Inimile noastre rătăcite, Celeste Ng, editura Litera

O poveste despre felul în care societățile în care trăim aleg să ignore nedreptatea, spusă prin intermediul lui Bird Gardner, un băiat care trăiește alături de tatăl său, fost lingvist, în SUA, unde legile apără cultura americană, după o perioadă de violențe și criză economică. Viețile lor sunt marcate de brutalitatea poliției, de proteste, de interzicerea cărților – mai cu seamă de cea a mamei lui Bird, poetă chino-americană care a părăsit familia. Când eroul primește o scrisoare misterioasă, el decide să plece în căutarea mamei sale.

Theodoros, Mircea Cărtărescu, editura Humanitas

Orice nouă apariție a unei cărți semnate de Mircea Cărtărescu este în România un adevărat eveniment, iar Theodoros nu face excepție. Numit de autor primul său roman adevărat, pentru că pe celelalte preferă să le considere poeme, volumul este unul pseudoistoric, acțiunea petrecându-se în secolul al XIX-lea, în trei zone geografice, Valahia, arhipelagul grecesc și Etiopia, parcurse de erou în vreme ce încearcă să le descopere pitorescul, farmecul și nebunia.

Fată, Camille Laurens, editura Univers

Ce înseamnă să fii fată, femeie, mamă în lumea de azi? Laurence Barraqué se naște în 1959 și crește alături de surorile ei în Rouen, și înțelege răspunsurile la aceste întrebări din propria experiență (tatăl ei declară la recensământ, de pildă, că nu are copii, ci doar două fete) de pe parcursul vieții, dar cu atât mai mult când devine mamă și e nevoită să decidă ce lecții îi va transmite fiicei sale.

Un nou cutremur de 7,5 produs în Turcia, la nouă ore după cel de 7,8. Bilanțul victimelor crește de la oră la oră
Recomandări
Un nou cutremur de 7,5 produs în Turcia, la nouă ore după cel de 7,8. Bilanțul victimelor crește de la oră la oră

Lecții de chimie, Bonnie Garmus, editura Nemira

O chimistă angajată la începutul anilor ’60 într-un institut de cercetare observă pe propria piele atitudinea generală a colegilor (în afara unui singur savant) față de femei. În câțiva ani, eroina ajunge să fie mamă singură, dar devine și vedeta unei emisiuni de gătit populare, în care își învață spectatorii să gătească după principii științifice. Citește continuarea pe Elle.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ELLE.RO

Păreau cuplul perfect, iar divorțul lor a șocat pe toată lumea. Cu cine a fost surprins acum la Roma
GSP.RO
Păreau cuplul perfect, iar divorțul lor a șocat pe toată lumea. Cu cine a fost surprins acum la Roma
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (1)

ivryernest   •   02.12.2022, 12:14

Eu aș fi scris "Cărțile pe care merită să le citim în luna decembrie 2022". Ar fi sunat mult mai românește decât "Cărțile pe care chiar merită să le citești în luna decembrie 2022". Se strică limba noastră...

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.