În plus, sunt uşor de preparat, nu conţin substanţe nocive, spre deosebire de băuturile răcoritoare din comerţ, şi au un gust delicios. Iată în continuare câteva reţete care să vă revigoreze în această vară, recomandate de site-ul medicpentrutine.ro!
Suc natural de pepene roşu
Graţie conţinutului bogat de apă, pepenele roşu este cu siguranţă vedeta verii. Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina A, precum şi de licopena – un antioxidant care ajută la prevenirea mai multor forme de cancer. De asemenea, conţinutul de vitamina B1 şi B6, magneziu şi potasiu ajută la creşterea nivelului de energie, în special în perioade de suprasolicitare şi stres.
Pentru a prepara suc de pepene, luaţi câteva bucăţele din miezul dulce şi roşu, eliminaţi seminţele şi puneţi-le în storcător, împreună cu două-trei cuburi de gheaţă şi o frunză de mentă proaspată. Strecuraţi şi turnaţi în pahar, adăugând un strop de suc de lămâie şi câteva seminţe de chimion.
Limonada
Sucul de lămâie este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, pentru efectul de albire a dinţilor şi de îndepărtare a tartrului, precum şi pentru acţiunea sa benefică în afecţiuni gastrice, inflamatorii şi cardiovasculare. În plus, limonada este indicată pentru a preveni deshidratarea în caz de diaree severă.
Pentru a realiza un pahar de limonadă, nu vă trebuie decât o lămâie potrivită ca dimensiune, apă plată sau minerală şi miere după gust. Tăiaţi lămâia pe jumătate şi stoarceţi sucul, apoi omogenizaţi mierea în sucul rezultat şi completaţi cu apă. Puteţi adăuga câteva cuburi de gheaţă şi un praf de sare, pentru a-i intensifica savoarea.
Apasă AICI pentru a afla care sunt celelalte sucuri naturale, perfecte în timpul caniculei, pe site-ul Medicpentrutine.ro.

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"
GSP.RO

Diana Belbiță s-a supărat pe români și va reprezenta Canada: "În România voi veni doar în vizită"

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii
HOROSCOP

Horoscop 22 octombrie 2019. Pentru Săgetători, există riscul unor conflicte cu prietenii