MENIU CAUTĂ

Începe sezonul curăţeniei! Vezi cum trebuie să faci ordine în casă

Distribuie

Specialiştii portalului virtual, destinat curăţeniei, curatenielafix.eu, vin la început de an cu sfaturi privind modul în care puteţi scăpa în mod eficient de murdăria sau dezordinea din casă. Dacă ţinem cont că Sărbătorile au fost un prilej bun de a da casa peste cap, informaţiile sunt mai ult decât utile.
– Începeți curățenia din ultima cameră și luați-vă într-o cutie/găleata tot ce aveți nevoie – soluția de spălat geamuri, prosoapele de hârtie, cârpă de praf, aspiratorul. Nu uitați că operațiunile încep de sus în jos.
– Aspirați covoarele cu migală. Aspiratoarele neprofesionale nu reușesc să colecteze decât 50-60% din mizerie, iar dacă va mai și grăbiți, nu o să faceți nimic. Nu uitați să ștergeți praful de sub covoare a€“ este locul care se uită întotdeauna. Folosiți aspiratorul și pentru praful de pe pereți, chiar și de pe tavan. Dacă ați șterge cu o cârpă albă pereții, v-ar miră să vedeți cât praf s-a adunat! Aspirați toate pânzele de păianjen care s-au format pe pereți.
– Așternuturile trebuie schimbate, iar salteaua curățată cu aspiratorul. Nu puneți niciodată așternuturile direct pe saltea, ci protejați-o fie cu o hușa, fie cu un pled. (Numai aspiratoarele profesionale va pot ajută în luptă împotrivă acarienilor care se dezvoltă în saltele pentru că au o putere de aspirare de până la 35 de centimetri.) Acarienii sunt organisme microscopice care se hrănesc cu piele moartă, mucegai și bacterii. Nu va puteți imagina câte bacterii sunt în saltea și cum miros acarienii (a carne moartă).
– Pentru că tot vorbim despre microbi, schimbați bureții de la baie și de la bucătărie. Bureții absorb peste 7 miliarde de microbi care pot fi vazuri la microscop. Înlocuiți bureții cu lavete pe care trebuie să le uscați după fiecare folosire.
– Ștergeți praful de pe mobilier, dar și în locurile în care nu se vede a€“ în spatele caloriferelor, pe muchiile ușilor, de pe plinte, ramele tablourilor, ale jaluzelelor, de pe ceasurile de perete. Întotdeauna când folosiți o soluție pentru mobilă, o pulverizați după ce ați sers praful. Ștergeți cu mișcări circulare.
– Puneți în dormitor vase din ceramică cu apa pentru a asigură umiditatea normală a camerei (le puteți pune chiar pe șifonier).
Să nu va lipsească detartrantul când faceți curățenie în bucătărie și baie. Lăsați-l să acționeze 10 minute pe grătarul de la aragaz, grătarul din cuptor, hotă, robinete, și în toate locurile unde s-a strâns grăsime. Face adevărate minuni.
Curățați cada, faianța și săpunul întărit cu un amestec de oțet și apa puse într-un pulverizator.

Comentarii