Mergi direct la conținut »
Anglia - Belgia 0-1, în grupa G a Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Januzaj a înscris un gol splendid. Englezii parcă au fost ”blat”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Anglia - Belgia 0-1, în grupa G a Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Januzaj a înscris un gol splendid. Englezii parcă au fost ”blat”

Anglia – Belgia 0-1, în grupa G a Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Januzaj a înscris un gol splendid. Englezii parcă au fost ”blat”

Anglia - Belgia, în grupa G a Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018 (joi, ora 21:00, TVR 1, TVR HD). Finala grupei a fost câștigată de Belgia cu scorul de 1-0, la capătul unui meci ciudat, în care parcă britanicii au căutat să nu câștige. Belgienii au terminat pe locul 1 grupa și s-au dus pe partea de tablou infernală cu Franța - Argentina, Uruguay - Portugalia și Brazilia - Mexic.

Anglia – Belgia 0-1

LIVETEXT, AICI.

CLASAMENTELE GRUPELOR, AICI.

Anglia a fost învinsă de Belgia cu scorul de 1-0, la capătul unui meci ciudat, în care parcă britanicii au căutat să nu câștige. 

Januzaj a marcat un gol splendid, salvând imaginea unei partide care promitea multe, dar n-a oferit nimic altceva. Traseul Belgiei, ca și câștigătoare a grupei, va fi lejer în „optimi”, undee adversară îi va fi Japonia, dar infernal în „sferturi”, unde se va duela, probabil, cu Brazilia.

Anglia și-a dorit mai mult înfrângerea și a obținut-o, dar se poate scuza că a folosit rezervele. Nici „dracii” n-au jucat cu echipa de bază. În optimi, Belgia va întâlni Japonia, iar Anglia va juca împotriva Columbiei.

Echipele de start

Echipele de start

În sferturi, câștigătoarea grupei F poate da peste Brazilia, în timp ce ocupanta locului 2 s-ar încrucișa cu Suedia sau Elveția, iar în semifinale cu Spania/Rusia/Croația/Danemarca.

Anglia și Belgia sunt la egalitate perfectă de puncte, dar și de golaveraj. În cazul unui rezultat de egalitate, departajarea celor două echipe se va face după numărul cartonașelor galbene și roșii. La acest capitol, englezii stau ceva mai bine, cu două ”galbene”, față de trei ale belgienilor. În ultima instanță se va apela la tragere la sorți.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Întâlniri directe

Anglia și Belgia s-au întâlnit de 20 ori până acum, însă doar de trei ori în meciuri oficiale. De două ori la Campionatele Mondiale din 1954 (4-4) și 1990 (1-0 pentru Anglia) și o dată la Campionatul European din 1980, 1-1.

Din cele 17 amicale, englezii au învins de 14 ori, belgienii o singură dată, două partide încheindu-se la egalitate. Ultima partidă test s-a disputat în 2012, când Anglia s-a impus cu 1-0.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)
Stadion: Kalinigrad Arena, Kalinigrad.


Citește și: VIDEO/ Dan Negru a trăit spaima vieții la Moscova: „Din jeep au coborât doi găligani, care au venit spre mine…”

Close
Închide
  Close