Descopere cele mai cunoscute muzee din Europa:

Muzee din Europa

Nu există nicio îndoială că Europa este binecuvântată cu atât de multă frumusețe prin peisaje, arta, cultura și arhitectura impresionante. Pe acest continent se află atât de multă istorie și comori care sunt păstrate în cele mai bune muzee.

De la picturi celebre, sculpturi la descoperiri arheologice, există atât de multe lucruri care au modelat istoria Europei pe care ar trebui să le vedeți pentru a înțelege pe deplin originile continentului.

Fie că ești pasionat de artă, istorie sau cultură, iată cele mai bune muzee de vizitat din Europa, care fie te vor duce înapoi în timp, fie te vor face să apreciezi frumusețea și arta care au fost exprimate prin adevărate capodopere.

Cele mai cunoscute muzee din Europa

Muzeul Luvru – Paris

Muzee din Europa - Luvru
Muzee din Europa – Luvru

Luvru din Paris este, fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase muzee din Europa.

Cunoscut drept casa „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci, are una dintre cele mai importante colecții de artă din lume. Imposibil de văzut într-o zi, este bine să vă planificați vizita din timp. Deschis în 1793, găzduiește aproximativ 38.000 de exponate care acoperă perioada de la preistorie până în secolul al XXI-lea. Colecția sa de artă renascentistă și colecția egipteană sunt punctele de atracție ale muzeului.

Doi avertizori de integritate, despre noua lege care ar trebui să-i apere: „Nu aveam așteptări ca în țara asta să fie protejat un om care spune adevărul”
Recomandări
Doi avertizori de integritate, despre noua lege care ar trebui să-i apere: „Nu aveam așteptări ca în țara asta să fie protejat un om care spune adevărul”

Pe lângă Mona Lisa, unele dintre cele mai apreciate articole sunt „Portretul mumiei Fayum”, „Portretul unui bătrân și al nepotului său” al lui Ghirlandaio, „Sclavul pe moarte” al lui Michelangelo, „Nike din Samotracia”, câteva portrete ale lui Napoleon etc.

Este unul dintre cele mai populare muzee din Europa și din lume, așa că este bine să vă planificați vizita în avans. Alegeți dinainte colecțiile pe care doriți să le vedeți și cumpărați biletul de intrare online, astfel încât să nu aveți nevoie să stați la coadă ore întregi înainte de a intra în muzeu.

Muzeul Ermitaj – Sankt Petersburg

  Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg
Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg

Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg este unul dintre cele mai mari și mai cunoscute muzee din lume.

Cu peste trei milioane de obiecte, este al doilea muzeu din lume ca mărime și cu siguranță un răsfăț pentru orice pasionat de artă. Se spune că dacă ai petrecut doar un minut observând fiecare expoziție, ar trebui să petreci unsprezece ani în acest muzeu.

Muzeul Ermitaj a fost fondat de împărăteasa rusă Ecaterina cea Mare, care a fost un adevărat pasionat al artei. A început să câștige o colecție de artă pentru Palatul ei de iarnă din Sankt Petersburg. Muzeul de astăzi este compus din șase clădiri, dar partea sa centrală este Palatul de Iarnă, cu fațada verde este cea mai cunoscută.

Cât de subiectivă este corectarea la română de la Bac și Evaluare Națională? „Este mai mult o prejudecată pe care o au elevii”
Recomandări
Cât de subiectivă este corectarea la română de la Bac și Evaluare Națională? „Este mai mult o prejudecată pe care o au elevii”

Muzeul găzduiește câteva picturi celebre renascentiste și una dintre cele mai bune colecții de piese ale Epocii de Aur olandeze.

Muzeul Picasso – Barcelona

Muzee din Europa - Muzeul Picasso
Muzee din Europa – Muzeul Picasso

Cei mai mulți am auzit de Picasso pentru lucrări ale cubismului abstract în care el zdrobește perspectiva bidimensională.

Vizitarea Muzeului Picasso din Barcelona poate oferi o mai bună înțelegere a artei sale și a progresului său. Acest muzeu își prezintă lucrările pe o linie temporală, permițându-vă să urmăriți lucrările sale de la cele mai tradiționale din primii ani până la picturile și sculpturile iconice de la sfârșitul carierei sale. Asigurați-vă că dedicați mult timp pentru a vizita.

Muzeul este găzduit în cartierul gotic al Barcelonei, într-un palat din secolul al XIII-lea – Palau Aguilar, care a aparținut familiei Aguilar. Curtea centrală are o scară în aer liber, galerie cu arc ascuțit și sculpturi gotice care datează din secolul al XV-lea. Seamănă mai mult cu un palat decât cu un muzeu.

Accidentul cu 4 morți de pe DN2, provocat de un șofer cu zeci de amenzi de viteză și permisul suspendat de 4 ori în ultimii 4 ani
Recomandări
Accidentul cu 4 morți de pe DN2, provocat de un șofer cu zeci de amenzi de viteză și permisul suspendat de 4 ori în ultimii 4 ani

Galeria Națională din Londra

Galeria Națională din Londra
Galeria Națională din Londra

Galeria Națională din Londra este unul dintre multele muzee gratuite din Londra și, cu siguranță, unul dintre cele mai vizitate muzee din Europa. Cocoțată în vârful Trafalgar Square, clădirea singură este destul de impresionantă – dar asta nu este nimic în comparație cu ceea ce veți găsi înăuntru.

Există un motiv pentru care aceasta este a patra cea mai vizitată galerie de artă din lume. Colecția acoperă istoria artei occidentale – cu piese expuse din fiecare mișcare artistică semnificativă începând cu anii 1300. Se mândrește cu o colecție de peste 2.300 de piese – o colecție care crește în fiecare an.

Ar fi bine să vă rezervțai cel puțin o jumătate de zi pentru a explora galeria, chiar o zi întreagă dacă puteți. Dar nu trebuie să ratați unele dintre operele sale vedete – inclusiv „Bacchus și Ariadna” a lui Titian, „Autoportret la 34 de ani” de Rembrandt, „Bathers” (Les Grandes Baigneuses) de Cezanne și „Floarea soarelui” de Van Gogh, iar lista ar putea continua.

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului
Muzeele Vaticanului

În inima Romei, Muzeele Vaticanului dețin una dintre cele mai mari și mai importante colecții de artă și antichități din lume. Muzeele au fost fondate de Papa Iulius al II-lea la începutul secolului al XVI-lea și au continuat să înflorească.

Astăzi, colecția adună peste 70.000 de exponate, inclusiv statui romane antice și capodopere renascentiste, deși doar 20.000 sunt expuse în prezent.

Capela Sixtină a lui Michelangelo este piesa centrală și una dintre cele 54 de galerii din complexul Muzeelor ​​Vaticanului. Frescele care înfățișează scene din Cartea Bibliei Geneza sunt unele dintre cele mai cunoscute picturi din lume.

Muzeul Orsay – Paris

Muzeul Orsay Paris
Muzeul Orsay Paris

Situat într-o fostă gară din inima Parisului, Muzeul Orsay a fost fondat în 1986. În curând a devenit unul dintre cele mai bune muzee de artă modernă. De asemenea, găzduiește una dintre cele mai fantastice colecții de picturi ale impresioniștilor. Alte piese de artă celebre sunt „Dejunul pe iarbă” a lui Edouard Manet și colecții destul de mari de picturi ale lui Vincent van Gogh și Paul Gauguin.

Este, de asemenea, locul în care se află unul dintre cele mai faimoase locuri de fotografiat din Paris. La ultimul etaj al muzeului există un ceas masiv prin care vă puteți bucura de o priveliște frumoasă asupra dealului Montmartre și a bisericii Sacré Cœur de deasupra acestuia.

Muzeul Vasa – Stockholm

Muzee din Europa - Vasa  Stockholm
Muzee din Europa – Vasa Stockholm

Stockholm găzduiește atât de multe muzee minunate. Cu toate acestea, cel mai faimos și emotionant este, fără îndoială, Muzeul Vasa. Este situat la Djurgården, cunoscută și sub numele de Insula Muzeelor, deoarece multe muzee din Stockholm sunt situate acolo.

Muzeul Vasa găzduiește nava din secolul al XVII-lea care s-a scufundat în călătoria sa inaugurală chiar în fața țărmului Stockholmului. Nav uriașă Vasa este bine conservată și este o piesă centrală a muzeului de astăzi. O puteți vedea de aproape. Muzeul este destul de popular, așa că cumpărarea biletului în avans este ceva recomandabil, la fel ca la majoritatea marilor muzee din Europa.

Galeriile Uffizi din Florența

Muzee din Europa -  Uffizi
Muzee din Europa – Uffizi

Dacă ești un iubitor de artă, trebuie neapărat să pui Galeriile Uffizi din Florența pe lista ta de muzee celebre de vizitat în Europa.

Situat în centrul istoric al Florenței, Uffizi este extrem de popular, așa că se recomandă rezervarea în avans. Uffizi adăpostește artă occidentală, atât picturi, cât și sculpturi, din Evul Mediu până în perioada modernă. Colecția sa din secolul al XIV-lea și picturile renascentiste sunt atracția principală.

Printre capodoperele pe care le veți vedea aici, se numără „Nașterea lui Venus” și „La Primavera” ale lui Sandro Botticelli, „Doni Tondo” de Michelangelo, „Madonna of the Goldfinch” de Rafael, „Bacchus și Medusa” de Caravaggio și „Venus din Urbino”. ‘ de Titian. „Buna Vestire” de Leonardo da Vinci este un must-see deoarece este prima sa lucrare semnificativă, pictată când avea doar 20 de ani.

În afară de picturi, Uffizi găzduiește mai multe statui și busturi care sunt copii romane vechi ale lucrărilor grecești pierdute.

Rijksmuseum – Amsterdam

 Rijksmuseum - Amsterdam
Rijksmuseum – Amsterdam

Muzeul Regal al Țărilor de Jos sau Rijksmuseum găzduiește unele dintre cele mai faimoase picturi ale Epocii de Aur olandeze. „Night Watch” a lui Rembrandt și „Milkmaid” a lui Vermeer sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute dintre ele. Opt sute de ani de artă și istorie olandeză, cu aproximativ 8.000 de exponate, sunt expuse în Rijksmuseum.

Clădirea sa, proiectată în 1885, este în sine o piesă de artă. Puteți petrece o zi acolo doar admirându-i picturile murale și statuile de pe fațadă. De asemenea, este, probabil, singurul muzeu din lume cu un drum prin el.

British Museum – Londra

 British Museum
British Museum

British Museum se mândrește cu faptul că este „primul muzeu public național din lume”.

De la deschiderea sa în 1759, muzeul a încercat să acopere toate domeniile de cunoaștere, primind în același timp vizitatori de pe tot globul.

Muzeul își promovează evenimentele și programele educaționale, astfel că în 2019 a avut peste 6 milioane de vizitatori, dintre care sute de mii de studenți. .

Descoperă și cele mai importante obiective turistice din Europa.

Urmărește-ne pe Google News
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
GSP.RO
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
A găsit o sticlă cu apă pe capota mașinii și i-a înghețat sângele în vene când și-a dat seama ce se întâmplă
Playtech.ro
A găsit o sticlă cu apă pe capota mașinii și i-a înghețat sângele în vene când și-a dat seama ce se întâmplă
Cea mai gravă eroare de la BAC 2022. Cât a primit un elev notat iniţial cu 3,65 după contestaţie
Observatornews.ro
Cea mai gravă eroare de la BAC 2022. Cât a primit un elev notat iniţial cu 3,65 după contestaţie
Horoscop 1 iulie 2022. Capricornii primesc o mână de ajutor de mare preț de la cineva din familie, sub forma unei disponibilități
HOROSCOP
Horoscop 1 iulie 2022. Capricornii primesc o mână de ajutor de mare preț de la cineva din familie, sub forma unei disponibilități
Camioanele militare misterioase observate pe o șosea din Europa. Șocant ce ar transporta. FOTO
Știrileprotv.ro
Camioanele militare misterioase observate pe o șosea din Europa. Șocant ce ar transporta. FOTO
Ucraineanul devenit inamicul nr. 1! Ce a făcut cu 3 rusoaice aflate în grija sa în Ucraina: "S-a ocupat personal"
Orangesport.ro
Ucraineanul devenit inamicul nr. 1! Ce a făcut cu 3 rusoaice aflate în grija sa în Ucraina: "S-a ocupat personal"
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea