VIDEO, AICI.

ACTUALIZARE 17:40. Gică Popescu a ieșit din Penitenciarul Jilava și a plecat spre casă. Nu înainte de a face declarații jurnaliștilor care l-au așteptat în fața închisorii. Îmbrăcat la ”patru ace”, așa cum s-a purtat mereu, fostul căpitan al naționalei României și al Barcelonei a declarat:

”A fost cea mai grea perioadă din viața mea, dar m-a ajutat foarte mult faptul că am fost sportiv de performanță. Primul lucru pe care îl voi face în libertate, voi merge la mormântul tatălui meu, să-i aprind o lumânare. Cel mai mult mi-a lipsit familia. 

De acum înainte voi face ce am făcut toată viața, voi munci! Sunt un produs al fotbalului, dar nu știu până la ce nivel mă pot implica în acest moment în fotbal ținând cont de perioada de supraveghere.

Mi-am făcut planuri de viitor, dar nu știu dacă planurile făcute în detenție se potrivesc cu viața din libertate. 

Steaua e cel mai important club din România, dar nu mă voi implica acolo. Singura persoană alături de care aș lucra în fotbal este Gică Hagi.

Unul dintre puținele lucruri pozitive din Penitenciar este faptul că am putut să reflectez asupra lucrurilor bune sau rele pe care le-am făcut în viață. Am ajuns la concluzia că au fost multe lucruri pe care nu le-aș mai face.

Nu pot să spun dacă au fost oameni din fotbal care m-au dezamăgit. Au fost însă mulți oameni care mi-au fost alături și le mulțumesc. Vreau să rămân cu lucrurile frumoase.

MM Stoica este foarte bine, e puternic, este monitor de sport, ceea ce am fost și eu, spre să iasă și el curând”.

La finalul interviului s-a petrecut un moment extrem de emoționant. Gică Popescu a fost îmbrățișat și pupat de cei doi copii ai săi. Soția Luminița l-a așteptat în mașină. 

Gică Popescu este al treilea condamnat din Dosarul Transferurilor care a fost eliberat, după George Copos și Jean Pădureanu.

dosarul-transferurilor

ACTUALIZARE 15.10. Soția lui Gică Popescu a ajuns la Penitenciarul Jilava, împreună cu cei doi copii ai lor. Fostul căpitan al Barcelonei a primit faxul cu sentința de liberare condiționată. Își face bagajele, iar într-o oră va părăsi penitenciarul. 

”Gică Popescu s-a comportat ireprobașil în perioada detenției. Un tip foarte serios și respectos. Saluta pe toată lumea, de la femeia de serviciu, la comandant. Era mult mai retras decât MM Stoica, un tip mai jovial, mai glumeț. Au jucat foarte mult fotbal”, au dezvăluit surse din Jilava, pentru SportNews.ro. 

ACTUALIZARE 14.40. Duba care îl tranportă pe Gică Popescu de la Tribunalul Ilfov din Buftea la Jilava a intrat acum câteva minute pe poarta penitenciarului. 

ACTUALIZARE 13.25. Gică Popescu este un om liber! Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au decis în urmă cu câteva minute că fostul internațional merită să fie eliberat condiționat. “Baciul” va părăsi închisoarea de la Jilava în cel mult două ore.

Solutia pe scurt: În baza art.425 ind.1 al. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. raportat la art. 587 alin.3 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2313 din data de 05.10.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul nr. 35674/4/2015. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 04.11.2015.
Document: Hotarâre  615/2015  04.11.2015

Tribunal Ilfov Popescu Tribunal Ilfov Popescu1

ACTUALIZARE 11.44. La Tribunalul Ilfov din Buftea, completul de judecată, condus de Cristina Grecu, a avut pe ordinea de zi, astăzi, doar ”cazul Gică Popescu”. În sală a fost prezent și fostul mare internațional, adus de la Jilava. Olteanul a ascultat pledoaria avocatului său, apoi a spus că este de acord cu tot ceea ce a spus acesta.

Un singur clinci a existat între părți. Procurorul a intervenit în timpul ședinței și a reclamat faptul că nu sunt depuse la instanță cărțile scrise de oltean în pușcărie, opere care au dus la reducerea zilelor de închisoare (pe 4 martie 2014, a fost condamnat cu executare la o pedeapsă de trei ani, o lună și 10 zile). De asemenea, procurorul a reclamat că nu s-a pronunțat nimeni asupra caracterului științific al lucrărilor. Dar legea nu prevede niciuna dintre aceste condiții.

Avocatul ”Baciului” a fost dur, reclamând faptul că procurorul nu știe ce vorbește: ”Aveți lacune din anul II de facultate!”. Operele au fost depuse la comisiile penitenciarului, așa cum prevedere legea. Totodată, apărătorul olteanului a adus o hârtie de la editură, în care se specifică faptul că acestea există în bibliotecă. 

Gică Popescu s-a întors la Jilava, unde va primi vestea. Cel mai probabil, va fi eliberat astăzi și va pleca acasă!

ACTUALIZARE 10.44. La Tribunalul Ilfov a ajuns  fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu, prieten bun cu Gică Popescu, dar și alți cunoscuți de-ai fostului internațional. Printre aceștia, Darius Handrea, prieten și cu Hagi.

I-au mai fost alături soția Luminița și sora.

”E normal să-l susțin, e prietenul meu. Sperăm ca verdictul să fie unul favorabil, iar diseară să fie acasă. Era încrezător în sală. De fapt, toți suntem încrezători. Documentele sunt impecabile. Cel puțin așa cred eu, ca simplu prieten. Viața în penitenciar l-a marcat. Eu n-am mai fost om câteva zile, când am ieșit de acolo. Am fost de două ori la Valul lui Traian, să arbitrez niște meciuri de fotbal. Mihai Stoica va fi eliberat în decembrie, Giovani – acum, iar Victor – la anul” – Ion Crăciunescu, prezent în sală la procesul lui Gică Popescu.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

4 este cifra în jurul căreia gravitează cariera și viața lui Gică Popescu (48 de ani). Pe 4 martie 2014, fostul căpitan al echipei naționale a României intra în închisoare, după o sentință dictată de către Curtea de Apel București în ”Dosarul Transferurilor”. Iar mâine – 4 noiembrie – Tribunalul Ilfov l-ar putea lăsa acasă, considerând că îndeplinește termenii eliberării condiționate. 

4 a fost, pentru Popescu, și bucurie, și necaz. Cu numărul 4, ”Baciul” la Galatasaray, clubul de la care i s-a atras condamnarea. Găsit vinovat pentru că a încasat un comision de 1.000.000 de dolari la transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galata, fără să plătească taxe și impozite, Gică Popescu a primit o condamnare de 3 ani, o lună și 10 zile.

De obicei, Popescu a jucat cu numărul 6 pe spate. Dar, la două cluburi, a ales numărul 4. S-a întâmplat, așa cum menționam, la Galata, precum și la Tottenham (1994-1995). Cu Galata, cel mai important trofeu adjudecat de Popescu a fost Cupa UEFA, luat în 2000, la penalty-uri, contra englezilor de la Arsenal. La Barcelona (1995-1997) și la Dinamo (2002), olteanul a evoluat cu numărul 5.

Tottenham manger Ossie Ardiles,introduces new signing Romanian G

Gică Popescu și managerul londonezilor, argentinianul Osvaldo Ardiles

popescu2

La Dinamo, Gică Popescu a luat numărul 5. Nu i-a purtat deloc noroc

Ce se va întâmpla mâine, de la ora 11.00, la Tribunalul Ilfov, din Buftea? Judecătorii se vor pronunța asupra recursului făcut de către procurori la cererea formulată de Popescu, cerere admisă de către instanță. Popescu se va afla în sală, apoi se va întoarce cu duba în celula de la Rahova, unde va aștepta decizia judecătorilor. 

La începutul acestei luni, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Gică Popescu, fostul lider al tricolorilor, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și 10 zile, primită în ”Dosarul Transferurilor” din fotbal.

Decizia nu a fost definitivă, astfel că DNA a făcut contestație, pe motiv că nu s-au calculat corect zilele de muncă scăzute din cuantumul pedepsei. Totodată, DNA a pus la îndoială valoarea științifică a celor patru cărți scrise în înschisoare de către fostul căpitan al Barcelonei și al echipei naționale. 

După ce va ieși de după gratii, ”Baciul” își va lua familia și va pleca în vacanță, cel mai probabil în Delta Dunării. Este cunoscută pasiunea ”Baciului” pentru pescuit!

 

 

„Am rămas marcată ce îi plăcea..” O fostă amantă a lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri fără perdea: „Mi-am îndeplinit o fantezie cu el”
PARTENERI - GSP.RO
„Am rămas marcată ce îi plăcea..” O fostă amantă a lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri fără perdea: „Mi-am îndeplinit o fantezie cu el”
BOMBĂ! Ce mare interlop apare în clipul lui Alex Velea. Este printre cei mai temuți din România
Playtech.ro
BOMBĂ! Ce mare interlop apare în clipul lui Alex Velea. Este printre cei mai temuți din România
Un tată și-a vândut băiețelul de 2 ani, ca să-și ducă noua iubita în vacanță. Chinezul, care obținuse custodia copilului după divorț, a fost arestat
Observatornews.ro
Un tată și-a vândut băiețelul de 2 ani, ca să-și ducă noua iubita în vacanță. Chinezul, care obținuse custodia copilului după divorț, a fost arestat
Horoscop 9 mai 2021. Fecioarele au șansa de a acumula un capital pozitiv pe plan profesional
HOROSCOP
Horoscop 9 mai 2021. Fecioarele au șansa de a acumula un capital pozitiv pe plan profesional
Anunț important pentru românii care vor lucra în străinătate. Ce se va întâmpla cu ei
Știrileprotv.ro
Anunț important pentru românii care vor lucra în străinătate. Ce se va întâmpla cu ei
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Cum să-ți faci manichiura french perfectă, la tine acasă (Publicitate)
PUBLICITATE
Cum să-ți faci manichiura french perfectă, la tine acasă (Publicitate)