MENIU CAUTĂ
03 Feb. 2018 13:46

Câți bani a donat Gigi Becali călugărilor de la Muntele Athos. Suma este fabuloasă

Distribuie

Gigi Becali a oferit sume de bani impresionante călugărilor de la Muntele Athos, pe care i-a vizitat în numeroase rânduri.

Gigi Becali, care a ajutat numeroase persoane aflate în mare nevoie, este cunoscut pentru faptul că este o persoană extrem de credincioasă. El a făcut donații pentru multe lăcașe de cult din România, dar nu numai.

De asemenea, Gigi Becali, care a trăit o poveste de iubire cu nepoata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a oferit sume foarte mari de bani călugărilor români de la Muntele Athos, pe care i-a vizitat în numeroase rânduri.

Potrivit stirilekanald.ro, Gigi Becali ar fi donat peste cinci milioane de euro.

Părintele Pimen Lacuschitiotul, de la Laccu, a dezvăluit cum a fost ajutat de Gigi Becali, care i-a dat bani sa ridice un nou schit.

„Aveam un prieten grec care mă tot sună și mă întreba cum mai merge treaba. Eu îi răspundeam că lucrul merge, problema era cu plată lui: aveam datorii deja de 10.000, 20.000, apoi 30.000 de euro. „O să te omoare argații, că n-o să ai de unde le da banii!”, mă „încuraja” el. „Eu fac tot ce e omenește posibil ca să-i plătesc! De restul se ocupă Maica Domnului și am nădejde că ea nu mă va lăsa nici de data asta!”. Și nu m-a lăsat. În ziua în care mă hotărasem să nu mai fac datorii peste cele treizeci de mii de euro, a oprit la chilie un Land Rover închiriat”, a spus părintele Pimen pentru  sfantulmunteathos.wordpress.com.

„Au coborât cinci oameni din maşină şi vine unul dintre ei până la la mine. „Doamne ajută părinte!”. „Dumnezeu să vă binecuvânteze!”. „Merge treaba, părinte?”. „Merge”, zic. „Bani aveţi?”. „Nu”. „Datorii?”. „30.000 de euro”. „Ionuţ, adu sacoşa aia cu bani încoace. Ia părinte 30.000 de aicea şi să fii sănătos!”. S-antors şi-a plecat. După ce m-am dezmeticit un pic am fugit repede la maşină şi l-am tras de mânecă pe unul dintre oameni: „Da cine-i creştinul ăsta aşa de milostiv, ca să-l pomenesc şi eu la slujbe?”. „Cum, nu-l ştii părinte? E Gigi. Gigi Becali. Chiar n-ai auzit de el?”. „N-am auzit în viaţa mea de dânsul”, i-am mai răspuns eu încă mirat de aşa întâmplare minunată”, a mai afirmat el.

Părintele Pimen, de la Muntele Athos (FOTO: stirilekanald.ro)

Părintele Pimen, de la Muntele Athos (FOTO: stirilekanald.ro)

Când reporterul care i-a luat interviu părintelui Pimen i-a spus că a auzit că Gigi Becali ar fi donat peste 5 milioane de euro călugărilor de la Muntele Athos, acesta a răspuns:

”A dat cu siguranţă! Dar i-a mai ajutat şi pe prodromiţi cu nişte sume importante. Păi şi atunci când era închis, a trimis Prodromului 500.000 de euro! La început a adus el banii în Athos dar mai pe urmă, le trimetea chilioţilor euro în conturi, prin bancă şi funcţionarii greci s-au speriat când au văzut ce sume veneau!”.


Citește și: Taxă controversată într-un proiect al Ministerului Mediului. Sunt vizate proiectele mari care au nevoie de autorizație de mediu


 

Citește mai multe despre donatii, milioane și Muntele Athos pe Libertatea.

Comentarii