În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

ACTUALIZARE 6 octombrie. România a încheiat evoluția la această ediție a Campionatului Mondial de atletism în aer liber de la Doha cu un rezultat foarte bun: Alina Rotaru – locul 6 în finala feminină de la săritura în lungime.

Legitimată la CSM București, Alina Rotaru a sărit duminică seara, 6 octombrie 2019, 6,71 m, performanță care i-a adus în final clasarea pe locul al șaselea.

După primele trei sărituri, eleva lui Mihai Corucle era pe poziția a cincea, cu 6,67 m. Pe superbul Khalifa Internațional Stadium, Alina a sărit astfel: încercarea 1 – 6,59 m; încercarea 2 – 6,66 m; încercarea 3 – 6,67 m; încercarea 4 – x; încercarea 5 – 6,71 m; încercarea 6 – x.

Podiumul probei feminine la săritura în lungime la Campionatul Mondial de atletism în aer liber de la Doha a arătat astfel: 1. Malaika Mihambo (Germania) – 7,30 m, 2. Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,92 m, 3. Ese Brume (Nigeria) – 6,91 m.

Alina Rotaru a fost ultima sportivă din România care a evoluat la această ediție a Campionatului Mondial de atletism în aer liber de la Doha!

ACTUALIZARE 5 octombrie. Andreea Panțuroiu a fost a 11-a, din 12, în finala de triplusalt, cu o singură săritură valabilă, 14,07 metri. A câștigat venezuelenca Yulimar Rojas, 15,37 metri.

ACTUALIZARE 5 octombrie. Alina Rotaru s-a calificat sâmbătă după-amiaza în finala probei de săritura în lungime la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber de la Doha.

“A fost un concurs foarte greu. Am fost 31 de participante, toate cu rezultate foarte apropiate și au fost niște calificări dificile. Prima mea săritură a măsurat 6,57 m, dar, din păcate, am pierdut în jur de 30-40 cm cu piciorul drept la aterizare. Cea de-a doua săritura a fost foarte bună, peste 6,80m, dar am lăsat o urmă cu un picior pe la 6,30m. Știam că pot să sar azi baremul de calificare, de 6,75m, și din a treia încercare am reușit 6,72 m. Mă bucur mult că am reușit să mă calific și îi mulțumesc din tot sufletul antrenorului meu, Mihai Corucle. Facem o echipă bună! Atmosfera a fost tensionată. În finală îmi doresc să sar cel puțin la fel de bine ca azi”, a declarat Alina Rotaru.

Legitimată la CSM București, Alina Rotaru s-a clasat pe locul trei în grupa A de calificări, cu o săritură de 6,72 m, din a treia încercare. În clasamentul general al calificărilor acestei probe, elev alui Mihai Corucle s-a clasat a a cincea! Celelalte două sărituri ale Alinei au măsurat 6,57 m și 6,31 m.

Finala probei de săritura în lungime de la Campionatele Mondial de atletism în aer liber de la Doha va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, de la ora 19:15.

Participant în calificările probei de aruncare a suliței, sportivul de la CSM București a ratat prezența în finală pentru 14 cm…Alexandru Novac, elevul antrenorului Manu Petre, a aruncat 81,12 m și a terminat grupa B din calificări pe locul 6. Din păcate, în clasamentul general, Alexandru a terminat al 13-lea, în condițiile în care în finală au promovat cele mai bune 12 performanțe! Celelalte două aruncări ale sportivului român au măsurat 78,18 m și 79,75 m.

Clasată pe locul 5 în finala de la săritura în lungime din cadrul Campionatelor Europene de sală pentru seniori de la Glasgow, atleta Alina Rotaru, de la CSM București, a mers bine și în aer liber, totul culminând cu realizarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ajunsă în Qatar în urmă cu zece zile, eleva antrenorului Mihai Corucle a reușit să se acomodeze la clima de acolo și nici nu concepe să nu se numere printre finalistele probei.

Tot azi, atletul român Alexandru Novac va intra în focurile calificărilor de la aruncarea suliței, la Mondialele de la Doha,

ACTUALIZARE 3 octombrie. Rezultat deosebit pentru Andreea Panțuroiu care a reușit să-și câștige dreptul de a participa în finala de la triplusalt, probă programată sâmbătă (5 octombrie), în penultima zi a Mondialelor de la Doha.

Participând în grupa B a calificărilor, Andreea a sărit din cea de-a doua încercare 14,12 m, rezultat cu care a ocupat, la total, cea de-a 12-a poziție. Comportarea ei este cu atât mai meritorie, cu cât se cunoaște imediat la finalul sezonului de sală a suferit o accidentare destul de gravă, care a ținut-o mai mult timp pe tușă. Și-a făcut reintrarea în arena de abia la Campionatele Naționale, din iulie, unde eleva antrenoarei Mihaela Nicoară, legitimată la CSM București a câștigat un nou titlu.

Evoluând în prima semifinală a probei de 1.500 m feminin, Claudia Bobocea a terminat ultima cursa, cu timpul de 4:18.25. În clasamentul general, sportiva de la clubul Steaua București s-a clasat pe locul 24. Finala probei de 1.500 m feminin va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20:55.

Andrei Gag, locul 17 la aruncarea greutății

Andrei Gag a ratat calificarea în finala de la greutate. Prezent în grupa B a calificărilor de la aruncarea greutății, Andrei Gag (antrenor Ioan Zanfirache, legitimat la CSM București) nu a reușit, din păcate, să treacă de această fază preliminară a competiției. Mai exact, cu o primă încercare care a măsurat 20,50 m, Andrei a terminat întrecerea mondială pe locul 17.

ACTUALIZARE 2 octombrie. Sportiva română Claudia Mihaela Bobocea s-a calificat în semifinalele probei de 1.500 m, miercuri, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar).

Românca a fost înregistrată cu al 15-lea timp din serii, 4 min 07 sec 76/100, şi va evolua joi, în semifinale, de la ora 23:00 (ora României).

”Nu a fost o cursă uşoară. A fost o cursă tipică pentru calificări. A trebuit să iau cursa pe cont propriu pentru a-mi putea asigura locul în semifinală. Mâine, pentru mine este ca o finală. Îmi doresc calificarea în finală şi mă voi lupta pentru asta într-o companie selectă”

Claudia Bobocea pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism

Cel mai bun timp din calificări a fost reuşit de olandeza Sifan Hassan, 4 min 03 sec 88/100.

Joi vor mai evolua doi români la Mondialele de la Doha, Andreea Panţuroiu în calificări la triplusalt (ora 16:40) şi Andrei Gag în calificări la aruncarea greutăţii (ora 19:20).

ACTUALIZARE 30 septembrie. Sportivul român Alin Firfirică, 23 de ani, s-a clasat pe locul al patrulea în finala probei de aruncare a discului, luni, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar), cu performanţa de 66,46 metri.

Medalia de aur a fost adjudecată de suedezul Daniel Staahl, cu 67,59 m, argintul a revenit jamaicanului Fedrick Dacres, cu 66,94 m, iar bronzul a fost cucerit de austriacul Lukas Weisshaidinger, cu 66,82 m.

În calificări, cea mai bună aruncare a lui Firfirică (CSA Steaua), sportiv calificat la JO 2020, a fost de 65,05 m. Cel mai bun rezultat al calificărilor a fost reuşit de suedezul Daniel Staahl, cu 67,88 m, al doilea a fost jamaicanul Fedrick Dacres, 65,44 m, iar al treilea a fost australianul Matthew Denny, 65,08 m.

”A fost o finală grea, dar Alin a știut să facă față presiunii. Locul 4 este un rezultat excelent pentru el. Să nu uităm de vârsta pe care o are și să ținem cont și de faptul că Alin este la primul Campionat Mondial de seniori din carieră. Eu am trăit bine finale, cu emoții, bineînțeles. Dar am încercat să nu mă exteriorizez. De fapt, nici când eram sportivă nu mă exteriorizam. Dar, credeți-mă, este mai greu din poziția de antrenor”

Antrenoarea Daniela Costian, în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

România participă cu zece atleţi la Mondialele de la Doha, următoarea urmând să intre în competiţie Claudia Bobocea, miercuri, în serii la 1.500 m (ora 17:35).

ACTUALIZARE 29 septembrie. Narcis Mihăilă a ocupat un remarcabil loc 10 în proba de 50 km marş, desfăşurată în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar).

Mihăilă a fost înregistrat cu timpul de 4 h 13 min 56 sec, departe de cel mai bun rezultat al său, 3 h 58 min 17 sec, reuşit pe 19 mai la Alytus (Lituania), dar şi de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care este de 3 h 50 min.

”Pot spune că m-am simţit bine în timpul cursei, abia după kilometrul 44 căldura şi umiditatea au început să-mi creeze mari probleme. Dar sunt foarte fericit de rezultat. Pentru mine este cel mai mare cadou pe anul acesta”

Narcis Mihăilă, pentru site-ul FRA

Cursa masculină de 50 km marş s-a încheiat cu victoria japonezului Yusuke Suyuki, în 4 h 04 min 21 sec, urmat la 38 de secunde de portughezul Joao Vieira, care a devenit, la 43 de ani, cel mai vârstnic medaliat din istoria Campionatelor Mondiale, la toate disciplinele. Pe treapta a treia a podiumului a urcat canadianul Evan Dunfee, cronometrat în 4 h 05 min 02 sec.

18 concurenţi au abandonat, printre care şi deţinătorul recordului mondial, câştigătorul ediţiei precedente de la Londra, francezul Yohann Diniz, iar alţi patru atleţi au fost descalificaţi.

Următorul român care va evolua la Mondiale va fi Alin Firfirică, în finala de la aruncarea discului, luni, de la ora 21:15.

ACTUALIZARE 28 septembrie. Sportivul român Alin Firfirică s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de aruncare a discului la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar), cu a patra performanţă, 65,05 metri.

Cel mai bun rezultat al calificărilor a fost reuşit de suedezul Daniel Staahl, cu 67,88 m, al doilea a fost jamaicanul Fedrick Dacres, 65,44 m, iar al treilea a fost australianul Matthew Denny, 65,08 m.

Finala va avea loc luni, la ora 21:15, ora României.

ACTUALIZARE 28 septembrie. Sportivul român Alin Firfirică s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de aruncare a discului la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar), cu a patra performanţă, 65,05 metri.

Cel mai bun rezultat al calificărilor a fost reuşit de suedezul Daniel Staahl, cu 67,88 m, al doilea a fost jamaicanul Fedrick Dacres, 65,44 m, iar al treilea a fost australianul Matthew Denny, 65,08 m.

Finala va avea loc luni, la ora 21:15, ora României.

ACTUALIZARE 28 septembrie. Alin Firfirică, în finală la disc!

ACTUALIZARE 28 septembrie. Ziua a doua a Campionatului Mondial de atletism în aer liber pentru seniori programează sâmbătă, 28 septembrie 2019, noi probe și finale la Doha. În ceea ce privește România, azi vom fi reprezentați de către doi sportivi: Alin Firfirică și Narcis Mihăilă.

Dacă Alin Firfirică va încerca să își câștige locul în finala de la aruncarea discului, Narcis va alerga pentru un loc cât mai bun în cursa de 50 km marș (finală).

Programul celor doi sportivi români de azi, de la Doha, este următorul:
Ora 16:15 – Alin Firfirică – disc – calificări – grupa A;
Ora 23:30 – Narcis Mihăilă – 50 km mars – finală.

Kenyana Ruth Chepngetich a câștigat proba de maraton de la Campionatul Mondial de atletism de Doha. Cursa s-a desfășurat la miezul nopții, la 33 de grade Celsius

ACTUALIZARE 27 septembrie. Sportivii români Bianca Ghelber şi Daniela Stanciu au ratat calificarea în finalele de la aruncarea ciocanului, respectiv săritura în înălţime, vineri, în prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha (Qatar).

Bianca Ghelber a ocupat locul 18 în calificările probei de aruncare a ciocanului, cu 68,65 m, chinezoaica Na Luo fiind ultima care a prins finala, cu 71,35 m. Cel mai bun rezultat l-a avut americanca DeAnna Price, 73,77 m.

La săritura în înălţime, Daniela Stanciu s-a clasat pe 24 în calificări, cu 1,85 m, croata Ana Simic fiind cea care a obţinut ultimul bilet pentru finală, cu 1,92 m. Opt atlete s-au calificat cu 1,94 m, iar alte patru cu 1,92 m.

România participă cu zece atleţi la Mondialele de la Doha, sâmbătă urmând să concureze Alin Firfirică, în calificări la aruncarea discului, şi Narcis Mihăilă, la 50 km marş.

————

Pe lângă cei cinci atleţi români calificaţi la Jocurile Olimpice din 2020, Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Florentina Iuşco-Marincu (săritura în lungime lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului) şi Alina Rotaru (săritura în lungime), la Doha vor evolua şi Narcis Mihăilă (50 km marş), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Andreea Panţuroiu (triplusalt), Alexandru Novac (aruncarea suliţei) şi Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).

Alina Rotaru, legitimată la CSM Bucureşti, unde este antrenată de Mihai Corucle, are ca obiectiv o clasare în primele opt locuri la Doha.

”Pentru mine este a treia participare la un Campionat Mondial de seniori. În 2015, la Beijing m-am clasat pe poziţia a 15-a, cu o săritură de 6,58 m. În 2017, la Londra am reuşit să intru în finală şi am terminat pe poziţia a 12-a. Acum, la această ediţie am ca obiectiv clasarea în primele opt sportive din lume. Proba de lungime va fi una dintre cele mai puternice de la Doha, dacă este să ne uităm pe performanţele sportivelor din acest sezon. Dar, cum spun mereu, totul e posibil. Trebuie să fiu optimistă şi să cred că pot face un rezultat bun”, a declarat Rotaru pentru site-ul FRA.

Alina Rotaru a ocupat locul 5 la Europenele de sală de la Glasgow, din luna martie, a sărit 6,91 m la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania), rezultat care i-a adus calificarea la Mondiale şi la JO 2020.

Citeşte şi:

Discobolul Alin Firfirică, calificat la Jocurile Olimpice 2020

Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
PARTENERI - GSP.RO
Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"
Observatornews.ro
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"
Horoscop 31 iulie 2021. Peștii au nevoie de un punct de sprijin, ca să se poată echilibra mai ușor
HOROSCOP
Horoscop 31 iulie 2021. Peștii au nevoie de un punct de sprijin, ca să se poată echilibra mai ușor
Dialog halucinant între un primar și o localnică, a cărei gospodărie a fost afectată de viituri: ”Ești o proastă”
Știrileprotv.ro
Dialog halucinant între un primar și o localnică, a cărei gospodărie a fost afectată de viituri: ”Ești o proastă”
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%