Mergi direct la conținut »
Liga Campionilor, optimi. Arsenal - Barcelona 0-2, Juventus - Bayern 2-2. ^Messi a fost tunarul, iar italienii au fost nemți / GALERIE FOTO&VIDEO Galerie foto
23imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Liga Campionilor, optimi. Arsenal - Barcelona 0-2, Juventus - Bayern 2-2. ^Messi a fost tunarul, iar italienii au fost nemți / GALERIE FOTO&VIDEO

Liga Campionilor, optimi. Arsenal – Barcelona 0-2, Juventus – Bayern 2-2. ^Messi a fost tunarul, iar italienii au fost nemți / GALERIE FOTO&VIDEO

Arsenal – Barcelona 0-2 VIDEO
Messi (71, 84 – pen.)

Juventus – Bayern 2-2  VIDEO
Dybala (63), Sturaro (76) / Muller (43), Robben (55)

Stefano Sturaro (22 de ani) a egalat la șapte minute după ce a fost introdus pe teren, în locul lui Kedira.

Barcelona este coșmarul european al lui Arsenal și al antrenorului ei, Arsene Wenger. Diseară, “tunarii” și tehnicianul francez  vor avea o nouă ocazie să se scuture de amintirile neplăcute. Cel mai probabil, nu vor reuși.

Campioana Europei a dat peste victima ei preferată în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Barcelona este marea favorită a dublei din “optimi” și pentru că Arsenal și Arsene Wenger au dezvoltat, chit că nu vor să recunoască, un complex de inferioritate față de catalani.

Cea mai neplăcută amintire cu Barca a “tunarilor” datează din 2006, când au fost învinși în finala competiției (1-2). Ulterior, au mai fost eliminați de două ori de trupa lui Leo Messi (2010, 2011). În prezent, Barcelona merge ceas, dar antrenorul englezilor consideră că o ocazie ca asta n-a avut niciodată.

Francezul se teme cel mai mult de Suarez

“Acum avem cea cele mai mari șanse să eliminăm Barcelona. Cât de mari? Nu contează! Important este să le dăm adversarilor noștri o replică solidă. Cred că în asemenea meciuri nu avem voie să facem prostii. De multe ori am câștigat în deplasare, dar am primit prea multe goluri acasă. Vom avea nevoie de echilibru între apărare și atac”, a declarat Arsene Wenger, care a bifat o singură victorie, două remize, șase înfrângeri și nici o calificare în confruntările cu Barcelona.

Francezul a mai mărturisit că nu-l consideră pe Messi cel mai periculos adversar: “Trebuie să-l stopăm pe Luis Suarez. Uruguayanul e important pentru că marchează din jumătăți de ocazie, dar și pentru că are talentul de a-și mobiliza coechipierii”. Barcelona este neînvinsă de 32 de meciuri, iar Suarez a marcat 12 goluri în ultimele 7 partide.

Stilul de joc al nemților: haos organizat

Luca Caldirola, fundașul italian care joacă în Germania, pentru Darmstadt, le-a transmis un sfat jucătorilor de la Juventus, care primesc astăzi vizita lui Bayern. “Să-și facă cruce înainte să intre pe teren! Glumesc, dar știu cât de greu este să joci contra lui Bayern. Haos organizat, cam ăsta este stilul de joc al lui Bayern. Fotbaliștii nu joacă pe un post anume, ci sunt în permanentă mișcare pe teren. Dacă le găsiți vreo slăbiciune, să-mi spuneți și mie! Poate doar faptul că uneori pleacă la atac cu prea mulți oameni și se descoperă în apărare. Atunci e momentul să profiți!”, a declarat Caldirola pentru goal.com.

LIGA CAMPIONILOR, OPTMI DE FINALĂ, TUR

Marți

Arsenal Londra – FC Barcelona
(ora 21.45, Dolce 1, Sport.ro)
Juventus Torino – Bayern München
(ora 21.45, Dolce 2)

Miercuri

Dinamo Kiev – Manchester City
(ora 21.45, Dolce 1)
PSV Eindhoven – Atletico Madrid
(ora 21.45, Dolce 2)

Săptămâna trecută s-au jucat meciurile PSG – Chelsea (2-1), Benfica – Zenit (1-0), AS Roma – Real Madrid (0-2) și Gent – Wolfsburg (2-3).

 
 
Close
Close
Închide