Mergi direct la conținut »
Cupa Franței, finala: Les Herbiers – PSG 0-2. Goliat l-a învins pe David / VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cupa Franței, finala: Les Herbiers – PSG 0-2. Goliat l-a învins pe David / VIDEO

Cupa Franței, finala: Les Herbiers – PSG 0-2. Goliat l-a învins pe David / VIDEO

Cupa Franței, finala: Les Herbiers - PSG (ora 22.05). David și Goliat se bat pentru trofeu Cea mai dezechilibrată finală de Cupă a Franței din ultimii ani se va disputa, marți, la Paris, între bogații de la PSG și Les Herbiers, o echipă modestă din al treilea eșalon fotbalistic din Hexagon.

De Ciprian Iana,

Les Herbiers – PSG 0-2 VIDEO 

PSG s-a impus cu 2-0 în finala Cupei Franței în fața surprizei competiției, echipa de liga a treia Les Herbiers. Golurile victoriei bogaților de la PSG au fost reușite de Lo Celso (26)  și de Cavani (74). 

Pentru Les Herbiers această finală reprezintă cea mai mare performanță din istoria de 99 de ani a clubului din localitatea care numără doar 16.000 de locuitori.

Cu toate că șansele de câștigare a trofeului sunt aproape nule, chiar jucătorii de la Les Herbiers fiind convinși că au doar ”0,5 șanse” de a pune mâna pe trofeu, totuși această finală i-a propulsat în istoria fotbalistică a Franței pe amatorii din liga a 3-a. 

PSG, la a patra finală consecutivă

Până în finală, Les Herbiers a trecut greu de SO Romorantin – 2-1, cu gol la ultima fază a meciului, de Angouleme – 2-1, golul victoriei venind în prelungiri, de Saint-Lo – 2-1, de Auxerre – 3-0, de Lens -4-2, după executarea loviturilor de departajare și de Chambly – 2-0.

În ceea ce o privește pe PSG, va fi a patra finală consecutivă disputată de echipa din capitala Franței.


CITEȘTE ȘI: Cristina Neagu a anunțat ce obiectiv are CSM București în Final Four: ”Obiectivul major ar fi să învingem Gyor”

 

Close
Închide
  Close