MENIU CAUTĂ

Cine va fi noul antrenor al Simonei Halep. Sven Groeneveld, Boris Becker și Andrei Pavel, printre variante

Distribuie

Cine va fi noul antrenor al Simonei Halep, după ce australianul Darren Cahill s-a despărțit de româncă.

Sven Groeneveld, Boris Becker, Rannae Stubbs sau Patrick Mouratoglu sunt variantele din străinătate. Pe lângă Andrei Pavel, pe plan intern există şi posibilitatea de a-l numi pe Teo Cercel pe post de antrenor principal, el fiind lăudat în dese rânduri de antrenorul australian.

Viitorul antrenor va depinde mult de alegerile lui Ion Țiriac, cel care s-a ocupat și de contractul cu firma de echipament. Va fi un român sau tot un străin? Există informații că Simona s-ar putea întoarce la colaborarea cu Andrei Pavel, cu care a mai lucrat anul trecut și care l-a resuscitat pe Marius Copil. De asemenea, unele surse vorbesc despre faptul că Sven Groeneveld, 53 de ani, fost antrenor al Mariei Șarapova, de care s-a despărțit în martie, e pe o listă de „posibili”. Groeneveld, fost jucător modest de tenis, a mai lucrat cu Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici, Caroline Wozniacki, Michael Stich, Greg Rusedski, Nicolas Kiefer, Tommy Haas, Mario Ancici ori Maria Șarapova. În patru ani cu Groneveld, Șarapova a câștigat șapte titluri la simplu, inclusiv cel de la French Open, din 2014, după o finală cu Halep. La fel ca fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, Sven Groeneveld a lucrat în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucătoarelor, incheiat la finalul anului 2015.

Pe lângă Andrei Pavel, pe plan intern există şi posibilitatea de a-l numi pe Teo Cercel pe post de antrenor principal, el fiind lăudat în dese rânduri de antrenorul australian.

O altă variantă vehiculată pentru româncă ar fi Boris Becker. Fostul mare campion german l-a pregătit ultima dată pe Novak Djokovic, în sezoanele 2014, 2015 şi 2016. Ţiriac ar fi omul cheie pentru realizarea acestei mutări. Omul de afaceri i-a fost antrenor neamţului.

O altă variantă de top care poate fi luată în calcul ar fi Patrick Mouratoglou. Francezul, omul care o pregăteşte în prezent pe Serena Williams, ar putea fi o mutare excelentă pentru Halep. Relaţia dintre Mouratoglou şi Serena Williams s-a răcit după incidentele de la US Open 2018.

Rennae Stubbs este o altă variantă de luat în calcul. Australianca este foarte bună amică a lui Darren Cahill şi, prin acesta, a dezvoltat o relaţie excelentă cu Simona Halep. Stubbs o pregăteşte în prezent pe Karolina Pliskova, dar rămâne de văzut dacă va decide să continue alături de cehoaică.

”Simona nu mai are nevoie de antrenor, e lider mondial și știe ce are de făcut. Poate să pună și pe maică-sa sau pe taică-său antrenor. Ea nu are nevoie, o să vedem ce va fi” – Ilie Năstase.

ACTUALIZARE 10 octombrie. ”Nu ştiu dacă Darren e genul de antrenor care să rămână atât de mult lângă un sportiv. Cred că e genul care ia sportivul de la un punct, îl duce la un maxim şi îl lasă. Nu cred că va sta mulţi ani cu Simona. Dar cred că a reuşit, în ultimii ani, să-i transmită ce voia, s-o înveţe să aibă o atitudine pozitivă. Degeaba ai un joc bun, dacă nu ai o atitudine bună pe teren. Şi cred că Darren a avut un impact mare. Aici se face diferenţa dintre un jucător bun şi un campion” – Victor Hănescu.

”Va fi o pierdere mare. Au format o echipă extrem de competitivă şi au reuşit să domine tenisul feminin. Cu siguranţă vor mai comunica indiferent cine va deveni antrenor principal. Cine va veni cred că va continua legătura cu Darren. A fost un exemplu pentru noi toţi şi am avut multe de învăţat de la el noi toţi. Un om cu o pregătire extraordinară şi un prieten foarte bun. Cahill a reuşit să o convingă pe Simona Halep să ajungă numărul 1. Acum, sportul este foarte tacticizat. Nu poți răzbate singur. Nu e așa simplu cum pare. Andrei Pavel poate fi o soluție. Râmâne la aprecierea Simonei” – președintele FRT, George Cosac la Pro X.

”Mulțumim Darren Cahill pentru tot sprijinul tău și pentru munca grea depusă! Tu și Simoați avut patru ani uimitori! Sunt foarte trist să aud că nu vei mai fi alături de noi în anul 2019, dar așteptăm să ne reunim în 2020! Aiu grijă și ne va fi dor de tine!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare de fizioterapeutul Simonei Halep, Andrei Cristofor.

Informații despre separarea dintre Halep și Cahill apăruseră încă din septembrie.

Darren Cahill este unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, de colaborarea cu acesta legându-se marile succese ale Simonei Halep. Alături de australian, constănțeanca a ajuns numărul unu mondial și a câștigat turneul de la Roland Garros.

Există informații că Simona s-ar putea întoarce la colaborarea cu Andrei Pavel, cu care a mai lucrat anul trecut și care l-a resuscitat pe Marius Copil. De asemenea, unele surse vorbesc despre faptul că Sven Groeneveld, 53 de ani, fost antrenor al Mariei Șarapova, de care s-a despărțit în martie, e pe o listă de „posibili”.

Groeneveld, fost jucător modest de tenis, a mai lucrat cu Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici, Caroline Wozniacki, Michael Stich, Greg Rusedski, Nicolas Kiefer, Tommy Haas, Mario Ancici ori Maria Șarapova.

În patru ani cu Groneveld, Șarapova a câștigat șapte titluri la simplu, inclusiv cel de la French Open, din 2014, după o finală cu Halep.

La fel ca fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, Sven Groeneveld a lucrat în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucătoarelor, incheiat la finalul anului 2015.  

Ce antrenori a avut Simona Halep:

 • Ioan Stan, Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait, Radu Popescu (junioare).
 • A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea.
 • La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013, cu Adrian Marcu.
 • Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. De belgian, s-a despărțit printr-un sms.
 • La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a anunţat că se desparte de Wim şi porneşte la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt.
 • În februarie 2015 a mai rămas un singur antrenor în staff-ul româncei, Victor Ioniţă.
  În 2017, Simona a colaborat cu Daniel Dobre (2017)
  și Andrei Pavel (2017)
 • Halep şi Cahill colaborează din 2015, însă parteneriatul full-time a fost semnat la începutul anului 2016. Pentru 1.000.000 de euro pe an, plus procente din câștigurile româncei, australianul a dus-o pe primul loc WTA și spre primul titlu de Mare Șlem.

Citește și:

Darren Cahill a lăudat-o pe Simona Halep: „Am avut un loc de muncă de vis în ultimii trei ani datorită persoanei cu care lucrez”

Citește mai multe despre Simona Halep pe Libertatea.

Comentarii