MENIU CAUTĂ
30 Mar. 2012 17:17

Libertatea îți arată cum să-ți cureți casa cu bani puțini

Distribuie

– Covoarele se curăţă cu o perie, folosind un amestec din 200 ml de apă, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 50 grame de făină de porumb. Apoi, aspiră-le!
– Mobila o vei lustrui cu o soluţie preparată din 50 ml de ulei de floarea-soarelui şi zeama de la o lămâie. Îmbibă o cârpă în acest amestec şi şterge mobila.
– Faianţa şi dulapurile din bucătărie vor fi ca noi dacă vei aplica spumă de ras sau pastă de dinţi pe zonele cu pete de grăsime. Pui produsul pe pată, laşi 30 de minute şi apoi ştergi locul cu apă călduţă.
– Perdelele de duş din vinil se curăţă presărând bicarbonat direct pe un burete umed sau pe o perie. După ce le cureţi, le clăteşti şi le laşi să se usuce atârnate.
– Clanţele uşilor se lustruiesc îmbibând o cârpă de bumbac într- o soluţie obţinută din 500 ml de apă călduţă şi alcool. Petele de pe uşi le îndepărtezi cu apă călduţă în care ai adăugat două linguriţe de bicarbonat.
– Geamurile se spală amestecând o lingură de oţet alb, o lingură de amoniac, trei picături de detergent lichid şi o cană de apă. Pune soluţia într-un flacon cu pompă şi pulverizează pe geamuri. La sfârşit şterge cu ziare.
– Pereţii daţi cu vopsea lavabilă se curăţă folosind clăbuc de săpun, iar apoi se clătesc cu 1/2 cană de oţet alb turnată într-o căldare cu 5 litri de apă.
– Baia (cada, gresia, faianţa, chiuvetele) se curăţă cu o pastă obţinută din bicarbonat de sodiu, sare grunjoasă şi detergent lichid de vase. O laşi puţin să acţioneze pe suprafaţa de curăţat, apoi freci şi clăteşti.
– Parchetul îl speli uşor folosind săpun lichid şi oţet. Pui un capac de săpun lichid şi o ceaşcă de oţet în doi litri de apă, apoi înmoi mopul, îl storci bine şi ştergi.

Comentarii