Mergi direct la conținut »
Danemarca a bătut Finlanda la Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2018, Grupa Mondială! Primul succes după 8 ani!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Danemarca a bătut Finlanda la Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2018, Grupa Mondială! Primul succes după 8 ani!

Danemarca a bătut Finlanda la Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2018, Grupa Mondială! Primul succes după 8 ani!

Șoc la Herning: Danemarca a bătut Finlanda la Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2018, Grupa Mondială. A fost primul succes după 8 ani!

Nichlas Hardt a fost eroul de la Herning, punctând în prelungiri pentru ”bomba” competiției. Ultima dată când Danemarca a învins Finlanda a fost la Campionatul Mondial de hochei pe gheață din 2010 IIHF. Atunci,din 8 meciuri la competiția supremă, Finlanda câlliga șapte.

La Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2018, Grupa Mondială, Finlanda marcase medie opt goluri pe meci.

Întărită cu Jannik Hansen (extremă, 32 de ani) și cu Mikkel Boedker (28 de ani), ambii de la San Jose Sharks, danezii au evoluat formidabil.

După accidentarea lui Kivisto (aruncat în mantinelă de Hansen și scos de pe gheață; în aceeași secvență de joc, Maenelanen și Jensen Aabo au fost eliminați pentru durități), jocul s-a deschis. Alt NHL-er, Frans Nielsen (Detroit), a deschis scorul (32.28), apoi golgheterul Sebastian Aho (golgheterul turneului, cu 4 goluri și șapte pase decisive) a egalat (34.33). Bjorkstrand (Columbus), nativ din Herning, a punctat pentru 2-1 (37.10).

Căpitanul Finlandei, Granlund, a egalat (55.50), însă Hardt a detonat bomba (58.01, spre bucuria celor 10.800 de fani din tribunele de la Jyske Bank Boxen.

De remarcat prezența la Campionatul Mondial a veteranului rus Pavel ”Pașa” Dațiuk (face 40 de ani în iulie). Joacă la seniori de la 18 ani. Are aurul olimpic, aurul mondial, două Cupe Stanley, Cupa Gagarin, 4 Lady Bing Trophy, 3 Selke, 2 Harlamov și multe milioane de dolari. Și-n loc să fie în vacanță e pe gheață la Mondialul de la Copenhaga!

Close
Închide
  Close