Mergi direct la conținut »
Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a fost exclus din FRF pentru că l-a ajutat pe Gigi Becali!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a fost exclus din FRF pentru că l-a ajutat pe Gigi Becali!

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a fost exclus din FRF pentru că l-a ajutat pe Gigi Becali!

Secretul de acum 10 ani pe care primarul Daniel Florea spera ca publicul să-l fi uitat: a fost exclus din FRF pentru că, în calitate de șef de comisie, l-a ajutat pe Gigi Becali în celebrul caz de corupție ”Valiza”!

Primarul care a plătit 700.000 de euro către firma Libro Events, specializată în sifonarea banilor publici, are în trecutul său un episod tulbure.

Daniel Florea, 45 de ani, a intrat în politică prin fotbal, acum un deceniu.

Tânărul avocat Florea era, în 2008, președintele uneia dintre comisiile fotbalului condus de Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Comisia condusă de Florea se numea Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) și se ocupa cu judecarea chestiunilor discipliniare și a litigiilor dintre fotbaliști și cluburi.

Ea acționa ca o comisie de apel la FRF, ceea ce înseamnă că deciziile pe care le lua erau definitive.

A ținut partea Stelei și a lui Gigi Becali

În mai 2008, Gigi Becali, patronul Stelei, a oferit 1,7 milioane de euro jucătorilor lui „U” Cluj, ca să nu piardă meciul cu CFR Cluj. Dacă ”U” reușea, Steaua devenea campioană.

Dar CFR Cluj a câștigat partida cu 1-0, iar DNA a interceptat valiza cu bani. Procurorii au considerat actul ca pe o mită, căci prin condiția meseriei sale un fotbalist nu poate fi premiat de un alt club, fie și ca să joace corect, pentru că a a juca onest este de la sine înțeles.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

E ca și cum ai da bani unui funcționar public ca să-și facă treaba.

În iunie 2008, în urma scandalului „Valiza”, Comisia de Disciplină a FRF a hotărât depunctarea echipelor Steaua (7 puncte – tentativă de corupție) și U Cluj (6 puncte – tentativă de luare de mită).

Și l-au suspendat pe 2 ani pe Gigi Becali!

În iulie 2008, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, al cărei președinte era actualul primar Daniel Florea, a votat pentru anularea pedepsei dictate de Comisia de Disciplină a FRF împotriva Stelei și pentru reducerea la 6 luni a suspendării dictate împotriva lui Gigi Becali.

În august 2008, Comitetul Executiv al FRF a decis ca Daniel Florea, Valentin Epure și Marian Lucu, membri ai Curții de Arbitraj pentru Fotbal, să fie revocați din cauza neregulilor constatate în cazul „Valiza”!

A intrat în conflict cu Mircea Sandu

Ulterior, Daniel Florea a acuzat că s-au făcut presiuni pentru ca el să fie îndepărtat.

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

„Mircea Sandu mi-a spus-o direct, în biroul lui. Lupescu m-a sunat de mai multe ori”, a susținut atunci Florea, într-o intervenție la Sport.ro. Replica lui Mircea Sandu nu s-a lăsat așteptată: „El este un băiețel, o marionetă manevrată”.

Daniel Florea a fost acuzat de matrapazlâcuri în cazul „Valiza” și de Florin Prunea: „Am auzit că membrii CAF au împărtit între ei 500 de mii de euro pentru a întoarce decizia luată de cele două comisii”.

Scandalul din jurul cazului „Valiza” l-a îndepărtat temporar din fotbal pe Daniel Florea, în ciuda faptului că el era finul lui Ionuț Lupescu, în vremea aceea director în FRF.

Florea a revenit în 2009, când a devenit șef al Comisiei de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal de la Liga lui Dumitru Dragomir.

A fost judecător la Constanța

În afara perioadei petrecute în fotbal, Daniel Florea a fost judecător la Judecătoria Constanța (1995-1997, 1999-2003), consilier juridic pentru contractele de privatizare la CNM ROMLINE Constanța (1997), director la direcția de control din cadrul Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (2005, 2006), director general al Direcției Generale de Control și Relații Publice din cadrul AVAS (2006-2007).

Ca politician, Daniel Florea a activat în PDL, partid din partea căruia a candidat la Senat, pentru ca ulterior să ajungă în PSD, mai întâi ca deputat de Călărași, apoi ca primar al Sectorului 5 din București.

 

Close
Închide
  Close