Mergi direct la conținut »
David Benavidez, fost adversar al lui Ronald Gavril, a recucerit centura WBC la supermijlocie Galerie foto
3imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > David Benavidez, fost adversar al lui Ronald Gavril, a recucerit centura WBC la supermijlocie

David Benavidez, fost adversar al lui Ronald Gavril, a recucerit centura WBC la supermijlocie

Boxerul american David Benavidez (22 ani) a recucerit titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, de care a fost deposedat în 2018, după un control pozitiv la cocaină, învingându-l prin KO tehnic în repriza a noua pe compatriotul său Anthony Dirrell, în cursul unei galei care a avut loc sâmbătă seara la arena Saples Center din Los Angeles (California), informează CBS Sports, citat de Agerperes.

Arbitrul de ring a decis să pună capăt meciului, după ce Dirrell a suferit o tăietură deasupra ochiului stâng, în urma unei lovituri puternice expediate de adversarul său.

Superior la toate capitolele, Banavidez şi-a trecut în palmares a 22-a victorie în tot atâtea meciuri, între care 18 înainte de limită.

Pentru Dirrell (34 ani) acesta este al doilea eşec din cariera sa în 33 de meciuri (30 de victorii şi un egal). În 2017, împotriva lui Denis Douglin, şi în februarie 2019, în faţa turcului Avni Yildirim, el s-a a suferit răni similare, în urma unor lovituri involuntare la cap, dar a reuşit să câştige meciurile respective.

Deposedat de centură după un control doping pozitiv la cocaină

David Benavidez a cucerit prima oară titlul mondial WBC, pe atunci vacant, în urmă cu doi ani, în faţa românului Ronald Gavril, pe care l-a învins şi în meciul revanşă, desfăşurat în februarie 2018. În toamna anului trecut, americanul a fost însă deposedat de centura cu diamante, în urma unui control pozitiv la cocaină.

Suspendat pentru o perioadă de patru luni de către Consiliul mondial al boxului (WBC), Benavidez a revenit în ring în luna martie 2019, când l-a învins pe compatriotul său J’Leon Love.

Close
Închide
  Close