nici nu știu cum să încep… Soția mea și-a schimbat locul de muncă de câteva luni. S-a tot apropiat de colegi, implicit de un tip, un anume Andrei. Văd cum vorbesc tot mai des, văd cum glumesc și că … își fac tot felul de complimente, atunci când merg să o iau de la serviciu. Am întrebat-o despre situație, dar ea spune că nu am motive de îngrijorare, că sunt paranoic, că așa e la muncă – trebuie să socializezi. Eu simt însă că devin tot mai gelos și încep să mă gândesc tot mai des la relația lor și nu știu ce să fac… Nu vreau să par nici posesiv, nici că sunt maniac de control.  Chiar nu știu cum să-l scot pe acest Andrei din viața ei. Ce mă sfătuiești?

Adela răspunde:

Dragul meu,

Cu cât vei încerca să i-l scoți cu forța pe acest Andrei din cap soției tale, nu vei reuși decât să o ”arunci” în brațele lui. În situația dată, ești tu față în față cu fricile tale și cu lipsa ta de încredere în tine și în ea. Dacă tu ai avea un nou loc de muncă și ai întâlni o colegă cu care ai comunica foarte ușor, ți-ai înșela soția cu ea? Răspunde sincer, pentru că frica ta se bazează pe propria ta viziune despre viață, nu pe fapte reale. Gândește-te, ea se duce la serviciu pentru că are o treabă, și oricât de simpatic i-ar fi Andrei, există un șef care îi va trezi la realitate în secunda în care o iau pe arătură, pentru că scopul lui este să obțină profit, nu să găzduiască un ”cuibușor de nebunii”. Pe șeful lor îl costă bani pentru ca ei doi să fie în același birou, deci te asigur că nu-i va lăsa de capul lor. În concluzie, câtă vreme e la serviciu, nimic nu se poate întâmpla. Dacă o vei mai sâcâi mult cu crize de gelozie, să nu te miri dacă va începe să facă ore suplimentare, pentru că nimeni nu dorește să se întoarcă acasă ca la poliție. Dacă, însă, o vei aștepta ca un soț bun și iubitor, ea abia va aștepta să fie cu tine, iar influența lui Andrei se va încheia în secunda în care își spun la revedere. Depinde numai de tine dacă ea va suspina după Andrei sau se va odihni împăcată în brațele tale.

Comentarii