Mergi direct la conținut »
Cosmin Contra prefațează startul naționalei României în Liga Națiunilor: ”Trebuie să dea totul!”. ”Mă regăsesc puțin în Chipciu”. Maldini, cel mai bun cu care a jucat
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Cosmin Contra prefațează startul naționalei României în Liga Națiunilor: ”Trebuie să dea totul!”. ”Mă regăsesc puțin în Chipciu”. Maldini, cel mai bun cu care a jucat

Cosmin Contra prefațează startul naționalei României în Liga Națiunilor. Selecționerul primei reprezentative a realizat un interviu inedit pentru FRF TV. Cele 10 întrebări care i-au fost adresate au venit din partea fanilor, pe pagina de Facebook a echipei naționale.

Contra a dezvăluit ce a făcut cu primii bani câștigați din fotbal, ce jucător din actuala națională i se aseamănă ca stil sau care este cel bun jucător alături de care a jucat și pe care l-a antrenat.

Cum îi motivează ”Guriță” pe jucătorii săi: ”Depinde de meci, de importanța meciului, a adversarului, la fiecare joc găsesc câte ceva. Îi responsabilizez, astfel încât, când intră în teren, cu acest tricou, să dea totul. Asta pentru suporterii care vin la stadion!”.

”Nu vrea ca suporterii să-și piardă încrederea în noi, deși trecem prin momente grele. Trebuie să aibă speranțe să facem tot ce depinde de noi ca tranziția aceasta să nu dureze foarte mult. Jucătorii vor intra pe teren cu gândul de a câștiga orice meci. Cu sacrificiu! Avem șanse să ne calificăm la Euro 2020”.

Cum vede Muntenegru și Serbia, rivalele din Liga Națiunilor: ”Muntenegru e o națională foarte bine organizată, cu jucători masivi, periculoși  la faze fixe. Au 2-3 fotbaliști care pot să ne pună în dificultate. Serbia are mai multe individualități, dar e mai puțin echipă. Oricum, au fost la Mondiale, au incredere. Concluzionând, sunt un pic diferiți, dar au același stil de a gandi meciurile”.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

”Nu mă gândeam că o să ajung așa repede la națională”

Cel mai bun jucător alături de care a jucat: Paolo Maldini.
Cel mai bun jucător pe care l-a antrenat: Adrian Mutu

Ar ajuta în viitor naționala mare o calificare a echipei de tineret la turneul final: ”O calificare îi ajută pe ei, în primul rând, dobândesc încredere. Vor face pasul la echipa mare mult mai ușor. Așa s-a întâmplat și cu generația noastră, în 1998, după acel turneu, după ce a făcut și nea Piți pasul la prima reprezentativă, 8 sau 9 jucători au ajuns la selecționata de seniori”.

Cu cine se identifică ”Guriță”: ”Hai să zic Alex Chipciu, mai ales că joacă acum fundaș dreapta la Sparta Praga. În el mă văd așa, puțin”.

Ce ar schimba Contra, rezultatul de la returul barajului România – Slovenia (1-1, după 1-2 în tur, preliminarii CM 2018) sau cel al finalei Cupei UEFA, Alaves – Liverpool, 4-5 după prelungiri, în 2001: ”Clar, scorul barajului. Era un moment important pentru generația noastră, calificarea la Mondialul din 2002 ne-ar fi adus continuitate. Acel meci a dus la un recul al generației noastre”.

Din primii bani caștigați din fotbal, Contra și-a cumpărat un apartament.

”Întrebările au fost grele, suporterii echipei naționale știu fotbal și asta mă bucură”, a fost concluzia selecționerului la final.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Autorii celor zece întrebări au câștigat o invitație dublă la partida România – Serbia, din 14 octombrie, de pe Arena Națională. Aceștia sunt: Cosmin Stoica, Cosmin Rusu, Alexis Costache, Radu Dumitrache, Cristian-Antonio Puricica, Stefania D. Tudorache, Grazia Manase, Marius Flintoacă, David Micin, Cristi Buru.

De asemenea, selecționerul a răsplătit autorul celei mai interesante întrebări, pe Stefania D. Tudorache, cu un tricou al echipei naționale.

România – Muntenegru, în Liga Națiunilor la fotbal (7 septembrie, ora 21:45, Ploiești). Debutăm vineri, pe ”Ilie Oană”

EXCLUSIV | Iarba din vis costă 6.000 de euro! Așa arată gazonul pe care România va juca în Liga Națiunilor, cu Muntenegru | FOTO&VIDEO

Close
Închide
  Close