MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 08:00

EXCLUSIV / Momente dificile pentru Mihai Ioan, legenda teatrului de revistă. Medicii fac eforturi să-i salveze un picior de la amputare

Distribuie

Mihai ”Mache” Ioan, veteran actor al teatrului de revistă româneasc, trece prin clipe grele, după ce a ajuns cu ambulanța la spital și așteaptă ca medicii să hotărască dacă îl transferă în sala de operație. Artistul a ajuns  Spitalul ”Sf Pantelimon” în urma unei infecții suferite la piciorul unde i-a fost amputat un deget în urmă cu doi ani, în urma unor complicații provocate de diabet.

Dacă situația sa medicală nu se va îmbunătăți, omul ce a făcut să râdă România în ultima jumătate de secol prin personajele pe care le-a inventat, riscă să-și piardă laba piciorului. Artistul, în vârstă de 72 de ani se află sub supraveghere medicală și încearcă să-și țină moralul sus. Mache 'Sulamita', a cărui poreclă, dată după un popular rol al său, în perioada când juca alături de genialul Puiu Călinescu, continua să activeze prin numele care-l reprezintă.

FOTO Mache Sulamita alături de regretata Anda Călugăreanu

 

 

 

 

 

În urmă cu doi ani, după ce i-a fost amputat degetul mare de la un picior, și cu artroză la celălalt, artistul și-a ascuns necazul făcând glume pe seama problemei sale care îI afectează echilibrul. 'Acum pot să mă gândesc la Nea Iancu Caragiale și să fredonez: Azi am un picior/ Foarte ușor/ Și o botină/ Din cea mai fină', făcea haz de necaz Mache. În branșa artistică, Mihai Ioan a rămas în istorie după ce a fost săltat de Securitate pentru glume la adresa regimului, fiind singurul artist român învinuit și cercetat de așa ceva. Din fericire Revoluția a venit înainte să înceapă procedurile de judecare.

Mihai Ioan ( FOTO dreapta)

EXCLUSIV. Pod după aproape trei decenii. Întâlnire istorică dintre primul și actualul solist Direcția 5

Loading...
Comentarii