Prima dintre problemele care apar toamna este aceea că părul începe să cadă.

Cum va îngrijiţi corect părul?

Dacă dorim să avem un par frumos trebuie să creeam condiţii că regenerarea să fie eficientă cât mai mult timp. Acest proces este favorizat de mai mulţi factori, precum:

1. starea perfectă de sănătate a pielii capului;
2. folosirea cu măsură a produselor de stiling;
3. perierea părului, zilnic, mai multe minute, urmată de masajul pielii capului;
4. folosirea sampoanelor bio sau medicale;
5. folosirea măştilor şi lotiunilor regenerante speciale pentru pielea capului, pe baza de plante medicinale sau principii active farmacologice, minoxidil, aminexil;
6. adoptarea unei coafuri care să fie în concordanţă cu starea părului, fizionomia şi vârstă dumneavoastră, astfel încât să-i permită regenerarea eficientă continuă;
7. evitatea stresului exagerat în măsură în care se poate;
8. să nu existe carenţe vitaminice mai ales din grupul B; dar şi vitaminele A, C şi E sunt importante pentru a avea un păr şi un scalp sănătos.

Afacerea coronavirus: Firma Gloanțe Oarbe SRL, care fabrică “imitații de bijuterii”, vinde acum dezinfectanți
Recomandări

Afacerea coronavirus: Firma Gloanțe Oarbe SRL, care fabrică “imitații de bijuterii”, vinde acum dezinfectanți

 

Uneori, indiferent de cât de strict am respecta regulile de mai sus, părul continuă să cadă, iar calviţia să devină evidenţă. În aceste situaţii, singura rezolvare este cea medicală.

Tratamentele constau în injectări cortizonice, mai ales în caz de pierdere parţială pe zone mici. Poate fi încercată şi mezoterapia, care presupune injectarea de amestecuri de substanţe capabile să stopeze căderea părului şi să-l regenereze.

Transplantul de par care este soluţia chirurgicală, cu rezolvare integrală, și necesită mai multe şedinţe la intervale de câteva luni.

Preparatele cu administrare orală care există pe piaţă pentru regenerarea părului acţionează indirect prin aport crescut de vitamine. Eficientă acestora este adesea greu de evidenţiat.

Cum trebuie să procedati dacă părul cade foarte mult, mai mult de 100 de fire de par pe zi?

  • mergeţi la medicul de familie în vederea unui control medical complet, atât clinic, cât şi de laborator, pentru a exclude orice cauza patologică a cărei manifestare clinică ar putea fi calviţia;
  • dacă toate cauzele organice sunt excluse, prezentaţi-va la specialistul dermatolog pentru a exclude eventualele cauze locale infecţioase sau inflamatorii care ar putea determina căderea părului;
  • în cazul în care şi aceste cauze au fost excluse, trebuie să reevaluati protocolul de îngrijire capilară zilnică şi să respectaţi cu stricteţe regulile de mai sus. Utilizaţi numai şampoanele care vi se potrivesc şi încercaţi să folosiţi şampoane diluate (vi le diluaţi dvs.) dacă obişnuiţi să va spălaţi des pe cap;
  • cumpăraţi din farmacii loţiuni regenerante pe baza de plante medicinale sau produsii farmacologici activi menţionaţi mai sus, şi folosiţi-le cu perseverenţă. Primele rezultate vizibile apar abia după trei luni de aplicaţii susţinute. O dată sau de două ori pe săptămâna aplicaţi prin masare, la rădăcina firelor de par, tinctura de brusture, obţinut din plantă uscată, macerată în spirt minim 10 zile. Puteţi adaugă şi salvie, coadă şoricelului, urzică, nuc sau mesteacăn, funcţie şi de culoarea părului dumneavoastră.
Cum ajung românii să plătească dublu pe măștile simple, iar spitalele să dea de patru ori pe cele pentru corpul medical?
Recomandări

Cum ajung românii să plătească dublu pe măștile simple, iar spitalele să dea de patru ori pe cele pentru corpul medical?

 

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie