Liderul echipe în turul sezonului trecut, Constantin Budescu e gata să revină la Giurgiu, a dezvăluit președintele Dani Coman: „E foarte atașat de club. Chiar ieri am vorbit cu el, a zis că într-o săptămână va fi apt de antrenament normal și, dacă ne vom înțelege cu chinezii de la Dalian Yifang, va rămâne la noi până în iarnă”.

„Revenirea mea la Giurgiu depinde dacă își doresc cei de la Astra. Dacă nu, pot merge liniștit înapoi. Trebuie să plătească o parte din salariu și ei. Mai am puțin din recuperare și o să stabilim după aceea. Cei de la Dalian mi-au spus, când am plecat, că m-ar lăsa cel mult 6 luni la altă echipă, dacă vreau acest luru. Nu neapărat în România”, a declarat Constantin Budescu, la Digi Sport 1.

„Au și ei acolo o limită de jucători: trei stranieri. Dacă eu tot am pierdut o lună – două prin țară, vor să pună alt jucător și eu să joc împrumut. Dacă nu, voi reveni la Dalian, fără nicio problemă. A rămas să dau un răspuns după ce vorbesc concret să vedem ce îmi oferă ei. E posibil orice, fie să ajung la Astra, fie la Dinamo. Voi ajunge acolo unde o să fiu dorit mai mult. O să calculez situațiile, nu neapărat la bani”, a adăugat mijlocașul român.

„Nu regret pasul făcut la Dalian. Eu le-am cerut să fac recuperare în România, pentru că avem o problemă mai veche. Acolo nu aveam condițiile necesare. Chiar dacă au foarte mulți bani, nu au o clinică de recuperare foarte bună. Am zis să revin aici să fac recuperarea”, a mai spus Budescu.

În China, Budescu (27 de ani) a jucat 266 de minute în 4 meciuri din 15 posibile și a oferit o pasă de gol. Dalian e pe locul 3 în a doua ligă chineză, cu 26 de puncte, la unul în spatele locului al doilea și la 5 în spatele liderului. Promovează doar primele două clasate. 1,2 milioane de euro a plătit Dalian Yifang pentru transferul definitiv al lui Constantin Budescu, în februarie 2016.

În schimb, Săpunaru tergiversează discuțiile. Fundașul a avut vacanță după turneul final de Campionat European și timp berechet să mai discute și cu alte echipe. „Tot aștept răspunsul ăsta de vreo  trei săptămâni de la el, tot îmi spune: «Dani, gata, luni îți zic! Dani, miercuri!»… Mai aștept. Se lasă el așteptat, dar e un jucător de calitate”, a mai spus Dani Coman.

Marius Șumudică a anunțat că Astra se află în discuții avansate pentru transferul lui Marcel Essomve, de la Dinamo.

„S-au accidentat și Niculae, și Alibec. Suntem în discuții avansate pentru Essombe. Mâine cred că se concretizează. Mai vrem și un vârf danez pe care eu îl cunosc bine. L-am vrut de ceva timp. Vorbim și cu Săpunaru, dar și cu Budescu. Săpunaru ne va răspunde mâine sigur. Dacă facem două transferuri din patru suntem principala favorită la titlu. Noi i-am pierdut doar pe Găman și pe Queiros. Am adus înlocuitori buni”, a zis Șumudică, la Digi. 

Pe de altă parte, Denis Alibec, accidentat, se va recupera la Bologna.”Cu siguranță va rămâne la Astra, cel puțin până la iarnă ramane”.