Şoricei cu caşcaval
Ingrediente: un ou fiert, o frunză de salată, şase boabe de piper, 50 g de caşcaval, câteva frunze de pătrunjel, patru felii de ridiche, câteva cozi de ceapă verde.
Preparare: se fierbe oul tare, se taie în două şi se aşază cu gălbenuşul în jos, pe salată. Jumătăţile se crestează pe lateral şi se aşază în locurile respective feliile de ridiche, pe post de urechiuşe. Din boabele de piper se fac ochii şi gura, iar din cozile de ceapă, mustăţile şi codiţele şoriceilor. Caşcavalul se aşază în faţa lor, flancat de frunze de pătrunjel.
Meniul-pisicuţ
Ingrediente: un ou, un cartof, o roşie, un castravete, o ceapă verde, o măslină, 10 g cremă de brânză, mărar, ketchup, sare, ulei.
Preparare: cartoful se taie pai şi se prăjeşte. Se bate oul, se amestecă cu mărar, apoi se prăjeşte. Cartofii pai se aşază pe o jumătate de farfurie, iar peste ei se pune omleta. Pe cealaltă jumătate de farfurie se pun castravetele şi roşia tăiate, având la mijloc crema de brânză presărată cu mărar. Felia de castravete şi măslina se taie în două şi se fac ochii, iar din ceapa verde se fac nasul şi mustăţile (o rondea + câteva fâşii). Gura se desenează cu ketchup, iar urechile se fac din două bucăţi de roşie.
Sendvişuri-animăluţe
Ingrediente: două felii de pâine toast, două frunze de salată, două felii de ridiche, patru feliuţe de gogoşar, o lingură de salată de icre, o felie şi jumătate de şuncă, două felii de roşie, o codiţă de pătrunjel.
Preparare: feliile de pâine se acoperă cu salată. Pe una se pune felia de şuncă, iar din jumătatea de felie rămasă se fac urechiuşele. Una din rondelele de roşie se aşază pe post de nas, iar din codiţa de pătrunjel se rup două bucăţele mici şi se fac nările. Din două cubuleţe de roşie se realizează ochii, şi gata porcuşorul! Pe cealaltă felie se pun icrele în formă de oiţă. Dintr-o felie de ridiche i se face capul, iar din cealaltă, o ureche şi codiţa. Din bucăţele de gogoşar se fac picioruşele, iar gura, nasul şi ochii, din codiţa de pătrunjel.