MENIU CAUTĂ
, de Daniel Conțescu

OPINIE / Ei vindecă România

Distribuie

EFac parte din România tăcută și harnică. Nu le stă în fire să se plângă, iar cromozomii lor conțin o deviație aparte, îndreptată spre bunătate. Oferă cât de mult pot, fără să ceară nimic la schimb. Se cunoaște și motivul. Gândul că se fac utili le ține inclusiv de foame.

Sunt voluntarii cei sfidători cu legea economiei care spune că valorăm cât câștigăm. Nu doar că nu agonisesc arginți din activitatea desfășurată în timpul liber, dar faptele lor echivalează cu greutatea fiecăruia în aur. Buletinele de știri nu-i prind decât dacă informația este plătită și marcată ca publicitară.

Renunță la confortul în care îi zidește munca de zi cu zi, ca să stea cu săptămânile într-un campus. Cea mai de preț resursă, timpul, și-o răscumpără legând prietenii, astfel încât viața le curge după placul inimii. Sunt împliniți.

Unde statul eșuează sau politicile publice nu ajung, ei pun compresa care oblojește rana. La o temă globală, cum este cea a mediului, răspund punctual, cu sacul menajer în spate.

Doru Mitrana, de la ”MaiMultVerde”, ne-a invitat să observăm pe teren cum robotește furnicarul său de la Sfântu Gheorghe, punându-i la muncă și pe jurnaliști (bine ne-a făcut!).

Așa am cunoscut persoanele care au avut grijă ca România să conteze în lume mâine, 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, și pe 29 iunie, de Ziua Dunării.

FOTO: Ana Constantinescu / voluntar

Citește și:

GALERIE FOTO & VIDEO / Frigidere, butelii și monitoare de calculator, aruncate în Dunăre. Delta, înecată în gunoaie, salvată de voluntari. Libertatea a fost la Sfântu Gheorghe, unde fluviul se varsă-n mare

Comentarii