Mergi direct la conținut »
Incredibila preferință muzicală a Nadiei Comăneci
Sport Libertatea > Sport > Incredibila preferință muzicală a Nadiei Comăneci

Incredibila preferință muzicală a Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci este un fan declarat al trupei Bee Gees.

”Ascult muzica lor încă din tinereţe. Am avut posibilitatea să mă întâlnesc cu ei la un moment dat, după un concert pe care l-au susținut în America”, a spus Nadia.

ISTORIC BEE GEES

Trupa Bee Gees a însemnat timp de cinci decenii de ani frații Gibb: gemenii Robin și Maurice (născuți în 1949) și fratele lor mai mare, Barry (născut în 1946).

Din Bee Gees a mai rămas azi doar Barry, falsetistul. Maurice a murit în 2003, iar pe 20 mai 2012, a murit și celălalt geamăn, Robin, bolnav de cancer.

Deşi erau britanici, toți membrii – se născuseră în insula Man și au locuit în Manchester. Au emigrat cu toata familia în Australia când fraţii aveau vreo 10-12 ani.

În Australia, băieţii au început să cânte pe ici-colo, mai întâi doar ca să strângă nişte bănuţi de buzunar. Au fost descoperiţi repede de un realizator de emisiuni muzicale la radio, care se pare că a fost responsabil şi de numele lor. Deşi se crede că Bee Gees vine de la Brothers Gibb, se pare că, de fapt, sunt iniţialele realizatorului şi promoterului emisiunii respective.

Mai târziu, Bee Gees s-au întors în Marea Britanie, au fost numiţi „cea mai promiţătoare trupă nouă a anului 1967” şi cariera lor a urcat împreună cu cântecele lor în topuri, şi acolo a rămas, până prin anii ’90.

Au câştigat 9 premii Grammy, dintre care 4 doar în 1979, pentru Stayin’ Alive, probabil cea mai cunoscută piesă a trio-ului, şi Saturday Night Fever, coloana sonoră a filmului omonim cu John Travolta.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close