MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2017 15:27

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci cand partenerul tau este suparat

Distribuie

Exista multe moduri in care putem reactiona atunci cand partenerul nostru este suparat sau nervos pe noi. Putem sa nu spunem nimic, sa tinem totul pentru noi, sa lansam un atac, sa incercam sa-i spunem ce vrea sa auda, sa ne cerem scuze si sa asteptam ca totul sa treaca etc.

Totusi, niciuna dintre aceste varinate nu va linisti lucrurile si nu va elibera tensiunea dintre voi doi, asa cum o va face urmatoarea metoda, si anume-validarea emotionala. Validarea emotionala consta in faptul ca trebuie sa intelegem cum se simte cealalta persoana si sa recunoastem ca are fiecare drept sa se simta asa. Totusi, a nu se intelege ca trebuie sa ii spunem celeilalte persoane ca are dreptate si atat. Trebuie sa aratam empatie si sa incercam sa ne punem in locul persoanei respective si sa incercam sa-i intelegem supararea.

Aceasta teorie este sustinuta de psihologi de pretutindeni si demonstreaza in mod clar ca atunci cand suntem suparati sau nervosi, dezamagiti sau raniti, ce ne dorim cel mai mult este sa stim ca suntem ascultati si cineva ne ia in serios. Astfel, validarea emotionala, atunci cand e practicata de ambii membrii ai cuplului, duce la dispute mai blande si mult mai productive.

Citeste mai multe pe elle.ro

Comentarii