Mergi direct la conținut »
Avem dovada! Cine este gigantul care vrea să cumpere Petrolul Ploiești
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Avem dovada! Cine este gigantul care vrea să cumpere Petrolul Ploiești

Avem dovada! Cine este gigantul care vrea să cumpere Petrolul Ploiești

În urmă cu aproximativ o lună, printr-o misterioasă scrisoare de intenție, o celebră companie petrolieră s-a arătat interesată de preluarea/cumpărarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești. La puțin timp, s-a vehiculat că acea scrisoare a fost doar o fumigenă, o cioacă aruncată fanilor ploieșteni. Astăzi, se demonstrează contrariul.

Deși, clubul ploieștean e de trei luni în insolvență si se confruntă cu probleme financiare, ”lupii” sunt pe locul 3 în Liga I. În scrisoarea adresată conducerii clubului se spunea:

“FC Petrolul Ploiești este inclus, începând cu data de 25 martie 2015, în proiectul (…) și în termen de 10 zile vom pune la dispoziție formula financiară de preluare/cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni (cu pasivul de 5 000 000 de euro) și asigurarea unui buget minim anual de 10 milioane de euro în următorii trei ani”.

SportNews.ro a intrat în posesia documentului oficial, care dovedește că intenția de preluare/ cumpărare a grupării prahovene este reală. Astfel, Petrolul ar putea da lovitura în fotbalul românesc dacă negocierile dintre oficialii clubului si reprezentanții celui mai mare viitor consorțiu româno-american pentru subsectorul petrolier, SUAROMPETROGAS – ROMÂNIA s-ar finaliza cu succes.

Conform scrisorii de intenție, clubul Petrolul Ploiești este inclus începând cu 25 martie 2015, în proiectul româno-american.

Astfel, prin înființarea și constituirea la Ploiești a acestui proiect de anvergură se are ca obiectiv relansarea cooperării României cu SUA, în domeniile economic și financiar în perioada 2015-2020-2030. Pe scurt, continuarea parteneriatului strategic politic și militar.

j1giekd

Așa arată oferta primită de Dan Capră FOTO: Ioan Popescu

 

Andi Crângu, directorul executiv al clubului,  a confirmat oficial la acea vreme că trei entități diferite și-ar dori să preia gruparea prahoveană, și că într-adevăr pe adresa clubului s-a primit și o scrisoare de intenție: 

Ambasadorul României la Bruxelles, acuzat de fostul consul român de la Tel Aviv că a protejat un sistem de corupție cu chitanțe false!
Recomandări

Ambasadorul României la Bruxelles, acuzat de fostul consul român de la Tel Aviv că a protejat un sistem de corupție cu chitanțe false!

”Eu pot să confirm primirea unei scrisori de intenţie, dar nu pot să comentez mai mult. Nu pot să dezvălui numele expeditorului acestei scrisori. Confirm, însă, că sunt interesate trei entităţi de preluarea echipei. Dar mai e mult până la acel pas”, a declarat oficialul ploieştenilor pentru ProSport. ”Noi mergem cu planul de reorganizare înainte, evident, dacă investitorul va dori să preia echipa, atunci ar fi foarte bine, am putea ieşi din insolvenţă în mai puţin de o lună”.

Prețul cerut de actualul acționar pentru vânzarea clubului e de 1.000.000 de euro!

Patronul echipei, Dan Capră (foto jos), e în arest, reținut într-un dosar de evaziune fiscală, iar cel care reprezintă clubul este directorul executiv Andi Crângu.

capra

Cine sunt giganții care vor sa cumpere Petrolul Ploiești?

ExxonMobil este cea mai mare companie petrolieră listată din lume, fiind întrecută ca mărime doar de câteva companii de stat. Având o capitalizare de aproape 500 miliarde $, ExxonMobil este cea mai profitabilă companie din lume, cu un venit net de circa 40 miliarde $ în anul fiscal 2006.exxon

Compania deține active în valoare de 740 miliarde USD și a realizat un profit net record în anul 2007, de peste 40 de miliarde USD. În decembrie 2009, ExxonMobil a anunțat cumpărarea producătorului de gaze naturale XTO Energy pentru suma de 31 miliarde dolari în acțiuni. Din conducerea companiei fac parte și membrii ai familiei Rockefeller.

Fabuloasa poveste a românului care a lucrat acasă la regizorul Franco Zeffirelli. Durerea care-l va bântui pentru totdeauna
Recomandări

Fabuloasa poveste a românului care a lucrat acasă la regizorul Franco Zeffirelli. Durerea care-l va bântui pentru totdeauna

Cifra de afaceri în 2008: 478 miliarde dolari.chevron

Chevron, cunoscută și sub numele de ChevronTexaco, este una dintre cele mai mari companii americane și unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de produse petroliere din lume. În anul 2008, compania era prezentă în 100 de țări și avea 66.000 angajați.

Compania dispune de o capacitate de rafinare de aproximativ 2 milioane de barili de petrol pe zi.

Cifra de afaceri în 2008: 265 miliarde USD

Venit net în 2008: 23,9 milioane USD

 

Citigroup Inc. este o companie de servicii financiare americană cu sediul în New York City. Conform Forbes Global 2000, este cea mai mare și mai profitabilă companie de servicii financiare. Formarea ei a fost anunțată pe 7 aprilie 1998 prin unirea Citicorp și Travelers Group. citi

Compania are peste 200 milioane conturi clienți în peste 100 țări, cu total active de aproape 1.9 trilioane $. Este un dealer principal în U.S. Treasury securities iar acțiunile sale sunt componentă a indicelui bursier Dow Jones Industrial Average.

Printre brandurile companiei se numără: Citibank, Banamex, Citimortgage, CitiInsurance, Citicapital, Citifinancial, Diners Club, Primerica, Smith Barney, CitiCards, Credicard / Credicard Citi, Egg.

Citigroup este prezent în România prin Citibank România începând din anul 1996.

La sfărșitul anului 2008, valoarea totală a activelor companiei era de 1,9 trilioane USD.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close