Doi ciclişti englezi, Ron Rutland şi James Owens, au adus la Tokyo fluierul care va fi folosit în partida de deschidere a Cupei Mondiale 2019 de rugby, de vineri, dintre Japonia şi Rusia, în Grupa A, scrie Reuters.

Cei doi au înmânat fluierul, joi, în cadrul unei ceremonii, arbitrului care va oficia la centru primul meci al turneului final, galezul Nigel Owens.

Cicliştii au parcurs peste 20.000 km, plecând în urmă cu 231 de zile de la Londra, din dreptul celebrului stadion Twickenham, şi au străbătut 27 de ţări.

În timpul călătoriei, cei doi temerari au strâns bani pentru Fundaţia de caritate ”ChildFund Pass it Back”, care are un parteneriat cu World Rugby, având ca scop susţinerea copiilor defavorizaţi din ţările continentului asiatic.

”Este aproape incredibil că ne aflăm aici, e ceva suprarealist. A fost un drum extrem de greu, a fost de fapt mai mult decât o călătorie ceea ce am făcut eu şi Ron Rutland. Pe tot parcursul însă am avut un sprijin extraordinar de la oamenii prin ale căror ţări am trecut. Gândiţi-vă că am plecat de la Londra cu mai bine de şase luni în urmă”, a declarat James Owens, care nu are nicio legătură cu arbitrul galez Nigel Owens.

Meciul dintre Japonia şi Rusia va începe vineri, la ora 13:45 (ora României). Din Grupa A mai fac parte Irlanda (liderul la zi în clasamentul mondial), Scoţia şi Samoa.

Citeşte şi:

Cupa Mondială de rugby 2019. Africa de Sud a trecut de Anglia și a cucerit trofeul! Noua Zeelandă, locul 3. Rezultate complete

Secundul naționalei de rugby a Țării Galilor, trimis acasă din Japonia din cauza încălcării regulamentului pentru pariurile sportive

Cupa Mondială de rugby 2019 fără tatuaje! Motivul pentru care organizatorii au decis ca jucătorii să-și acopere desenele de pe corp când sunt în public!

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu