”Am fost la terapie intensivă, dar am supraviețuit”

„Sincer, şi noi ne aşteptam la un scor mai mare cu Malta, dar bine că am câştigat şi că suporterii ne-au susţinut până la final şi chiar ne-au aplaudat. Şi eu dacă eram suporter şi vedeam prestaţia noastră după acele ocazii eram şi eu dezamăgit. Dar ăsta este fotbalul. Mai chinuim şi noi fotbalul uneori. Încă mai suntem în viaţă. Am fost la terapie intensivă, dar dăm semne de viaţă”, a afirmat Alex.

„E foarte greu să faci o analiză a meciului cu Spania şi apoi să te gândeşti la cel cu Malta. Au fost două meciuri diferite, dar cel mai important lucru în seara asta e că am luat cele 3 puncte. Pentru că am mai văzut meciuri dintr-astea de foarte multe ori, la Anderlecht, la FCSB, la naţională, când lucrurile nu merg deloc, toţi pierd mingi pe toate părţile terenului, lumea îşi pierde răbdarea şi te trezeşti că primeşti gol când te duci în atac”, a spus mijlocașul dreapta.

”E tensiune mare, cred că și Mister a fost afectat”

A continuat: ”Mai bine arunci mingea prin tribună, îţi iei nişte huiduieli, dar câştigi cu 1-0. Iar antrenorul nu ar avea mare vină. OK, Mister a fost criticat peste tot, a fost tensiune foarte mare şi cred că şi el a fost afectat. Dar nu vreau să păcălesc lumea să spun că noi suntem Brazilia. Sperăm să ne batem cu Suedia şi cu Norvegia, să câştigăm şi să mai mergem şi noi la un Euro. Am fost în 2016, am dat un baraj, a făcut ceva și generația asta”, a adăugat Chipciu.

”Putem învinge și Suedia, și Norvegia”

Mijlocaşul crede în continuare în şansele de calificare la Euro 2020. „Cred că putem să ne calificăm. Pentru că eu cred că putem învinge şi Suedia, şi Norvegia, chiar dacă au campionate mai tari ca noi. Că nu va fi uşor, cu siguranţă. Dar dacă vrem să jucăm ca Spania, trebuie să se ia totul de jos, de la copii. Pentru că selecţionerul ce să te înveţe în trei zile, să pasezi? Noi ne dorim să ne calificăm, dar la sorţi am fost în urna a patra valorică. Asta e realitatea în acest moment. Dacă eram în prima urnă şi ratam calificarea, da, ar fi fost un mare eşec să nu mergem la turneul final”, a precizat fotbalistul naționalei.

Liniște, zâmbește președintele! Ce promitea Klaus Iohannis în 2014 și ce face azi
Recomandări

Liniște, zâmbește președintele! Ce promitea Klaus Iohannis în 2014 și ce face azi

Chicpiu, revenit după o accidentare, îi e recunoscător selecționerului, care l-a concvocat, în ciuda faptului că n-a jucat deloc la Anderlecht, unde n-a primit nici măcar număr pe tricou!

Șeptarul suspendat în meciul cu Spania e sincer: .”Si dacă eram eu, era fix același lucru. Degeaba s-a spus că Spania nu mai e echipa de altădată. Încă e în primele cinci naționale, fără dubii. Noi nu știm să pasăm. Chiar am discutat asta și cu Mister. Nu e vina lui. Problema pleacă de la grupele de copii și juniori. Ne trebuie o strategie serioasă, pe termen lung, iar FRF văd că a început să facă asta. Eu am avut probleme și la Anderlecht, unde se pasează mult”.

”Eu nu vreau să fiu cel mai sincer la interviuri, mai bine vorbesc pe teren. Eu cred în calificare, altfel nu mai intram pe teren”

Alexandru Chipciu

Citeşte şi:

Preliminariile Euro 2020. Calcule pentru calificarea României de pe locul 2, după Suedia – Norvegia 1-1. Egal cu Norvegia, 1-0 cu Suedia

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"
GSP.RO

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare