MENIU CAUTĂ

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Soția mea s-a îndrăgostit de cel mai bun prieten al meu și a plecat cu el de acasă”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Vlad și am 32 de ani. În urmă cu doi ani am divorțat de soția mea, cu care am fost căsătorit aproape 5 ani. Am divorțat pentru că s-a îndrăgostit de cel mai bun prieten al meu și a plecat cu el de acasă. Au plecat din țară, în Anglia, unde el reușise să se angajeze. A fost un șoc uriaș pentru mine, mai ales că am aflat la puțin timp după ce a plecat de acasă, că au început să aibă o relație pe la spatele meu la nici câteva luni de la nuntă.
După ce au fugit din țară, ea s-a întors o singură dată, când a trebuit să semnăm actele de divorț. De atunci nu am mai știut nimic de ea. Între timp, eu mi-am refăcut viața, am o altă relație, cu o fată cu care îmi fac planuri de căsătorie. Acum câteva săptămâni, însă, aflu că fosta soție s-a întors în țară și că nu mai e împreună cu bărbatul pentru care m-a părăsit.
Prin intermediul unor prieteni comuni, a reușit să dea de mine și am stabilit o întâlnire. Deși nu-mi mai doream să am nimic de-a face cu ea, am acceptat totuși să ne vedem. Cumva să îmi răspund și la niște întrebări la care nu primisem răspuns la momentul divorțului. Întâlnirea însă m-a marcat mai mult decât m-aș fi așteptat. Mi-a spus că după ce s-a despărțit de celălalt, și-a adus aminte de cât de frumoasă a fost relația noastră. Deși i-am zis că sunt cu altcineva acum, mi-a zis că nu o să reușesc să trăiesc cu nimeni ce am trăit împreună. Am plecat de la întâlnire foarte bulversat. Ea mi-a zis că vrea să ne mai vedem, că o să lupte ca să-mi demonstreze că e o cu totul altă persoană, care merită să-i mai dau o șansă.
Acum sunt într-o mare dilemă. O parte din mine vrea să o uite, dar o alta se întreabă dacă nu cumva chiar s-a schimbat. Orice decizie aș lua, simt însă că relația pe care o am acum va fi puternic afectată de toată povestea asta…

Adela răspunde:

Dragă Vlad,

Indiferent ce ți-ar spune fosta ta soție, faptele vorbesc pentru ea. Gândește-te cât de mult ai suferit tu când ea a plecat, pentru că exact așa va simți și actuala ta iubită dacă te vei duce după fosta. Înțeleg că, odată cu revenirea ei, vechile sentimente s-au trezit la viață, dar spune tu: merită să le dai curs, când știi unde te-au dus data trecută? Ce te face să crezi că, la fel de senină cum te-a părăsit prima oară, nu o poate face din nou? Chiar dacă o vezi că suferă și se căiește și ți-e milă de ea, tot nu e de ajuns ca să uiți prin ce te-a făcut să treci. Dincolo de toate acestea, însă, în dragoste nu poate nimeni și nimic să-ți garanteze ceva. Orice alegere ai face, poate apărea un moment în care să te trezești că ai fi vrut să fi ales cealaltă variantă. Fii atent la semne, vezi cum se leagă lucrurile. Când ne este sortit să fim cu cineva, pur și simplu lucrurile îți ies în cale și se derulează incredibil de ușor. Dacă vezi că apar o mie de piedici, poți să crezi că e mai bine pentru tine să nu dai curs acelor porniri. Însă, știi și tu, oricât de mult am încerca să fim raționali, când ne invadează sentimentele, nu prea mai contează ce ne-am propus…

Comentarii