Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Campionatul Mondial de box 2019. Catastrofă: din patru sportivi, doar Andrei Arădoaie a câștigat un meci, dar a fost eliminat în optimi! N-am mai luat un titlu suprem de 20 de ani

Campionatul Mondial de box 2019. Catastrofă: din patru sportivi, doar Andrei Arădoaie a câștigat un meci, dar a fost eliminat în optimi! N-am mai luat un titlu suprem de 20 de ani

Lotul masculin de box a fost prezent la Campionatul Mondial de box 2019 din Rusia, de la Ekaterinburg (9-21 septembrie). Peste 450 de pugiliști din 87 de țări au intrat în lupta pentru medaliile mondiale la opt categorii olimpice.

ACTUALIZARE 17 septembrie. Românii încheie rușinos competiția. În optimile de finală, Arădoaie a pierdut clar cu uzbecul Dilshodbek Ruzmetov (0-5).

Categoria 91 kg
Turul I
10 septembrie

Cristian Răzvan Filip pierde la puncte (2-3) cu Nikoloz Begadze (Georgia)

Categoria 63 kg
Turul I
12 septembrie

Vasile Suciu pierde la puncte (0-5) cu Milan Fodor (Ungaria)

Categoria 52 kg
Turul II
14 septembrie

Marian Gabriel Şchiopu pierde la puncte (0-5) cu Azat Usenaliev (Kîrgîzstan)

Categoria 81 kg
15 septembrie
Turul II

Paul Andrei Arădoaie bate la puncte (3-2) pe Artjom Kasparian (Olanda)

România nu a mai câştigat o medalie la Mondialele de box din 2011, când Bogdan Juratoni cucerea bronzul la cat. 75, la Baku. Ultimul titlu mondial la amatori datează din 1999 (Houston), când George Olteanu câştiga aurul la cat. 54 kg, iar Marian Simion la cat. 71 kg.

România participă la competiția din Rusia cu patru pugiliști, Andrei Arădoaie fiind vârful de lance al delegației.

Campion european la U22 la categoria 81 kg, Arădoaie se află la prima participare la un campionat mondial de seniori.

“Este posibilă o medalie, m-ar motiva și mai mult, deoarece criteriul de calificare la JO este de a fi în primii șase la Campionatul Mondial. Să iau o medalie acum ar însemna că iau medalie și la JO. Sunt deja în cărți, dar dacă ajung în primii șase ar fi ca și cum aș fi calificat la Olimpiadă” – Andrei Arădoaie, campion european U22.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Se luptă 450 de pugiliști din 87 de țări

România va fi reprezentată de Gabriel Șchiopu la categoria 52 kg, Vasile Suciu la categoria 63 kg, Andrei Arădoaie la categoria 81 kg și Cristian Filip la categoria grea. Robert Jitaru, dublu campion european la U22 la categoria 56 kg, nu a făcut deplasarea în Rusia, deoarece se află într-o perioadă de recuperare.

“Obiectivul este să ajungă în sferturi. Eu cred că avem potențial de mai mult, chiar dacă la acest Campionat Mondial vor participa doar patru sportivi. Eu sunt aproape convins că vom avea și medalie, pentru că așa cum noi ne-am permis să îl lăsăm acasă pe Robert (Jitaru), să își facă programul de refacere, sunt sigur că nici alte echipe nu vor veni cu cele mai bune piese la Campionatul Mondial” – Vasile Cîtea, președinte FR Box.

“Sperăm să ne clasăm în primele șase locuri. Avem un lot tânăr, cu acești sportivi și cu cei care mai vin de la tineret vom face o echipă redutabilă și cu pretenții pentru competițiile viitoare” – Dumitru Dorobanțu, antrenor lot național.

Close
Închide
  Close