ACTUALIZARE 28 noiembrie. „Secundul” U19 Cătălin Munteanu a confirmat că jucătorii au avut seara liberă după penultimul meci de calificare, cu Rusia, însă a menționat o oră diferită de cea din declarațiile lui Mihai Stoichiță.

Munteanu a ieșit alături de jucători, „secundul” Răzvan Rotaru și team-managerul Bogdan Dumitrache, iar ora de întoarcere la hotel a tricolorilor a fost fixată la 00:15, însă nu ar fi existat incidente.

ACTUALIZARE 28 noiembrie. Poziția FRF în ceea ce privește evenimentele de la lotul U19: ”S-a exagerat în ceea ce s-a scris”.

ACTUALIZARE 28 noiembrie. Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, în timp ce îl avea alături pe Gheorghiță Geolgău, Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice a FRF, a afirmat că „Adrian Boingiu le-a dat liber jucătorilor după al doilea meci, dar la 10 jumătate seara, Gheorghiță era în hol, când s-au întors cu toții”.

ACTUALIZARE 28 noiembrie. Contactat de gsp.ro, Vlad Dragomir a negat incidentele.  

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

Naționala Under 19 a României a obținut o performanță mare, calificarea la Turul de Elită de pe primul loc, acumulând maximum de puncte în Grupa a 10-a de calificare pentru Campionatul European de fotbal – Finlanda 2019. Prețul plătit este însă unul scump și vorbește despre debandada care domnește la nivelul loturilor de juniori, nu doar la U19. Calificarea tinerilor ar fi fost inundată în alcool și ar fi fost marcată de acte de indisciplină.

În perioada 8-14 noiembrie, echipa națională formată din jucători născuți în anul 1999 a participat cu succes la Turneul de calificare din Grecia. Tricolorii mici au reușit trei succese, dar la iveală ies lucruri incredibile din timpul aventurii elene.

Întâmplările relatate de martori oculari descriu modul cum a fost trăit momentul de fericire declanșat de calificarea naționalei Under-19. Bucuroși peste măsură pentru performanța obținută, jucătorii lui Adrian Boingiu au scăpat caii.

Au vomat în camere!

România U-19 a reușit să îndeplinească obiectivul după doar două meciuri: 2-1 cu Grecia și 2-1 cu Rusia, iar show-ul cu Gibraltar (8-0) a fost cireașa de pe tort.

Performanța de după jocul cu Rusia ar fi fost stropită cu alcool, deși puștii abia au împlinit vârsta majoratului. După ce s-a ajuns la hotel și după cină, mai mulți jucători ar fi ieșit în oraș, ca băieții. Au fost însoțiți de conducătorul delegației, Bogdan Dumitrache, căruia pretenii îi spun ”Dumi”. Jucătorii erau îmbrăcați în haine civile, astfel că au putut sărbători în voie, fără să fie recunoscuți. Se spune că ar fi băut atât de mult încât, la întoarcerea în camere, târziu în noapte, unii ar fi vomat! A fost nevoie de intervenția angajaților de la hotel, care au curățat mizeria.

După terminarea celor trei meciuri și până la 3.30, ora de plecare din hotel spre aeroport, aceiași băieti, fără 6 dintre ei – care nu au ieșit din camere nici prima dată, și-ar fi făcut iar de cap, riscând să nu poate ajunge în țară. Cel puțin nu cu avionul planificat!

Toate astea s-ar fi întâmplat sub privirile îngăduitoare ale coordonatorului Bogdan Dumitrache, arbitru de Liga 3 și colaborator FRF pe probleme organizatorice.

Adrian Boingiu, dat afară de două ori de la FRF

UPDATE | EXCLUSIV. Băutură și golănie la naționala U19 de fotbal a României, la turneul din Grecia. Vedeta Vlad Dragomir, de la Arsenal, l-a bruscat pe Gheorghiță Geolgău. Reacțiile celor implicați

Selecționerul lotul Under 19 este Adrian Boingiu. Deși a aflat despre dezmăț, ar fi căutat să-l acopere. Boingiu este același antrenor pe care Mircea Sandu l-a dat afară în două rânduri, pe motiv că ar fi ”sacoșar”. ”Da, așa este, l-a dat de două ori afară, nu mai știu din ce motive. Există rapoartele în federație. Mi-l aducea mereu înapoi Nae Pantea”, spune acum ”Nașul”.

Pentru acțiunea Grecia, Boingiu ar fi revenit la vechile obiceiuri. L-a convocat pe portarul Alexandru Costache (Concordia Chiajna). Portarul nu avea vreo treabă cu lotul național, a și fost sărit din schemă la anumite jocuri, numai că tatăl este un temut afacerist. Puștiul ar fi fost selecționat după o vizită făcută selecționerului de către Costache senior.

Vlad Dragomir i-a pus mâna în piept lui Geolgău

Juniorul Vlad Dragomir, convocat de Arsene Wenger în lotul lui Arsenal pentru partida cu BATE din Europa League

Vlad Dragomir, în tricoul echipei Arsenal Londra

Boingiu are un respect uriaș față de Vlad Dragomir, vedeta lotului și cel căruia Mutu i-a predat recent, simbolic, tricoul cu numărul 10 al naționalei. Jucătorul de la Arsenal Londra este valoros, dar de aici și până la situația în care antrenorul este preș în fața lui este distanță lungă. 

Ce spune sursele Libertatea? Boingiu se consultă cu jucătorul în termenii: “Vlad, ce facem astăzi ? Unde mergem? Nu vreți la film, că am luat bilete. OK, mergem la mall, cum spui tu”. Este acelasi Vlad Dragomir care și-ar fi permis un gest scandalos, în Grecia. L-ar fi bruscat pe Gheorghiță Geolgău, 56 de ani, eroul de la Bratislava, băgându-i mâna-n gât, atunci când acesta n-a vrut să plece din camera de hotel, la o ședință la care a asistat stafful tehnic. Vlad s-ar fi enervat și l-ar fi invitat afară pe fostul internațional pe motiv că ”avem și noi intimitățile noastre”.

Uluit de tupeul ”tunarului”, Geolgău ar fi refuzat să părăsească incinta, moment în care Dragomir l-a împins afară și a închis ușa după el. Incidentul a creat tensiune în cadrul delegației și a fost convocată de urgență o ședință. La scandal a asistat și Țiți Dumitriu.

”Libertatea” l-a căutat pe Geolgău, dar fostul component al Craiovei Maxima refuză să-și spună punctul de vedere. Nici Dumitriu n-a răspuns apelurilor noastre. De asemenea, șeful sectorului juvenil, Mihai Stoichiță, n-a fost de găsit.

UPDATE | EXCLUSIV. Băutură și golănie la naționala U19 de fotbal a României, la turneul din Grecia. Vedeta Vlad Dragomir, de la Arsenal, l-a bruscat pe Gheorghiță Geolgău. Reacțiile celor implicați

Gheorghiță Geolgău activează în Departamentului de Scouting din cadrul Federației Române de Fotbal

Și alți jucători ”îl comandă” pe Adrian Boingiu după bunul lor plac. Robert Neciu (Viitorul) l-ar fi înjurat în gura mare pe antrenor, în momentul în care l-a schimbat cu Moruțan, în minutul 69 al partidei cu Gibraltar. ”L-a înjurat de morți și de rude apropiate! Și nu este prima dată”, a dezvăluit un martor ocular. Același Neciu îi ordonă masorului unde să vină și la ce oră, pentru ședinte de masaj. Kinetoterapeutul lotului, Cătălin Barbu, îi căută, la rându-i, în coarne lui Neciu.  

1509962945a8139f5dIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Oamenii lui Hagi îndură la Academie și răbufnesc la lot

Actele de indisciplină sunt la ordinea zilei, la loturile naționale de fotbal ale României. Și, la acest capitol, nu există deosebire între administrația Sandu și administrația Burleanu. Nici cluburile nu diferă, la acest capitol.

”Hagi îi ține din scurt pe copiii de la Academie, iar când vin la lot fac prăpăd. Așa că nu-i mai ridicați în slăvi pe jucătorii lui Hagi”, spune un om de la loturi. Acum câțiva ani, Denis Alibec a fost surprins stând cu picioarele pe masă, în timp ce trăgea dintr-o țigară.

La naționala de tineret a avut loc recent un alt eveniment bahic de proporții, în care au fost implicați Petre, Dudea, Nedelcearu și Olteanu. Respectivii au fost trimiși acasă din cantonamentul din Spania.

”La loturile naționale sunt convocați tot felul de troglodiți. Selecția se face pe sacoșe. La început, șef peste acest sector a fost Pantea, care a strâns prea multe «portbagaje», apoi a venit Dan Ionescu, care e un fost UTC-ist. Nici unul n-a făcut nimic. Calificări ratate de 20 de ani. Ăsta este sistemul. Adrian Boingiu a făcut o selectie pe stadionul «Aversa». Parcase mașina în spatele porții, ca să ia mai repede sacoșele! Arbitra de pe bancă, nici măcar nu se ridica în picioare”, Constantin Frățilă – declarație pentru Evenimentul zilei, în 2010.

INTERVIU

Adrian Boingiu: ”Geolgău să-și vadă de treaba lui”

Libertatea: Domnul Boingiu, au fost probleme cu disciplina la lotul național, în turneul din Grecia?
Adrian Boingiu: N-au fost. Nu-i adevărat ce insinuați. N-au fost probleme. Sunt copii echilibrați, nu știu de unde scoateți astea.

Jucătorii au ieșit în oraș, la băut, după meciul al doilea?
Team-managerul Bogdan Dumitrache a mers cu ei în oraș, da. Era normal să stea la aer liber, să se limpezească la creier.

E adevărat că Dragomir vă face programul?
Nu-mi face nimeni programul. Dragomir este un băiat cu personalitate.

S-a aflat că fostul internațional Geolgău a fost bruscat de către jucătorul de la Arsenal.
Geolgău să-și vadă de treaba lui! Să ne punem față-n față!

De ce vă luați de dânsul? Presupuneți că dânsul le-a lansat pe piață? Greșiți…
Atunci, cine v-a spus?

Asta nu vă pot spune. Revenind, de ce ați fost dat afară, de două ori, de la lotul național, în trecut?
Am 5 mandate la echipa națională. Dacă nu eram în regulă, nu eram păstrat atâta timp. Omul mai vine, mai pleacă de la federație. Atunci când am fost dat afară, s-a considerat că nu sunt antrenorul potrivit, într-un anumit moment.

Se spune că îl convocați pe Costache pentru că aveți o prietenie cu tatăl lui…
Apartenența lui nu mă interesează, nici cine sunt părinții lui. L-am luat pe Costache pentru că n-a venit Rus, de la Lazio. Acesta n-a vrut să joace. A refuzat convocarea, a trimis telegramă de la Lazio că nu vine la lot! Apoi, Aioanei, de la Târgu-Mureș, a suferit ruptură de mensc. Deci, Costache a fost conjunctural la lot. Mai fusese convocat, și era normal să fie luat la lot. În plus, nu eu decis portarii, ci domnul Dumitru Moraru.

Ați susținut că l-ați scos pe Ștefan Radu, că îi sunteți ca un tată, fără să fi lucrat o oră la club cu el. Cum vă puteți lăuda cu munca altui antrenor?
Da, eu l-am luat de la Dinamo pe Radu Ștefan, voi susține mereu asta. Titi Frățilă (n.r. – fost antrenor de Copii și Juniori la Dinamo, decedat anul trecut) mi-i promova pe alții, avea alte parti-pris-uri cu părinții unora.

Jucătorul a venit deja format la lot, nu a învățat la club să dea cu piciorul în minge?
Nu l-a învățat nimeni fotbal. La 15 ani, jucătorii sunt nativi!

”Pe Adrian Boingiu l-am avut antrenor secund la lotul UEFA 1994, cu Marcel Pigulea antrenor principal. Eram în generație cu Luțu, Roșu, Ciocoiu… Apoi, Boingiua fost principal cu Codea, Nico, Vlad Munteanu. Îl știu ca un tip corect, n-am auzit să facă lucruri necurate”.
Mugur Bolohan, fost fotbalist și actual vicepreşedinte/director adjunct la clubul Rapid

Libertatea a solicitat un punct de vedere din partea FRF despre scandalul din Grecia. Atunci când îl vom primi, îl vom insera în material.

———–

Echipa națională formată din jucători născuți în anul 1999 va participa în perioada 8-14 noiembrie la Turneul de calificare ce va fi găzduit de Grecia.

Adversarele României în grupa a zecea vor fi Grecia, Rusia și Gibraltar.

Programul meciurilor:

8 noiembrie: România – Grecia
11 noiembrie: România – Rusia
14 noiembrie: România – Gribraltar

Pentru această acțiune, selecționerul Adrian Boingiu a convocat un lot format din 20 de jucători.

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia)

Fundași: Vladimir Screciu (CSU Craiova), Tudor Băluță (Viitorul), Robert Neciu (Viitorul), Constantin Dima (Sepsi), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Radu Boboc (Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Raul Vidrășan (Viitorul), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (Viitorul), Liviu Gheorghe (Dinamo), George Merloi (Rennes), Dan Berci (Perugia), Ion Gheorghe (Dinamo)

Atacanți: Robert Moldoveanu (Dinamo), Andrei Sîntean (Slavia Praga), Claudiu Micovschi (Genoa)

În urma accidentării lui Ion Gheorghe (Dinamo), antrenorul Adrian Boingiu l-a convocat pe Cristian Podină (ACS Poli Timișoara).

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 în cele 13 serii din această prima fază se vor califica la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European.

Turneul final al Euro 2018 pentru echipele Under 19 va avea loc în Finlanda.

 

Clasamentul Grupei 10: ROMÂNIA 9p, Grecia 6p, Rusia 3p, Gibraltar 0p.

Rezultatele înregistrate în Grupa 10

Rusia – Gibraltar 6-0

Grecia – România 1-2

Rusia – România 1-2

Grecia – Gibraltar 5-0

Gibraltar – România 0-8

Grecia – Rusia 2-1

Citește și:

Revolta antrenorilor de la Dinamo, după ce Adrian Boingiu s-a lăudat că l-a descoperit pe Ștefan Radu. ”Omul aberează la greu. Se răscolește nea Titi Frățilă în mormânt”. Antrenorul federal, acuzat că a fost ”sacoșar”!

VIDEO Momentul în care Simona Halep și Gică Hagi au făcut spectacol pe ringul de dans
PARTENERI - GSP.RO
VIDEO Momentul în care Simona Halep și Gică Hagi au făcut spectacol pe ringul de dans
IREAL! Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Playtech.ro
IREAL! Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star:  "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Observatornews.ro
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star: "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Știrileprotv.ro
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
Telekomsport
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor
PUBLICITATE
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor