Salata de boeuf, fie făcută cu carne de vită, așa cum este rețeta originală, fie adaptată și făcută cu carne de pui sau curcan, este un preparat sănătos. Ea conține multe legume, murături și carne, fiind valoroasă din punct de vedere nutrițional.
Singurul ingredient care o ”strică” din punct de vedere al unei alimentații sănătoase este maioneza. Aceasta conține cantități mari de ulei, deloc benefice pentru siluetă și sănătate.
Așadar, una dintre cele mai bune alternative o constituie maioneza făcută din avocado, care este la fel de gustoasă, dar mult mai sănătoasă.
Ingrediente pentru maioneză:
2 avocado măricele și bine coapte
3 gălbenușuri
1 lingură mare de muștar
zeama de la o jumătate de lămâie (sau după gust)
1 linguriță de ulei de măsline
un praf de sare
Pentru salată:
4 morcovi potriviți
2-3 cartofi potriviți
1 păstârnac (optional)
1 pătrunjel rădăcină(optional)
1 țelină micuță(optional)
500 de grame castraveți murați
200 grame de mazăre
200 de grame carne de vițel, pui sau curcan
Se pune carnea la fiert și se ia spuma. Se adaugă apoi legumele peste ea până s-au fiert și ele. Mazărea strece prin apă clocotită dacă este la borcan sau conservă, pentru că este prefiartă. După ce au fost toate fierte și răcite se toacă. Castraveții murați, se scurg bine de zeamă înainte de a-i pune peste restul ingredientelor. Se adaugă și mazărea.
Pentru maioneză se scoate miezul de la avocado cu o linguriță, se pune în blender, împreună cu gălbenușurile de la ouăle fierte tare, muștarul, uleiul, zeama de lămâie și un praf de sare. În două minute este gata.
Se adaugă maioneza peste salată și asta este tot.
Sursa: fricidemamici.ro
Vezi aici cum se alege foarte ușor un avocado bun