Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT

Harry și Meghan, foști prinți ai Marii Britanii

Foto EPA

E foarte greu să te rupi de ceea ce ești. E dificil să devii din cerșetor prinț, dar mai ales probabil invers. ”Cerșetor” cu ghilimelele de rigoare.

E revoltător – pentru unii – să pui deoparte tradiție, etichetă scorțoasă și îndatoriri publice, e umilitor – în ochii altora – să te transformi în om obișnuit, când miliarde de cetățeni ai lumii întregi și-ar dori să aibă, măcar preț de-o săptămână, viața ta luxoasă și spectaculoasă.

Și e obositor să fii mereu subiectul celor fascinați, cine știe de ce?, de casele regale, care au început de multă vreme să-și arate gradul de corodare și anacronismul. Gestul lui Meghan și Harry, de a se retrage din rolurile princiare, ne face să ne întrebăm dacă noi am da un titlu nobiliar pe iubirea și familia din penumbră. Oameni obișnuiți nu vor fi niciodată. Vor rămâne, până când scandalul se va stinge definitiv, admirați de unii, pentru curajul de a întoarce spatele unei instituții care ține o parte din lume laolaltă de sute de ani, certați de alți, care dau vina pentru Marea Evadare pe Meghan Markle și pe vrăjile pe care le fac, uneori, femeile.

NOT

Matteo Politi, fals medic

După un an de zile de la dezvăluirile ziarului Libertatea, referitoare la operațiile efectuate de falsul doctor italian – un an în care părea că nu se întâmplă nimic dinspre justiție – Politi a fost, în cele din urmă, trimis în judecată.

Italianul, care opera cu nonșalanță sâni, buze sau nasuri ale clientelor care și-au pus toată încrederea în priceperea și diplomele acestuia, s-a lansat între timp, în muzică, demonstrând că numărul talentelor sale nu se lasă intimidat de polițiști și magistrați și că un șut în fund chiar este, uneori, cea mai bună cale de a ieși în luminile rampei. Chiar în săptâmâna dinaintea trimiterii dosarului său spre judecată, Politi își făcuse un test din acela cretinel de pe Facebook, care-ți răspunde la întâmplare la întrebarea: ”Ce meserie ți se potrivește cel mai bine?” În cazul lui, jocul a dat verdictul: ”Medic”. Dacă mai avea cineva vreo îndoială, problema a fost rezolvată. Majoritatea comentariilor îl aplaudau, fără urmă de ironie.

Politi e un exemplu perfect al lipsei de rușine și de responabilitate care te proiectează în sus, glorios, apoi te trage în jos. Singurul talent pe care italianul nu cred că-l are însă este dezvoltarea subită a unei conștiințe.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută