Măslinele, protecţie pentru ovare
Asemănarea dintre măslinele ovale şi ovare nu e o coincidenţă. Studii recente au arătat că femeile din zona mediteraneană, care consumă aproape zilnic măsline, au un risc cu 30% mai scăzut să sufere de cancer la ovare. Mai mult, grăsimile monosaturate bune din aceste fructe susţin activitatea ovarelor, fertilitatea şi producţia de hormoni. Ştiai că măslinele, precum şi uleiul de măsline presat la rece au proprietăţi antiinflamatoare?
Morcovii ajută vederea
Uită-te cu atenţie la rondelele de morcov şi vei vedea cât de bine seamănă cu ochiul uman. Ele nu reproduc doar forma rotundă a irisului, ci şi pupila, şi irizaţiile fine din jurul ei. Iar culoarea portocalie semnalizează gustul dulce şi un component esenţial pentru sănătatea ochilor: betacarotenul. Morcovii ajută organismul să asimileze vitamina A, esenţială pentru agerimea vederii în condiţii de lumină slabă. Ştiai că morcovii sunt mai buni fierţi, pentru că se digeră mai uşor şi putem asimila o cantitate mai mare de vitamina A?
Roşiile, benefice inimii
Culoarea roşie şi forma lor ne duce cu gândul la inimă. Iar dacă le tai pe jumătate, vei observa că principalele nervuri împart roşia în patru camere, asemănătoare cu atriile şi ventriculele cordului. Numeroase studii au demonstrat că vitaminele şi antioxidanţii pe care îi conţin roşiile sunt benefici sângelui şi bunei funcţionări a inimii. Ştiai că roşiile proaspete consumate cu regularitate menţin colesterolul la un nivel scăzut şi reduc cu 25% riscul de boli cardiovasculare?
De astăzi începe postul Crăciunului. Până pe 24 decembrie nu se consumă produse de origine animală. Sunt, însă destule dezlegări la peşte, ulei şi vin.
Vezi ce SUPERSTIŢII ŞI OBICEIURI se respectă!