MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 19:54

OPINIE/ Prin politică, la vânătoare de mistreți

Distribuie

Începe marea vânătoare de mistreți. Nu de pesta porcină se tem vânătorii, ci de mistreții care abandonează corabia.

Rezistă cine e mai dotat politic.

Publicul – vorba unui premier care a candidat la președinție și a rămas acasă – trebuie să ia popcorn și să se așeze pe canapeaua din sufragerie. El este alegătorul care nu e motivat să meargă la urne. Alegătorul-care-protestează-și-nu-merge-la-vot este o specie recentă care s-a dezvoltat în sufragerii.

La televizor, mistreții sunt hăituți în vederea executării (sau execuției, depinde de perspectivă). Sunt asaltați cu toate mijloacele de „propagandă” permise și nepermise. Sunt făcuți dictatori, sabotori, șobolani sau trădători, oamenii-lui-Iohannis, slugi, securiști. Cel mai grav este când mistrețul-care-nu-mai-suportă-șobolăneala spune despre mistrețul-de-belina-cu-mustață: „Eu nu am tăiat porcul de crăciun cu statul paralel!”

Problema este că pe mistreții din România îi hăituiesc alți mistreți. Sunt cei cu care au împărțit mlaștinile politicii, pădurea de minciuni, au traversat împreună bălțile de compromisuri și complicități, au împărțit ciolane prin spatele deloc-vigilentului prădător natural: alegătorul.

Citește continuarea AICI!

Comentarii