De Corina Rob,

Iată care sunt, potrivit cercetătorilor, cele mai indicate obiecte vestimentare în astfel de perioade:

  • Hainele în nuanţe închise, cu ţesături foarte dense (albastre, verzi, negre etc.). Un exemplu ar fi catifeaua, care poate asigura un factor de protecţie UV 50.
  • Dacă totuşi nu poţi suporta căldura excesivă la nivelul corpului, poţi alege haine din bumbac nealbit (acel in mai gros şi mai dur, bej), deoarece conţine o substanţă specifică plantelor lemnoase, care le dă impermeabilitate şi rigiditate şi le transformă într-o adevărată barieră anticăldură şi anti UV. Pe acest principiu au fost create haine speciale pentru perioadele caniculare, care combină hârtie, poliester şi bumbac, în ţesături foarte dense, ce asigură o protecţie antiradiaţii de până la 97%. Astfel de haine se găsesc în România doar la magazinele cu articole sportive şi constau în costume de înot, şepci sau pantaloni scurţi. Costă între 15 şi 250 de lei.
  • Dacă vrei ceva subţire şi deschis la culoare, o soluţie ar fi hainele din poliester sau din mătase, lucioase, pentru că reflectă radiaţiile.

Nu ieşi din casă fără pălărie!

Chiar şi pe caniculă îţi doreşti un păr sănătos. Iată câteva ponturi care te vor ajuta:

  • Ulei protector. Înainte de a merge la plajă, foloseşte un ulei protector, pentru a evita uscarea şi degradarea părului. Iar după baie, aplică un balsam cu acţiune reparatoare.
  • Pălărie. Pentru a avea un păr sănătos, e bine să porţi pe cap o pălărie sau o şapcă. Dacă ai părul vopsit şi vrei să faci baie în mare, e indicat să porţi o cască. Sarea de mare usucă părul şi scoate pigmenţii de culoare.
  • Păr scurt. Este mult mai uşor de îngrijit pe timp de vară. Dacă ai totuşi părul lung, îl poţi strânge într-un coc sau într-o coadă, vei suporta mult mai uşor canicula.
  • Mănâncă sănătos. Din alimentaţia ta nu trebuie să lipsească fructele şi legumele. E indicată chiar şi o cură cu vitamine în sezonul estival. Şi nu uita să te hidratezi cât mai bine.

Dă-ţi cu creme!

Dacă eşti o persoană activă care circulă mult prin oraş, trebuie neapărat să-ţi protejezi pielea cu creme cu factor de protecţie, în funcţie de cât de sensibil(ă) eşti. De exemplu, dimineaţa e suficient să aplici pe zonele neacoperite de haine o cremă cu factor de protecţie 15. La mijlocul zilei însă, e indicat un factor de protecţie de cel puţin 45. Desigur, stratul trebuie să fie subţire, ca să nu-ţi pătezi hainele.

Ştiai că…

  • … hainele strâmte, oricât de închise la culoare ar fi, nu sunt indicate, pentru că se întind pe corp, iar ţesătura lor devine mai rară, fapt ce duce la scăderea gradului de protecţie?
  • … materialele ude te expun cu 50% mai mult la radiaţţii decât cele uscate?
  • … spălările şi purtările repetate lărgesc ţesăturile şi le reduc nivelul de protecţie?
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile
HOROSCOP

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile