Dacă vrei să prepari drob pentru masa de Paște și carnea de miel nu este una dintre preferatele tale, poți opta cu ușurință pentru una dintre rețetele de drob de porc.

Drob de porc rețetă tradițională

Ingrediente

  • 3 inimi
  • 3 rinichi
  • 1 ficat mai mare
  • 1 plămân
  • 6 cepe uscate
  • 3 leg. ceapă verde
  • 2 leg. usturoi verde
  • grăsime de porc
  • 7 ouă crude
  • 8 ouă fierte
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

Mod de preparare

Măruntaiele se curăță și se spală bine, în special rinichii, apoi se pun la fiert cu apă și sare. Ficatul se pune mai târziu doarece fierbe mult mai repede.

După ce au fiert se lasă la răcit și apoi se dau prin mașina de tocat carne împreună cu grăsimea de porc, ceapa verde, usturoiul verde și 2-3 felii de pâine înmuiată.

Ceapa uscată se toacă și se călește în ulei, apoi se lasă la răcit și se adaugă peste compoziția de măruntaie. Tot acum se adaugă și ouăle batute bine, sarea, vegeta, piperul și verdeața tocată mărunt. Se adaugă treptat o parte din zeama de la măruntaie până se obține consistența dorită.

Amestecul se pune în tava de chec tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor. Se testează cu o scobitoare dacă este copt în mijloc, iar înainte de a fi gata, se unge cu ouăle rămase și se mai ține câteva minute pentru a se coagula partea de deasupra.

Miniștrii Guvernului AUR, dacă George Simion devine președinte: oameni de afaceri, traseiști politici și admiratori ai Mișcării Legionare
Recomandări
Miniștrii Guvernului AUR, dacă George Simion devine președinte: oameni de afaceri, traseiști politici și admiratori ai Mișcării Legionare

Drob de porc cu lobodă

Drob de porc
Drob de porc

Ingrediente drob de porc cu lobodă:

  • inimă, ficat, rinichi de porc;
  • 100 g ciuperci;
  • 2-3 cepe uscate;
  • câteva legături de ceapă verde;
  • 1-2 legături de usturoi verde;
  • lobodă fragedă;
  • mărar şi pătrunjel;
  • două ouă;
  • două linguri unt;
  • sare, piper.

Mod de preparare drob de porc cu lobodă:

Măruntaiele şi ciupercile se spală bine şi se opăresc puțin în apă clocotită sărată, să se strângă. Se pun apoi la fiert, în apă rece, puţin sărată, vreo 20 de minute de la primul clocot. Se scot, se scurg bine şi se lasă să se răcească, apoi se toacă, din cuţit, cât mai mărunt.

Se toacă şi ceapa uscată, se pune la călit în unt, dar numai atât cât să îşi schimbe culoarea. Se stinge cu puţină apă şi se adăugă tocătură, timp de circa 10 minute. Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi întreaga compoziţie să se răcească. Dacă vi se pare prea apoasă, puneţi-o puţin la scurs într-o strecurătoare. Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper. Ceapa verde precum şi celelalte verdeţuri se toacă mărunt şi se amestecă cu tocătură. Se pregăteşte o formă de chec; se unge uşor cu unt sau ulei şi se tapetează cu prapurele spălat şi curăţat în prealabil.

Deniz Floroiu, zis „Gucci”, vrea să scape de extrădarea din Columbia. Infractorul de origine albaneză e condamnat la 11 ani în România pentru trafic de persoane
Recomandări
Deniz Floroiu, zis „Gucci”, vrea să scape de extrădarea din Columbia. Infractorul de origine albaneză e condamnat la 11 ani în România pentru trafic de persoane

Se adaugă jumătate din compoziţia de drob, ouă fierte întregi (câte încap) şi cealaltă jumătate de compoziţie. Se acoperă cu prapure, se unge cu puţin ulei şi se dă la cuptor încins, la foc potrivit timp de 25-30 de minute. Drobul de porc serveşte cu caş proaspăt, ridichi, ceapă verde, roşii.

Drob de porc – rețetă rapidă

Drob de porc - reteta rapida
Drob de porc – rețetă rapidă

Ingrediente drob de porc rețetă rapidă:

  • organele de porc (ficat, inimă, rinichi)
  • 3 legături ceapă verde
  • 2 legături mărar
  • 3 ouă fierte tari
  • 3 ouă crude
  • sare piper

Mod de preparare drob de porc rețetă rapidă:

Organele interne se spală bine și apoi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează și se lasă la fiert 15 minute. Odată fierte, organele se trec prin mașina de tocat împreună cu ceapa și verdeața. Se potrivește gustul tocăturii de sare și piper și se amestecă cu cele trei ouă crude bătute bine.

Într-o tavă ușor unsă și tapetată cu făină se pune jumătate din cantitatea de tocătură, se așază ouăle fierte și apoi se pune restul amestecului de tocătură. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute și apoi se lasă să se răcească drobul de porc în tavă.

Violența din spatele lui Simion. Ce alegi când votezi cu „protejatul mai tânăr”?
Recomandări
Violența din spatele lui Simion. Ce alegi când votezi cu „protejatul mai tânăr”?

Rețetă drob de porc pentru masa de Paște

Reteta drob de porc pentru masa de Paste
Rețetă drob de porc pentru masa de Paște

Ingrediente:

  • organele de la porc – ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • 250 g carne de porc
  • 400 g ceapă și usturoi verde
  • 400 g mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare kilogram de compoziție se folosesc 8 ouă bătute)
  • sare piper
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure

Mod de preparare:

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă “aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.

Drob de porc și pui

Drob de porc cu pui
Drob de porc cu pui

Ingrediente:

  • Organe de porc (ficatul, splina, rinichii, inima, plămânii);
  • 500 g ficat de pui; 1 lob piept de pui;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 2 legături de usturoi verde;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 legătură de mărar;
  • 1 legătură de ştevie;
  • 1 legătură de lobodă;
  • 3 ouă crude;
  • 2 linguri de ulei; puţin prapur de porc – partea subţire;
  • 2 linguri de făină;
  • 1 lingură de unt;
  • pesmet;
  • sare şi piper;
  • 3 ouă fierte tari.

Mod de preparare drob de porc și pui:

Spălaţi bine organele interne şi lăsaţi-le 15 minute în apă cu oţet (trei părţi apă şi o parte oţet) cât să le acopere, pentru a scoate mirosul. Fierbeţi organele, ficatul şi pieptul de pui, timp de 30 de minute, apoi le răciţi şi le tăiaţi cuburi. Între timp, pregătiţi verdeaţa, tăindu-pe toate, nu foarte mărunt! Peste toate acestea adăugaţi carnea şi organele, ouăle crude, făină, sare şi piper după gust şi amestecaţi. Pregătiţi forma: ungeti tava cu unt şi presăraţi pesmet.

Folosiţi prapurul de porc, spălat bine. Astfel pregătit, îl puneţi în tavă, lăsând marginile în afară. Adăugaţi o parte din compoziţia de drob de porc, ouăle fierte tari, întregi sau jumătăţi, apoi acoperiţi cu restul de compoziţie şi prapurul. Introduceţi tava în cuptor până când drobul de porc prinde o crustă aurie (aproximativ 40 de minute).

Drob de porc cu măsline verzi

Iată unele dintre cele mai gustoase rețete de drob de porc, o alternativă minunată pentru cei care, din diferite motive, nu agreează carnea de miel.

Drob de porc cu masline
Drob cu masline

Ingrediente:

  • 500 g ficat de porc
  • 500 de grame carne de porc
  • 200 g măsline verzi fără sâmburi
  • două cepe
  • patru ouă
  • un pachet de foi de plăcintă
  • sare piper
  • patru linguri de ulei

Mod de preparare:

Se fierb ficatul și carnea de porc, apoi se dau prin maşina de tocat. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se căleşte în ulei. Când este gata, se amestecă împreună cu măslinele mărunţite, carnea tocată şi ouăle, apoi se condimentează după gust.

Foile se întind, iar în centrul lor se aşază toată compoziţia. Se strâng colţurile foilor astfel încât să acopere umplutura şi se pun într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Se aplatizează, se taie surplusul de foaie şi se introduce la cuptor, 30-40 de minute. Se feliază bucata de drob de porc şi se serveşte cald.

Drob de carne tocată de porc

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 500 g ciuperci
  • 500 g ficat de pui
  • 8 ouă pentru fiert
  • 2 ouă crude
  • 1 ou bătut
  • 5 legături ceapă verde
  • 5 legături usturoi verde
  • 1 legătură patrunjel verde
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

    • Cele 8 ouă se fierb tari. După ce au fiert, se mai lasă în apă rece timp de 15 minute. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se toacă verdeața și usturoiul și se amestecă într-un bol împreună cu ceapa.
    • Ficatul de pui se spală, se curăță de pielițe și se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, se dă prin mașina de tocat carne și se omogenizează într-un castron cu carnea tocată de porc, cu ouăle crude și cu amestecul de verdeață.
    • Se unge o formă de cozonac cu unt sau ulei, se tapetează cu făină și se pune drobul în două straturi, iar la mijloc vom pune în șir, de-a lungul formei, ouăle fierte. Se presează deasupra ultimul strat de carne, nivelându-se bine cu o spatulă. Când se va tăia drobul, se va vedea câte o felie de ou în secțiune.
    • Se dă forma la cuptor, la foc mic, timp de 50 de minute. După 40 de minute, deasupra se poate unge cu ou bătut pentru a face crustă și se mai lasă 10-15 minute. Este o variantă delicioasă pentru cei cu intoleranță la carnea de miel sau de oaie.

    Reţetă de drob cu legume

    Ingrediente

    • 800 g ciuperci;
    • 200 g caşcaval;
    • 1 legătură de ceapă verde;
    • 1 legătură de usturoi verde;
    • 1 legătură de mărar;
    • 1 legătură de pătrunjel;
    • 1 legătură generoasă de lobodă;
    • 1 legătură de leurdă;
    • 1 morcov fiert;
    • 1 păstârnac fiert;
    • 1 cartof fiert;
    • 3 ouă;
    • 2 linguri de făină;
    • 3 ouă fierte tari;
    • sare, piper.

    Mod de preparare

    Sotaţi ciupercile tăiate felii în ulei cu ceapa tăiată mărunt până sunt pătrunse. Adăugaţi verdeţurile tăiate nu foarte mărunt, cuburile de rădăcinoase şi cartoful, împreună cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi le omogenizaţi cu celelalte ingrediente.

    Aşezaţi o parte din compoziţie în tavă, apoi aşezaţi pe lungime, în mijloc, ouăle fierte. Turnaţi deasupra restul de compoziţie. Rumeniţi în cuptorul preîncălzit până capătă o culoare frumoasă, rumen-aurie. Aveţi grijă la coacere! Drobul nu trebuie să se usuce, consistenţa trebuie să fie uşor umedă. Lăsaţi să se răcească, apoi tăiaţi felii.

    Dacă vrei să completezi meniul de Paște și cu alte preparate descoperă și rețete de stufat de porc,pascăouă roșii și cozonac.

    Google News Urmărește-ne pe Google News

    Comentarii (5)

    Nicoleta1807   •   16.11.2023, 15:06

    Mulțumesc frumos pentru aceasta rețeta!

    Andreeafunduc   •   11.08.2023, 21:06

    Imi place la nebunie

    MirunaI   •   01.08.2023, 14:13

    suna tare bine reteta asta

    Vezi toate comentariile (5)
    Comentează

    Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

    „Prostia nu e un păcat. Mârșăvia, da”. CTP, mesaj acid la adresa Elenei Lasconi, după publicarea controversatelor fotografii
    Unica.ro
    „Prostia nu e un păcat. Mârșăvia, da”. CTP, mesaj acid la adresa Elenei Lasconi, după publicarea controversatelor fotografii
    Cum a fost prinsă cu minciuna soția lui George Simion! Acum au apărut și dovezile
    Viva.ro
    Cum a fost prinsă cu minciuna soția lui George Simion! Acum au apărut și dovezile
    Ce înseamnă infarctul stomacal, boala care a ucis-o pe actrița Cristina Deleanu
    Libertateapentrufemei.ro
    Ce înseamnă infarctul stomacal, boala care a ucis-o pe actrița Cristina Deleanu
    Criza din Ungaria: s-au raționalizat mai multe produse, după ce Viktor Orban a reglementat prețurile
    Adevarul.ro
    Criza din Ungaria: s-au raționalizat mai multe produse, după ce Viktor Orban a reglementat prețurile
    Lauren Sanchez, petrecere a burlăcițelor cu vedete de top în Paris. Cu cine s-a distrat înainte de nunta cu Jeff Bezos. FOTO
    Elle.ro
    Lauren Sanchez, petrecere a burlăcițelor cu vedete de top în Paris. Cu cine s-a distrat înainte de nunta cu Jeff Bezos. FOTO
    George Simion, prins cu minciuna chiar înaintea alegerilor prezidențiale! A aruncat bomba despre fondurile europene, dar realitatea îl contrazice dur! Comisia Europeană a spus clar ce se întâmplă cu banii pentru România!
    Unica.ro
    George Simion, prins cu minciuna chiar înaintea alegerilor prezidențiale! A aruncat bomba despre fondurile europene, dar realitatea îl contrazice dur! Comisia Europeană a spus clar ce se întâmplă cu banii pentru România!
    Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
    Observatornews.ro
    Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
    Horoscop 17 mai 2025. Peștii își văd viitorul în tonuri amestecate, cu lumini și umbre, destul de realist, până la urmă
    HOROSCOP
    Horoscop 17 mai 2025. Peștii își văd viitorul în tonuri amestecate, cu lumini și umbre, destul de realist, până la urmă

    Știri mondene

    Știri România

    RECOMANDĂRI