MENIU CAUTĂ
20 Sep. 2017 05:30

„Am jumătatea stângă a buzei superioare mai subțire decât cea dreaptă. Este foarte vizibil și inestetic. Se poate repara fără operație?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde

Distribuie

„Am jumătatea stângă a buzei superioare mai subțire decât cea dreaptă. Este foarte vizibil și inestetic. Se poate repara fără operație?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor dumneavoastră şi oferă soluţii şi consultaţii gratuite pentru numeroase probleme. Nu trebuie decât să-i scrieţi pe adresa [email protected] şi să urmăriți site-ul nostru pentru răspunsuri.

Există asimetrii la orice nivel. Toţi avem asimetrii, mai accentuate sau mai puţin vizibile, localizate la diverse niveluri. Atunci când acestea sunt deranjante, este bine să încercăm să le corectăm.

Asimetriile de la nivelul buzei sunt uşor de corectat. Dacă ne referim la variantele de corecţie nechirurgicale, acestea sunt:

  • cu acid hialuronic injectat la nivelul hemibuzei care este mai subţire; costurile sunt în jur de 300 de euro, doar că trebuie să ştim că acidul hialuronic se resoarbe şi injectarea trebuie refăcută la câteva luni interval.
  • micropicături de silicon injectate în mai multe etape lunare, până se echilibrează cele două jumătăţi de buză; trebuie să ne înarmăm cu răbdare pentru că rezultatele apar treptat. Costurile sunt de 400-600 de euro. Rezultatele sunt definitive.

Cea mai bună corecţie este acea tehnică chirurgicală prin care se avansează ţesut din interiorul cavităţii bucate, şi buza capătă mai multă suprafaţă.

Această este deja o intervenţie care se face cu anestezie generală. Corecţia este definitivă. Cost 800 de euro.

Evaluarea asimetriilor de buze trebuie făcută şi din perspectiva musculaturii faciale adiacente. Dacă se constată că asimetria este dată de o diferenţa de mimica facială, atunci trebuie să apelăm la injectări punctuale de toxina botulinică, astfel că grupele musculare care se contracta excesiv să fie relaxate în acest mod.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Citește mai multe despre adina alberts, buze și toxina botulinica pe Libertatea.

Comentarii