MENIU CAUTĂ

Ce nebunie! Egipt s-a calificat la Cupa Mondială după un gol marcat la ultima fază | VIDEO

Distribuie

Ce nebunie! Egipt s-a calificat la Cupa Mondială după un gol marcat la ultima fază. 15 echipe naționale și-au asigurat deja un loc la Campionatul Mondial din 2018, din Argentina.

Printre ele se află și Egipt, care revine după o pauză de 28 de ani la un turneu final. Calificarea „faraonilor” a fost de-a dreptul dramatică.

Ce nebunie! Egipt s-a calificat la Cupa Mondială după un gol marcat la ultima fază. Penalty-ul care a decis meciul

Egipt ocupa primul loc în Grupa E din zona Africa, cu 9 puncte, și juca acasă cu Congo. Uganda avea 7 puncte și îi mai putea anula avantajul. 

Egipt – Congo a fost un meci dramatic. Gazdele au condus cu 1-0 în fața unui stadion arhiplin, după un gol marcat de Mohamed Salah, de la FC Liverpool.

În minutul 87, oaspeții au detonat „bomba” și au egalat prin Moutou. În prelungiri, arena „Borg El Arad” a luat foc. Arbitrul a dat penalty pentru Egipt.

A transformat tot „cormoranul” Salah și Egipt, care acumulează acum 12 puncte, are cu 4 puncte peste Egipt. Din zona africană, s-a mai calificat și Nigeria. În alte trei grupe, calificarea se va decide după ultima etapă.

Nebunia a atins și Costa Rica

Altă echipă care s-a calificat dramatic a fost Costa Rica, după ce a remizat cu Honduras, scor 1-1. Costa Rica are deja 16 puncte, în zona CONCACAF, și și-a asigurat și matematic prezența în Rusia.

Cele 15 echipe calificate deja sunt: Rusia, Brazilia, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Mexic, Costa Rica, Belgia, Germania, Anglia, Spania, Polonia, Nigeria, Egipt.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV / O mamă și copiii ei au vrut să se sinucidă în Dunăre. Înainte de a intra îmbrăcați în apă, cei trei au băut sodă caustică

Citește mai multe despre calificare, Cupa Mondială, Egipt și Rusia pe Libertatea.

Comentarii