MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 17:40

Ce spune Burleanu despre numirea lui Gică Popescu în funcția de consilier al premierului. ”Așteptăm să vedem ce rol are domnul Popescu” | VIDEO

Distribuie

Ce spune Burleanu despre numirea lui Gică Popescu în funcția de consilier al premierului, Mihai Tudose. Șeful FRF a susținut o conferință de presă, vineri, de la ora 16:30.

Răzvan Burleanu nu a avut nicio reacție oficială până vineri, după ce premierul Mihai Tudose a anunțat că Gică Popescu va fi consilierul său pentru organizarea Euro 2020 în România.

'Acum, cred că trebuie să ne uităm din mai multe perspective. În primul rând este decizia fiecărei persoane de a-și alege consilierii. Cade în sarcina primului-ministru, a Guvernului României să stabilească ce persoane consideră că trebuie să fie consiliat. Așteptăm și noi o comunicare oficială, pentru a vedea care va fi rolul domnului Gheorghe Popescu în tot acest angrenaj al Euro 2020, de consilier sau de manager.

Dacă este rolul de consilier cred că poate să o facă foarte bine, bineînțeles, în limitele pe care le cunoaștem, din puncte de vedere al managementului. Nu este posibil să fie șeful proiectului României, fiindcă forul organizator este UEFA. Dacă ne dorim un șef peste România, care organizează Euro, acesta trebuie să fie nominalizat de UEFA. FRF este interfața UEFA în România, fiindcă acest dosar de candidatură a fost depus de FRF, având în spate niște garanții guvernamentale. dacă aceste garanții guvernamentale se vor realiza sau nu, atunci cei care conduc Guvernul României trebuie să răspundă',  a declarat Răzvan Burleanu, care a anunțat că alegerile FRF vor avea loc pe 18 aprilie.

Burleanu nu exclude colaborarea cu Gică Popescu: „Vom fi nevoiți să colaborăm, atât timp cât vom avea niște acte emise de Guvernul României, bineînțeles'.

Șeful FRF a adăugat: 'În acest moment avem două comitete. Comitetul interministerial, condus de ministrul tineretului și sportului, Marius Dunca, și un Grup operativ de lucru, care este condus de Florin Șari, unul dintre managerii FRF. Acest Grup operativ de lucru reprezintă interfața dintre organizarea Euro 2020 și UEFA',

Șeful FRF i-a răspuns agresiv premierului Mihai Tudose, dar și secretarului de stat al Ministerului Transporturilor, Dragoş Titea, cu care Burleanu nu este în cele mai bune relații:

„În aceste comisii nu se discută despre organizarea jocului de fotbal, cum se face selecția jucătorilor, ci pur și simplu se discută și se urmărește traseul tuturor investițiilor. Dacă se realizează sau nu se realizează metroul care trebuie să lege Capitala de aeroport, dacă se realizează sau nu se realizează autostrada care să lege București de Budapesta.

FRF are niște angajamente precise. Opt angajamente pe care le-am asumat, șase sunt deja îndeplinite. Am avut deja vizite din partea UEFA la Arena Națională, recomandări de anumite modernizări, și bineînțeles toate lucrurile se află într-un ritm foarte accelerat. La nivelul Primăriei Capitalei s-a înființat în urmă cu câteva luni o unitate de management de proiect. Este un model de organizare și pentru alte primării sau alte ministere, atunci când vorbești despre un proiect pe care trebuie să ți-l asumi, fie că este legat de o linie de metrou sau de o autostradă sau realizarea unui stadion.

În primul rând trebuie să clarificăm că sediul UEFA este la Nyon, nu la Zurich, pentru domnul premier. Niciun reprezentant al Guvernului nu se va deplasa la Nyon să discute cu vreun reprezentant UEFA. Forul organizator al Euro 2020 este UEFA, nu Guvernul României, nu Federația Română de Fotbal. FRF este doar o interfață și un coordonator al tuturor acest ministere în ceea ce privește livrarea și asigurarea tuturor angajamentelor pe care ni le-am luat pentru îndeplinirea acestui dosar de candidatură', a declarat Răzvan Burleanu.

'De când sunt președintele Federației mi s-a pus eticheta că aș fi fost pus să conduc Fedrația Română de Fotbal de către clasa politică. Să vă spun câteva lucruri. Înainte de alegerile din martie 2014 nu am avut nicio întâlnire cu niciunul din liderii politici din România, deși puteam să o fac. De ce nu am făcut acest lucru? Pentru că nu am dorit să avem nicio imixtiune a politicului în fotbal', a încercat să se victimizeze Burleanu.

Președintele FRF participă vineri, la prima ședință din 2018 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, apoi va susține o conferință de presă.

Apele sunt învolburate la Casa Fotbalului. Cooptarea lui Gică Popescu echipa șefului Guvernului este percepută în mediile fotbalistice ca un mesaj de schimbare la nivelul conducerii FRF, cu câteva luni înaintea alegerilor pentru președinția Federației.

Gică Popescu este la cuțite cu Răzvan Burleanu, după episodul din 2014. Fostul mare internațional consideră că Burleanu l-a împins la închisoare cu o zi înaintea alegerilor de la FRF din martie 2014.

'Băiatul meu a fost băgat în închisoare din ordin politic, iar principalul vinovat pentru acest lucru este noul președinte al FRF. Răzvan Burleanu este cel care mi-a băgat băiatul în pușcărie!', a fost strigătul de disperare al tatălui lui Gică Popescu, care s-a stins din viață în timp ce fostul fotbalist își ispășea pedeapsa de 3 ani, o lună și 10 zile primită în Dosarul Transferurilor.


Citește și: EXCLUSIV/Primul turneu, prima lovitură. Băieții de la Voltaj și-au negociat un contract bănos peste Ocean

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia
Loading...
Comentarii