Duminică, 22 martie, Rareș Bogdan a distribuit pe Facebook un mesaj haios: ”Și Dumnezeu a văzut cât de idioți suntem și a zis: vă dau ninsoare și frig să stați în case că proști mai mari ca voi nu am văzut”.

Rareș Bogdan este vicepreședinte PNL, om de încredere al președintelui Iohannis, amic transparent al șefului SRI Eduard Hellvig și unul dintre cei mai influenți politicieni români ai momentului.

Rareș Bogdan a intrat în politică și a fost ales europarlamentar după ce el însuși s-a declarat în mod constant, ca realizator TV, ”un naționalist convins”. 

Postura lui preferată era aceea cu tricolorul pe umeri, iar formula cu care încheia fiecare emisiune era ”Nu uitaţi să iubiţi România”. Între timp, aceiași români au ajuns ”idioți”, ”proști” ”popor indisciplinat” și ”inconștienți”.

De la Rareș Bogdan și Streinu-Cercel citire: ”Popor inconștient” și ”idioți”, românii mor de cancer în vremea COVID-19
Rareș Bogdan, cu tricolorul pe umeri, atunci când prezenta emisiunea „Jocuri de putere”, la Realitatea

În plus, au apărut și țapii ispășitori ai epidemiei de criză de coronavirus, ”romii petrecăreți din Obreja”, conform unui alt post distribuit duminică de Rareș Bogdan.

Ad placeholder

De la ”cei care au apărat Europa în fața otomanilor” la ”mai inconştienţi decât orice naţiune europeană”

Pe 5 mai 2019, la Focșani, în discursul său în calitate de candidat PNL, românii erau descriși de Rareș Bogdan drept ”cei care au apărat primii Europa în fața otomanilor”. Erau ”destoinici”, sau cel puțin primarii PNL erau așa, în viziunea politicianului.

La nici un an, am devenit ”un popor profund indisciplinat, care contestă autoritatea statului în mod ancestral” și ”mai inconştienţi decât orice naţiune europeană”.

Vorba bună și argumentele, spune Rareș Bogdan într-un mesaj devenit viral acum câteva zile, nu funcționează la români. Noi nu avem nevoie de ”recomandări”, ci de ”măsuri extrem de dure”.

Măsurile stau însă la dispoziția executivului PNL și a președintelui susținut de Rareș Bogdan. Să ia măsuri e responsabilitatea guvernanților, chiar și atunci când duc povara unui ”popor de proști”. 

Ad placeholder

Doctorii, la fel de ”proști” și de ”indisciplinați”

Dar nu numai românii în general sunt ”idioți”, ci și medicii. 

După ce  primii români au murit ieri de coronavirus, presa a aflat că unul dintre pacienții decedați nu fusese testat de COVID-19, ci doar de gripă, și că șefii Spitalului Universitar ignoraseră îngrijorările medicilor. Șefii i-au pus la punct pe doctorii care ”săriseră calul”. Asta după ce, parte și ei dintr-un popor de ”proști”, medicii au sesizat pe radiografii indicii de coronavirus și au cerut testul pentru COVID-16, refuzat însă de directorul medical. 

Tot duminică, Streinu-Cercel, managerul Institutului Balș, a declarat la TVR că, de fapt, unul dintre bărbații morți era grav bolnav dinainte și că ”Practic, pacientul a murit de cancer și nu de infecția cu coronavirus”.

Ad placeholder

La noi, și morții sunt indisciplinați. Mor de cancer și forțează intrarea pe lista de coronavirus. Intră prin față la coadă.

Asta rezultă din ce spune Streinu-Cercel, cea mai des referită sursă medicală din România în pandemia COVID-19, umăr la umăr cu Alexandru Rafila, aceleași voci ca după criza de la Colectiv.

De la Rareș Bogdan și Streinu-Cercel citire: ”Popor inconștient” și ”idioți”, românii mor de cancer în vremea COVID-19
Adrian Streinu- Cercel | Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bărbatul la care se referă Streinu-Cercel fusese oficial comunicat ca decedat de coronavirus dar, de fapt, el și-a permis să moară de cancer și a stricat statistica statului român. 

Indicii că reîncepe propaganda statală

Conform majorității mărturiile avizate și neutre din sistemul medical, Streinu-Cercel este ”un specialist care știe ce vorbește”. Când el a spus după Colectiv că ”pacienții nu au fost infectați, ci colonizați”, aceasta a fost nu o afirmație greșită, ci parte a unei propagande statale care încerca să mascheze realitatea infecțiilor nosocomiale din spitale.

Ad placeholder

Când, la primii morți de COVID-19, aceeași somitate spune că, de fapt, oamenii mor de cancer, nu de complicațiile pulmonare provocate de coronavirus, e semnul că a început o nouă operațiune de imagine. 

Aceeași idee, ”a murit de cancer”, ”era oricum distrus” a început să fie postată în mod repetat, de la foarte multe conturi de facebook, duminică. Este vechiul model al ”punctajului de comunicare” utilizat de partide.

Neștiind care vor fi consecințele epidemiei în România, și imprevizibilitatea nu e imputabilă conducătorilor statului, căci toate țările sunt în aceeași situație, guvernanții noștri par tentați de încercarea de a pasa vina către cei guvernați. O societate culpabilă e o societate care nu va pune prea multe întrebări și se va mulțumi cu puțin.

Prin gurile, glumele și incriminările rostite de politicianul Rareș Bogdan și de managerul medical Streinu-Cercel nu vorbesc doar ei.

Ad placeholder

Prin ei, mai multe instituții ale statului român, dintre cele alese, de forță sau medicale, ne transmit ce vor să credem despre noi: suntem un popor prost, de idioți indisciplinați și deja bolnavi care, dacă lucrurile vor merge rău, merităm ce ni se întâmplă.

Citeşte şi:

Cum arată noile modele pentru declarația pe proprie răspundere, necesare până pe 15 mai

„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
PARTENERI - GSP.RO
„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI