MENIU CAUTĂ
24 Mai. 2018 18:46

UPDATE. Măsuri drastice luate de Comisia de Disciplină în ”Dosarul arbitrilor deghizați”

Distribuie

Cazul arbitrilor deghizați din Dâmbovița a fost demascat în ianuarie 2017 și a intrat pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în luna august. 

ACTUALIZARE 24 mai. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a luat, joi, măsuri drastice în 'Dosarul arbitrilor deghizați'.  

Comisia de Disciplină a admis sesizarea făcută de Secretarul General FRF în baza raportului Departamentului de Integritate FRF şi a decis:

„În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Petre Dan Ioan cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 300.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Catană Cristian cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 250.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Burtescu Septimiu cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 250.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Grigoraşcu Cristian cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Niculae Laurenţiu cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei.

În temeiul art. 61 coroborat cu art. 20 din RD se sancţionează Nedelcu Răzvan Ioan cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an începând cu data pronunţării acestei hotărâri şi i se aplică o penalitate sportivă în cuantum de 200.000 lei”.

ACTUALIZARE 24 mai. Dosarul a rămas în
pronunțare.

ACTUALIZARE 17 mai. Nimic nou. Tot înainte! Termen nou pe 21 mai.

ACTUALIZARE 10 mai. Comisia de Disciplină bate pasul pe loc. Nici în ședința din 7 mai nu s-a întâmplat nimic. Termen nou pe 14 mai. Cazul se judecă de nouă luni la Comisia de Disciplină a FRF.

ACTUALIZARE 24 aprilie. Comisia de Disciplină prelungește la nesfârșit judecarea cazului. Termen nou pe 30 aprilie. Cazul se judecă de opt luni la Comisia de Diciplină a FRF.

ACTUALIZARE 2 aprilie. Astăzi are loc un nou termen la Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

ACTUALIZARE 13 martie. Încă un termen pentru 19 martie. 'Dosarul a fost preluat de DNA, motiv pentru care comisiile noastre nu s-au pronunțat, așteptând o soluționare a cazului. Știu bine ce vorbesc, sunt lucruri grave acolo!', a declarat Răzvan Burleanu, pe 2 martie, pentru sportimpact.ro.

ACTUALIZARE 12 martie. Comisia de Disciplină și Etică a FRF continuă astăzi judecarea 'Dosarului arbitrilor deghizați'. Mai este o lună și șase zile până la alegerile FRF.

ACTUALIZARE 9 martie. După audierea lui Daniel Niculae ca martor, Comisia de Disciplină și de Etică a dat un nou termen, pentru 12 martie. Cazul se judecă de șapte luni la Comisia de Diciplină a FRF. Oare urmează sentința?

ACTUALIZARE 5 martie. Daniel Niculae este chemat la şedinţa Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, în ziua de 5 martie 2018, ora 15:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal din strada Vasile Şerbănică nr. 12, sector 2, în calitate de martor, privind cauza – sesizarea FRF, prin Secretar General, cu privire la posibile abateri disciplinare prevăzute de art.61, art.60 bis al.1 şi al. 2 din RD săvârşite de pârâţii Catană Cristian, Petre Dan Ioan, Nedelcu Robert, Niculae Laurenţiu, Grigoraşcu Cristian şi Burtescu Septimiu.

Daniel Niculae a jucat la Astra Giurgiu în amicalul cu Pogon Szczecin, unul dintre meciurile dubioase arbitrate de 'cavalerii' din Dâmbovița. 'Nico' a ratat intenționat un penalty acordat ciudat, după ce în primă fază Săpunaru îi pasase portarului de la 11 metri, iar arbitrul a dictat repetarea execuției.

După meciul cu Pogon, antrenorul Marius Șumudică a declarat: 'Nu se poate să prelungești 7-8 minute, eu crezând că e cipriot, mă duceam la el și îi spuneam: «play betting?» sau ce se întamplă, parcă aștepta să dea un penalty, să facă ceva, și se simțea, toată lumea râdea și în tribună.

Jucătorii mei au ratat penalty-urile respective, noi am dat dovadă de onestitate, de tot ce înseamnă fair-play, n-am vrut să marcăm. Cred că, din păcate, le-am dat peste cap pariurile pe care și le-or fi pus”.

ACTUALIZARE 1 martie. Sentința se amână. Încă un termen, pe 5 martie. Comisia de Disciplină și Etică a FRF ar mai avea șapte ședinte la dispoziție până pe 18 aprilie, când sunt programate alegerile la Federație.

ACTUALIZARE 8 februarie. Nimic nou. Încă un termen, 12 februarie. Arbitrilor deghizați din Dâmbovița le crește barba până dă sentința Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

ACTUALIZARE 29 ianuarie. Procesul se prelungește cu încă o săptămână. Comisia de Disciplină a dat astăzi încă un termen, pe 5 februarie. Se împlinesc șase luni de când dosarul a ajuns pe masa forului condus de Daniel Cernat Marin.

ACTUALIZARE 15 ianuarie. Comisia de Disciplină a dat astăzi încă un termen, pe 22 ianuarie.

ACTUALIZARE 19 decembrie. Comisia de Disciplină împinge în 2018 cazul arbitrilor deghizați din Dâmbovița. În ședința din 18 decembrie s-a dat un nou termen, pentru 8 ianuarie 2018.

ACTUALIZARE 12 decembrie. Comisia a dat încă un termen, pentru 18 decembrie.

ACTUALIZARE 6 decembrie. Judecata continuă pe 11 decembrie.

ACTUALIZARE 4 decembrie. Astăzi are loc un nou termen. Au trecut 11 luni de la declanșarea cazului.

ACTUALIZARE 30 noiembrie. Reunită pe 27 noiembrie, Comisia a acordat un nou termen, pe 4 decembrie.

ACTUALIZARE 8 noiembrie. Comisia a unit cu fondul excepțiile de inadmisibilitate a urmăririi presupuselor abateri disciplinare invocate de părți și a acordat termen în vederea formulării de cereri pentru încuviinţarea probelor la data de 13.11.2017. Cu recurs odată cu fondul.

ACTUALIZARE 24 octombrie / Comisia de Disciplină și Etică a decis în ședința de luni, 23 octombrie: 'Respinge excepția necompetenței generale a CDE invocată din oficiu, ca neîntemeiată. Respinge excepția necompetenței materiale a CDE invocată de părți, ca neîntemeiată. Acordă termen 30.10.2017, cu citarea părților'.

ACTUALIZARE 11 octombrie / Comisia de Disciplină continuă audierile. Următorul termen, al nouălea, va avea loc pe 16 octombrie.

ACTUALIZARE 26 septembrie / Comisia de Disciplină continuă audierile. Următorul termen, al șaptelea, va avea loc pe 2 octombrie.

ACTUALIZARE 19 septembrie / Comisia de Disciplină continuă audierile. Următorul termen, al șaselea, va avea loc pe 25 septembrie.

ACTUALIZARE 13 septembrie / Întrunită luni, 11 septembrie, CD a dat un nou termen de judecată pentru 18 septembrie. Va fi al cincilea termen!

ACTUALIZARE 22 august / Judecata a fost amânată pentru 28 august. Va fi al patrulea termen!

ACTUALIZARE 14 august / Judecata a fost amânată pentru 21 august. Va fi al treilea termen!

Federația Română de Fotbal i-a reclamat la forul condus de Daniel Cernat Marin pe cinci dintre arbitri din Dâmbovița, care în ianuarie 2017 au luat identități false și au orchestrat blaturi pentru pariuri în Turcia și Cipru. Aceștia s-au dat drept sloveni, turci sau bulgari și au luat decizii incredibile în meciuri amicale disputate de echipe românești în Cipru și Turcia. Pe lista pârților se află și Septimiu Burtescu, omul bănuit că a pus la cale rețeaua de haiduci.

Cazul arbitriloror deghizați e cercetat de Poliția a descins la sediul AJF Dâmbovița! Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Dosar penal pentru înșelăciune.

Lista celor care au avut legătură cu amicalele cu probleme
  • Cristian Catană – 27 de ani, arbitru Liga 3: secretar general AJF; nu i s-a putut desface contractul de muncă și e în funcție.
  • Dan Petre – 32 de ani, instructor de înot, arbitru Liga 4.
  • Răzvan Nedelcu (21 de ani, asistent liga a patra).
  • Laurențiu Nicolae (24 de ani, asistent activ la nivel de județeană)
  • Cristian Grigoraşcu – 40 de ani, jandarm, vicepreşedinte Comisia Judeţeană de Arbitri Dâmboviţa; eliberat din funcție.
  • Septimiu Burtescu -41 de ani, ex-arbitru FIFA futsal, arbitru Liga 4 Dâmboviţa, consilier DJST Dâmboviţa.

Nume noi în scandalul arbitrilor români deghizați. Aici, brigada de la meciul amical Voința Sibiu - Khazar Lankaran, din 2012: Ionescu, Burtescu, Mihalache

Ion Crăciunescu comentează scandalul arbitrilor deghizați: 'Ăștia sunt primii acoperiți care au fost descoperiți!'. Atac la șefii CCA

Nume noi în scandalul arbitrilor români deghizați. Toți sunt din Dâmbovița! 'I-am avertizat că s-ar putea să aibă probleme'

Prinși cu minciuna. Se strânge lațul în jurul arbitrilor deghizați pentru a truca meciuri la pariuri. Sunt implicați și arbitri din Liga 1!

Ioan Negoescu și-a dat demisia după ce a izbucnit scandalul arbitrilor români care s-au dat bulgari și turci la amicale din Antalya

I-am prins cu minciuna pe arbitrii deghizați de la amicalele din Antalya și din Cipru! EXCLUSIV

Cristian Grigorașcu, unul dintre arbitri acuzați că au făcut jocuri pentru mafia pariurilor, și-a dat drumul la gură

Prima reacție a lui Dan Petre legată de scandalul arbitrilor deghizați de la amicalele din Cipru și din Turcia: 'Nu am participat la meciuri trucate'

Arbitri români au luat identități false și au orchestrat blaturi pentru pariuri în Turcia și Cipru? S-ar fi vândut și pe 1.000 de euro. Reacții / VIDEO

Un om din sistem i-a demascat pe arbitrii români care au orchestrat blaturi în Turcia și Cipru: 'Fac asta de cinci ani' | EXCLUSIV

Omul care a girat manevrele arbitrilor deghizați a fost exclus din structurile AJF Dâmbovița


Citește și: Șeful Serviciului Omoruri, în lacrimi vorbind despre legile justiției: „Va trebui să punem pedofilul față în față cu victima'

Loading...
Comentarii