Mergi direct la conținut »
Adamescu, sub control judiciar. Fostul patron de la Oțelul, cauțiune de 40 de milioane de lei
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Adamescu, sub control judiciar. Fostul patron de la Oțelul, cauțiune de 40 de milioane de lei

Adamescu, sub control judiciar. Fostul patron de la Oțelul, cauțiune de 40 de milioane de lei

ACTUALIZARE, 16.00: Procurorii DNA au dispus luni luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile față de omul de afaceri Dan Adamescu, președinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra, cauțiunea fiind stabilită la 40 de milioane de lei.

„Inculpatul Adamescu Dan Grigore va depune o cauțiune în valoare de 40 de milioane de lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea (…) DNA. Cauțiunea se va depune în termen de 10 zile”, se precizează în comunicatul DNA, citat de Agerpres.

Adamescu este cercetat pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

Potrivit procurorilor anticorupție, faptele pentru care Adamescu este urmărit penal au fost comise în perioada 2011 — 2013.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Fostul patron al echipei Oțelul Galați, Dan Adamescu, a ajuns, luni dimineață, la sediul din București al Direcției Naționale Anticorupție.

Conform unor surse judiciare, citate de Agerpres, omul de afaceri este suspect în legătură cu falimentul societății Astra, prejudiciul fiind estimat la peste 700 milioane lei. Tribunalul București a admis, în decembrie 2015, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societății Astra Asigurări.

Consiliul ASF a solicitat, în august 2015, intrarea în faliment a acestei societăți și a decis retragerea autorizației de funcționare, compania aflându-se în administrare specială. Conform legii, falimentul unei societăți de asigurare este hotărât de către o instanță judecătorească.

Oțelul Galați, echipă care l-a avut anul trecut patron pe Dan Adamescu, se află pe penultimul loc în Seria 1 din Liga a II-a, 12, și este aproape de faliment. În ultima etapă, Oțelul a pierdut, scor 0-2, pe propriul teren, cu Gloria Buzău.

 

 

 

Adamescu

Close
Închide
  Close