Opinie de
Mihai Toma
Toate articolele autorului

De fapt, nici nu știu dacă e bine să stai atât timp într-un loc. Poate să apară blazarea, poate să te învingă sistemul.

Greșeli și forța pe care ți-o dă mirosul de tipar

Am greșit de multe ori în astea două decenii, însă, de fiecare dată, am renăscut. Cum? Simplu, cumpărând ziarul de dimineață și mirosindu-l, atât. Cândva era mirosul acela tare de tipar, azi e de hârtie proaspătă.

Trecând prin toate, de la primul ziar al Revoluției, pe seama căruia mi-am dat lucrarea de licență, până la “fata de la pagina 5”, de la dezvăluiri epocale și știri minuscule, închid de multe ori ochii și-mi spun că e mare lucru că printul n-a murit.

Scriind, așa lupt. De multe ori, am discuții cu apropiații, de ce “mor” pentru ziar?! Pentru că e un ziar născut din lupta voastră!

Oamenii dragi și dorul de ei

De multe ori, mi-e dor pur și simplu de Constantin Diamantopol. L-am pierdut pe “Coty” în 2007. După zeci de ani de jurnalism sportiv la Informația Bucureștiului, la TVR și Radiodifuziune, scria încă integrame pentru cititorii noștri. Mi-a lăsat toată arhiva dumnealui și așa am ajuns să am acasă raportul oficial de joc de la marea victorie a hocheiului românesc, 5-4 cu profesioniștii nord-americani la Mondialul de la Viena.

Mi-e dor de nea Petrică Calapodescu, de nea Dan Pătrașcu… și de câți pierduți.

Mi-e dor și de sediul vechi, de la Palatul Universul, de mașinile de scris și de fumul gros de țigară din încăperi. Cum să-ți fie, mă, dor de istorie?!

Sunteți mai buni ca mine!

Azi, privesc copiii din jurul meu, care ating tastatura cu grație și inspirație, și le spun, de câte ori am ocazia, că mă enervează! Fiindcă ei, colegii mei, sunt mai buni ca mine! Și sunt sincer, în orice fel. Nici nu știu dacă înțeleg ei asta!

Pentru voi și pentru ei, colegii mei, Libertatea, ziarul care a ieșit pe geam și a intrat pe ușă, cum plastic îl descria Cătălin Tolontan, merge mai departe!

Luci, e gata corectura?

BT. O veni de la Bine de Tot?

Nu, e Bun de Tipar.

Semnat: un truditor la ziar de 20 de ani!

Citeşte şi:

Libertatea, la 30 de ani – ziarul care a ieșit pe geam și a intrat pe ușă

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare