– Problemele intestinale au un impact direct asupra circulaţiei sangvine şi astfel pot fi responsabile de oboseala picioarelor. O dietă bogată în fibre contribuie la echilibrarea funcţiei digestive. Introducerea în alimentaţie a unor alimente precum fructele, legumele, cerealele, vă poate ajuta să faceţi faţă cu succes efortului la care vă sunt supuse picioarele. Pe lângă alimentele bogate în fibre, din dieta dumneavoastră nu trebuie să lipsească vitamina E, calciul şi proteinele. Acestea contribuie la combaterea oboselii picioarelor.
– Cantitatea de lichide pe care o consumaţi este responsabilă pentru detoxifierea întregului organism. Beţi o cantitate suficientă de apă (sau sucuri naturale, ceaiuri de plante). Astfel, veţi ajuta corpul să elimine toxinele şi surplusul de grăsime.
– Dacă vă simţiţi picioarele obosite din pricina circulaţiei sangvine deficitare, dormiţi cu picioarele uşor ridicate: pe timpul somnului înălţaţi-vă picioarele cu un rulou făcut dintr-o pătură. Dacă această soluţie nu vi se pare comodă, puteţi facilita circulaţia sangvină dormind pe partea stângă a corpului.
– Încălţămintea şi hainele pe care le purtaţi pot constitui o cauză a oboselii picioarelor. De obicei, este indicat să evitaţi pantalonii prea strâmţi care vă împiedică să vă mişcaţi picioarele în mod natural. La fel, încălţămintea, cu toc prea înalt sau cu talpă foarte joasă, poate influenţa starea picioarelor dumneavoastră: optaţi pentru pantofi cu tocul de 1-2 centimetri, care vă susţin corespunzător greutatea corpului şi care previn suprasolicitarea picioarelor.
– Practicarea anumitor sporturi vă poate ajuta să combateţi picioarele obosite şi să contribuie la o bună circulaţie sangvină: în funcţie de preferinţele dumneavoastră, cele mai potrivite sporturi pentru sănătatea picioarelor sunt înotul, ciclismul, alergarea şi, bineînţeles, mersul pe jos – 30 de minute de mers pe jos, în fiecare zi, vă vor asigura un tonus optim şi beneficii majore pentru întreg sistemul cardio-vascular.