Mergi direct la conținut »
Cazul Ekeng. Liviu Bătineanu, medicul lui Dinamo, și doctorii de la Ambulanța Puls, chemați la audieri la Poliția Capitalei
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cazul Ekeng. Liviu Bătineanu, medicul lui Dinamo, și doctorii de la Ambulanța Puls, chemați la audieri la Poliția Capitalei

Cazul Ekeng. Liviu Bătineanu, medicul lui Dinamo, și doctorii de la Ambulanța Puls, chemați la audieri la Poliția Capitalei

În acest moment au loc mai multe audieri la Poliția Capitaliei, după neregulile găsite în procesul de resuscitare al jucătorului dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani), decedat vineri la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce se prăbușise pe teren, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). La Poliția Capitalei se află medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu, după cum scrie evz.ro. Acesta a explicat că la intervenţia sa pe teren a eliberat căile aeriene superioare ale jucătorului, care la momentul respectiv avea puls şi respira.

„Jucătorul s-a prăbuşit pe teren. Am intrat imediat, fără a mai aştepta permisiunea arbitrului, şi am început primele manevre de resuscitare. Am controlat şi eliberat căile aeriene superioare. Jucătorul avea puls şi respira. S-a solicitat ambulanţa, care a hotărât transportarea în serviciul de urgenţă. În timpul transportului, care a durat aproximativ două minute, s-a început masajul cardiac extern deoarece jucătorul a făcut stop cardio-respirator. Imediat a fost preluat de serviciul de urgenţă, care a început manevrele de resuscitare”, a afirmat doctorul.

Cei de la ambulanța privată Puls sunt audiați și ei în aceste momente de autorități, care au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul lui Patrick Ekeng. De asemenea, au fost ridicate documente de la Spitalul Floreasca, scrie Digi 24.

Ofițerii de la Serviciul Omoruri vor să vadă care era protocolul medical în cazul unui astfel de incident și să stabilească dacă Patrick Ekeng a primit ajutor medical la timp.

În aceste zile au existat declarații contradictorii:

Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenţă Floreasca: ”A fost adus cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă”.

Medicul lui Dinamo a făcut două afirmații care se bat cap în cap în același interviu acordat în fața Spitatului Florească, la câteva minute după decesul lui Ekeng.

Liviu Bătineanu, medic Dinamo:Pe teren nu i s-a făcut resuscitare, a fost urcat pe targă și i s-a făcut masaj cardiac în ambulanță”.

Liviu Bătineanu, medic Dinamo: ”Primul lucru se face masaj cardiac, se eliberează căile respiratorii”. S-a făcut acest lucru, pe teren? ”Da, de mine”.

Liviu Bătineanu, medic Dinamo, pentru prosport.ro: Ce vă reproșați? ”Trebuia să fac resuscitările pe care le ştiam eu”.

 

Close
Închide
  Close