Pe un fundal sonor asigurat de cei 50 de suporteri prezenți, care scandau „Vrem stadion!”, cei 4 au anunțat la unison că Dinamo va avea arenă nouă.  Stadionul va suferi modernizăr, dar nu s-a spus spus concret dacă se construiește unul nou sau se renovează actualul ”Ștefan cel Mare”.

Nicolae Badea a anunțat abia cu 15 minute înainte de ora programată că nu mai poate ajunge. 

ACTUALIZARE 13.45: ”Aş vrea să-i mulțumesc doamnei ministru pentru promptitudine. Este o lipsă de respect ce face domnul Badea, se vede de ce se întârzie. Noi credem în proiectul Dinamo, ne-am dat seama că trebuie să avem o încăpățânare pozitivă și să mergem înainte.

Sunt și alte soluții. Eu cred că această întâlnire pe mine m-a lămurit și suporterii dinamoviști vor avea stadion. Vom face stadion. Cu siguranță publicul dinamovist va avea parte de stadion”, a declarat Mutu, la ieşirea de la întâlnirea cu ministrul de Interne.

O soluție, în cazul în care Badea nu cedează, e să se facă un stadion nou în locul Velodromului!

Carmen Dan, ministru de Interne: Se modernizează Stadionul Dinamo pe un proiect pe care îl are Compania Națională de Investiții. Am făcut toate demersurile, administrativ, legal, penal, pentru a preda stadionul. Noi spunem că va fi gata pentru Euro 2020. Azi s-a lărgit echipa, care este foarte determinată să își atingă obiectivul, acela de a pune stadionul la dispoziție Companiei Naționale de Investiții. Vreau să le mulțumesc domnului Mutu și domnului Negoiță”

Ținând cont de ”piedicile” puse de Nicolae Badea, care are societatea ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, dar căreia i s-a acordat dreptul de folosinţă comună pe perioadă nedeterminată a arenei, Carmen Dan a anunțat că o sesizare a fost făcută la Direcția Națională Anticorupție. ”Noi am făcut toate demersurile civil, legal, penal, am făcut o sesizare în acest sens. Am făcut o sesizare la DNA”

Monica Iagăr, președinte CS Dinamo:Vom face stadion, în complexul Dinamo vom face stadion cu siguranță. Stadionul Dinamo va fi modernizat”.

Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo: ”Mă bucur că suntem o echipă și că sunt oameni bine intenționați. Din păcate, trebuie să luptăm pentru lucruri normale. Noi vom plăti chiria la noul stadion, așa cum plătim și acum. Sunt și alte variante, avem soluții. Suntem mai determinați. Luptăm pentru normalitate. Este în interesul fanilor”.

IMG_0218-01Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

….

ACTUALIZARE 13.30: Cosmin Contra, antrenorul echipei Dinamo, a avertizat că fără stadion, Dinamo n-are viitor.

„Dacă nu se face stadionul, viitorul echipei Dinamo este foarte sumbru. Poate pe termen scurt, poate pe termen lung, dar viitorul echipei Dinamo este foarte sumbru, din toate punctele de vedere. Fără un stadion, Dinamo nu are un viitor. Dacă nu se va face stadion, poate investitorul echipei se va retrage, n-are niciun rost să rămână la un club care nu are viitor. Poate încă o echipă de tradiţie va dispărea.

Dacă domnul Badea doarme liniştit noaptea că poate să ducă la falimentarea unui club de tradiţie ca Dinamo, e treaba dânsului. Sau cine e responsabil pentru faptul că nu se construieşte acest stadion. Pentru mine e inacceptabil ca Guvernul României să dorească să facă un stadion nou şi, din cauza unor războaie personale, să aibă de suferit un club cu asemenea tradiţie, cu asemenea suporteri în spate. Pentru mine e de neconceput lucrul ăsta.

Că e de vină ministerul, că e de vină clubul CS, că e de vină domnul Nicolae Badea, că este de vină domnul Negoiţă, pe mine nu mă interesează cine este de vină. Dar e păcat să punem umărul la distrugerea unei echipe de tradiţie. Este mare păcat”, a declarat Contra.

Directorul general al clubului de fotbal Dinamo București, Adrian Mutu, e prezent acum la întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu președinta Clubului Sportiv Dinamo, Monica Iagăr, și cu fostul acționar dinamovist Nicolae Badea, pentru a discuta situația stadionului Dinamo. La reuniunea de la arena din Ștefan cel Mare e prezent și actualul acționar al clubului, Ionuț Negoiță.

La meciul dintre Dinamo și Gaz Metan Mediaș (3-1), desfășurat luni, în etapa a patra a Ligii I de fotbal, oficialii echipei Dinamo nu au fost lăsați să stea în loja din care urmăresc de obicei meciurile de pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare și care îi aparține fostului acționar dinamovist Nicolae Badea.

La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ”Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central”.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a subliniat în data 10 mai 2017 că singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București.

Citiți și UPDATE. ”Briliantul” se vede miercuri cu ministrul în problema stadionului Dinamo. Reacția lui Adrian Mutu după scandalul lojei de la Dinamo: ”Mi se dă impresia că brandul e lăsat să moară! Vreau să lămurim problema”

Nicolae Badea rupe tăcerea: ”Negoiță să-mi dea banii”! Ce sumă are să-i achite patronul ”câinilor” fostului președinte / EXCLUSIV

Liga 1, etapa 4. Dinamo – Gaz Metan 3-1. Paul Anton a deschis scorul din penalty! Hanca, ”dublă” în 3 minute! Scandal înainte de meci: Negoiță n-a fost primit la lojă de oamenii lui Badea

 

Cine este fosta amantă a lui Giovanni Becali. Incredibil ce i-a făcut impresarului, e scandal cât casa
PARTENERI - GSP.RO
Cine este fosta amantă a lui Giovanni Becali. Incredibil ce i-a făcut impresarului, e scandal cât casa
BOMBĂ! De ce a fost Loredana Groza internată de urgență la Matei Balș, de fapt. Ce se întâmplă cu ea
Playtech.ro
BOMBĂ! De ce a fost Loredana Groza internată de urgență la Matei Balș, de fapt. Ce se întâmplă cu ea
Anastasia, o multimilionară în vârstă de 33 de ani, ucisă de iubitul său pentru că l-a făcut leneş. Bărbatul, un jucător de polo profesionist, condamnat la 15 ani de închisoare, în Muntenegru
Observatornews.ro
Anastasia, o multimilionară în vârstă de 33 de ani, ucisă de iubitul său pentru că l-a făcut leneş. Bărbatul, un jucător de polo profesionist, condamnat la 15 ani de închisoare, în Muntenegru
Horoscop 21 septembrie 2021. Balanțele sunt motivate să facă tot ce trebuie pentru a schimba anumite aspecte ale vieții lor
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2021. Balanțele sunt motivate să facă tot ce trebuie pentru a schimba anumite aspecte ale vieții lor
UE vă oferă 100.000 de euro. Ce condiție trebuie să îndepliniți
Știrileprotv.ro
UE vă oferă 100.000 de euro. Ce condiție trebuie să îndepliniți
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine. Minoră fiind...". În tot acest timp, părinţii au fost ţinuţi în afara hotelului
Telekomsport
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine. Minoră fiind...". În tot acest timp, părinţii au fost ţinuţi în afara hotelului
Ce trebuie să știi despre programul Act for Good
PUBLICITATE
Ce trebuie să știi despre programul Act for Good