De Răzvan Mihalașcu,

Puteți încerca delicatese cu fructe de mare pe coasta de vest a Irlandei sau celebri tacos și vinurile din Mexic, relatează Bbcgoodfood.com care a recomandă mai multe destinații de vacanță pentru cei care vor să aibă parte de experiențe culinare inedite.

Galway, Irlanda

Situat pe coasta de vest a Irlandei, orașul Galway a fost desemnat capitală culturală europeană, iar aici vor fi organizate 1.900 de evenimente artistice și culturale. A devenit o atracție pe harta destinațiilor culinare după ce în 2018 a fost desemnat prima regiune gastronomică europeană.

Așa că dintr-o tavernă tradițională sau un restaurant select de pe malul Oceanului Atlantic puteți încerca preparate precum: carne de miel crescut cu iarbă neagră sau fructe de mare proaspete.

Imagine din centrul orașului irlandez Galway

În Galway, vă puteți răsfăța simțurile cu delicatese pregătite de maeștri-bucătari la restaurantul Aniar cu stele Michelin. De asemenea, puteți mânca un mic dejun tradițional irlandez la The Quay House, un hotel amenajat în locuința ridicată în secolul al XIX-lea care a aparținut administratorului portului.

Lyon, Franța

Dacă vreți să vizitați capitala culinară a Franței, atunci trebuie să includeți Lyon-ul pe lista destinațiilor de vacanță, mai ales că a fost desemnat primul oraș internațional al gastronomiei. În 2010, UNESCO a inclus gastronomia franceză în patrimoniul mondial intangibil și a încurajat desemnarea a patru orașe ale gastronomiei.

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează
Recomandări

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează

 

Odată ajunși în Lyon, e recomandat să vizitați Hotel Dieu, un fost spital care a fost transformat într-un centru culinar. Aici sunt organizate maeștri bucătari organizează spectacole gastronomice pentru cei care vor să încerce delicatese ale bucătăriei franceze.

Cervelle de canut este un preparat din cremă de brânză, usturoi și ierburi, servit cu pâine prăjită, ce merită degustat. De asemenea, puteți încerca și Quenelles de brochet, un platou de găluște cu raci, homari, servite în sos de ciuperci. Și ca desert nu trebuie ratate pralinele roz cu migdale.

Potrivit BBC, Lyon le are pe toate: cultură, clădiri istorice cu arhitectură impresionantă, dar mai ales mâncare și vin bun. Dacă mergeți la vacanță la Lyon, nu trebuie să ratați podgoriile de la Beaujolais.

Cum arată micul dejun COVID-19 la spitalul Neamț: o felie de salam, un mini-unt și 2 felii de pâine. ”Recomandarea medicilor e să mâncăm mult”
Recomandări

Cum arată micul dejun COVID-19 la spitalul Neamț: o felie de salam, un mini-unt și 2 felii de pâine. ”Recomandarea medicilor e să mâncăm mult”

 

Los Cabos, Mexic

Stațiunea Los Cabos din Mexic este celebră datorită plajelor cu nisip fin, unde au fost filmate mai multe filme de la Hollywood. Situat între Golful Californiei și Oceanul Pacific, statul mexican Baja California este o atracție datorită stațiunilor montane cu priveliști impresionante și a golfurilor cu apă de culoarea smaraldului.

Aici este locul ideal în care puteți înota alături de broaștele țestoase și vă răsfățați cu tacos cu carne de pește și bere artizanală realizată de localnici.

În Los Cabos sunt peste 150 de crame, unde puteți degusta vinuri. Pentru o experiență culinară completă, BBC recomandă să încercați atât tavernele locale, cât și restaurantele selecte.

Malta

Ocupată de-a lungul timpului de fenicieni, mauri și de coloniști britanici și influențată de arabi și de italieni, Malta este punctul de atracție de Mediterană ce trebuie inclus pe lista destinațiilor culinare.

Triajul despre care România merită să știe. Cine decide cine trăieşte şi cine moare?
Recomandări

Triajul despre care România merită să știe. Cine decide cine trăieşte şi cine moare?

 

Printre cele mai cunoscute preparate tradiționale sunt pastizzi, produse de patiserie servite la micul dejun care sunt umplute fie cu brânză ricotta sau chiar fasole bătută. Trebuie încercată și Lampuki, o plăcintă cu carne de pește, garnisită cu diverse condimente.

Admiratorii de fine dining au la dispoziție numeroase restaurante selecte din Valletta, capitala Maltei. Peștele pregătit după rețete străvechi sau tocăniță din carne de iepure sunt câteva dintre delicatesele servite alături de vinurile malteze Gellewza și Ghirghentina.

Tel Aviv, Israel

Tel Aviv este o destinație ideală pentru vegani, mai ales că tradiția culinară din acest oraș al Israelului este bogată în preparate inedite, realizate din legume.

Situat pe malul Mării Mediterane, Tel Aviv s-a autointitulat capitala mondială a veganilor. Aici puteți găsi cafenele vegane, precum și restaurante care oferă pizza realizată fără produse de origine animală.

Potrivit BBC, Tel Aviv este o destinație culinară recomandată pentru toate buzunarele. Aici au loc numeroase evenimente de mâncare stradală (street food) unde puteți încerca preparate tradiționale precum hummus, falafel și
shakshuka.

Foto: Shutterstock

Citeşte şi:

Destinații care au fost distruse de turiști în ultimul deceniu: De la Maldive până la Dubrovnik sau Everest

Ce partide ar putea să dispară din 2020. Formaţiunile mici fac calcule pentru locale şi parlamentare

Înscenarea lui Venus! Cum s-a regizat în 2019 cea mai importantă descoperire paleolitică din istoria României: „Am făcut aicea un scenariu, că am găsit-o”!

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor