MENIU CAUTĂ

Belgia exultă după calificarea „Divolilor roșii” în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018

Distribuie

Belgia exultă după calificarea "Divolilor roșii" în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018.

Strigăte de bucurie, halbe de bere şi claxoane, aşa au sărbătorit belgienii vineri seara accederea în penultimul act al mondialului din Rusia, după eliminarea Braziliei (2-1). Întreaga presă a și primul ministru au salutat la unison „performanţa magnifică”, informează AFP.

„Performanţă magnifică! În drum spre semifinale! @emmanuelmacron : Înainte Diavoli”, a scris pe Twitter primul ministru Charles Michel în cursul serii, adresându-se preşedintelui Emmanuel Macron.

„Să învingem marile echipe, nu mai credeam aşa ceva!”, a afirmat o suporteră îmbrăcată în culorile Belgiei.

„Acum ne vom lovi de Franţa, dragii noştri vecini, vom vedea”, a adăugat femeia.

Şi pe site-urile de internet ale presei belgiene, cuvântul „performanţă” era omniprezent.

„Un meci care nu se poate uita niciodată!”, a scris jurnalul flamand Het Nieuwsblad, în timp ce presa de vineri dimineaţă califica acest meci drept „un meci istoric pentru Belgieni. În seara asta sau niciodată”, titra Le Soir.

Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, la Kazan, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franţa.

”Diavolii roşii” au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).

Citește mai multe despre Belgia, Brazilia și Cupa Mondială pe Libertatea.

Comentarii