Mergi direct la conținut »
A murit Csaba Gyorffy, celebrul fotbalist de la FC Brașov. Ce dorință arzătoare avea fostul sportiv
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > A murit Csaba Gyorffy, celebrul fotbalist de la FC Brașov. Ce dorință arzătoare avea fostul sportiv

A murit Csaba Gyorffy, celebrul fotbalist de la FC Brașov. Ce dorință arzătoare avea fostul sportiv

Csaba Gyorffy, unul dintre cei mai mari fotbaliști care au evoluat la FC Braşov, a murit joi după-amiază, pe 18 octombrie, la vârsta de 75 de ani, "după o lungă suferință“, așa cum a precizat fiul său.

Csaba Gyorffy a fost un jucător emblematic la FC Braşov, echipă la care a jucat 224 de meciuri şi a marcat 37 de goluri în perioada 1966-1977. După retragere a rămas în cadrul clubului fiind antrenor secund la echipă mare în mai multe rânduri şi antrenor la Centrul de Copii şi juniori, amintește monitorulexpres.ro.

Din 2013 este cetăţean de onoare al Braşovului, Gyorffy fiind cel care a adus la Braşov tricoul lui Penarol Montevideo în 1967, iar antrenorul Silviu Ploieşteanu a decis ca gruparea braşoveană să evolueze în culorile galben-negru.

Anul trecut, când încă era încă în putere, „nea Buţi”, așa cum era poreclit, vorbea despre marea sa dragoste: FC Brașov sau Steagu, cum mai era numită echipa brașoveană.

„Chiar nu ştiu ce se întîmplă cu FC Braşov.Dacă aş fi avut măcar 60 de ani, mă băgam şi eu în campionatul judeţean să mai joc… Am mai spus şi în trecut, la Braşov e nevoie de o singură echipă. Sfatul meu pentru cei care iubesc Steagu este să pună suflet, pasiune şi să asculte imnul sau să vadă imaginile de la meciul cu Beşiktaş. Steagu, FCM Braşov sau FC Braşov, spuneţi cum vreţi voi, este o stare de spirit. Oameni buni, nu lăsaţi Steagu să moară!“, spunea Gyorffy, atunci.

În această vară, s-a stins și Mario Drăghia. Fostul fotbalist de la Dunărea Giurgiu a fost găsit inconștient în propriul apartament.


Citește și… Mark Sutton, ciclistul împușcat mortal în Alpi, și-ar fi violat sora de aproape 100 de ori. Acuzațiile uluitoare, lansate după moartea violentă a bărbatului. Ce spune iubita ciclistului


 

Close
Închide
  Close